IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA vs. MBA in BG

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• CFA vs. MBA in BG

Poyasnenie za OPT: Nama nikakvi problemi s nego. Dava se na vseki student koito nama naru6eniya na statusa po vreme na sledvaneto si. OPT dava pravo na 12 meseca rabota sled zavar6vane po specialnostta. Ina4e sled tova trabva da se vzeme H1-B viza, i tam ne e lesno za6toto sa ograni4eni kato broi i ve4e se pla6ta 2185 USD za application. No v momenta moite li4ni nabludeniya sa 4e pove4eto amerikanski rabotodateli ne sa mnogo sklonni da sponsorirat za6toto ima mnogo na4eteni hora s opit koito si tarsat rabota i sa Amerikanci, toest nama nujda ot 4ujdenci.
    Za Martingale: Ami az sega zavar6vam MBA, Finance ot State University of New York(sled dve sedmici se diplomiram), v CFA programata sam sa6to. Kato cyalo se interesuvam ot finansovo modelirane(Excel, VBA, etc). O4ertava se da rabotya v private equity sectora v NYC, no ne sam re6il okon4atelno, moje i da se varna v BG. Ina4e kakto kaza Ikonom sega e vreme za praznuvane i az zaminavam za Minneapolis da po4ivam. Vesela Nova Godina na vsi4ki!
    In Goze We Trust

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Sqglasen sqm, che continuous time modelite sa po-dobri i sa po-podhodhjashti za ocenkata na derivati, t.e. arbitrage pricing. Vqpreki che celija toja stochastic calculus e dosta slozhna materija, ako go ovladeesh, neshtata stavat po-lesni. Njakoi neshta sa po-trudni za modelirane v discrete time. Naprimer risk aversion, pri kojto v cont. time samo slagash njakakqv distortion vqrhu mjarkata, s kojato se ocenjavat dohodite. Taka se promenja samo the mean, a ne i volatilnostta (spored teoremata na Girsanov). Dokato v discrete time, takqv distortion shte ima i second-order effect varhu volatilnostta. Izvinjavam se, che ne znam na bqlgarski kak sa njakoi termini.

Kakto i da e. Az sqm (ne oshte de, no edin den) ikonomist i se interesuvam poveche ot ocenkata na pqrvichnite aktivi, a ne tolkova na derivatite. Inache derivatite sa dosta interesni samo po sebe si, no sa si chista matematika, lishena ot mnogo-mnogo ikonomichesko sqdqrzhanie. Davam si i az e-maila (pod nika mi), ama sega njamam vreme da ti pisha, zashtoto e Koleda.

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Cochrane e pak samo intermediate level. (Tova razbira se e po-dobre ot basic level knijkite za MBA i CFA) Pokazani sa samo nqkoi osnovni modeli s ottuk ottam maths. Istinata e v continuous time. Loshoto e, che takiva knigi se chetat samo ot mnogo malka auditoria. A nai-loshoto e, che v bulgarski uslovia knigite ne vurshat rabota ili pone hubavite takiva.
        Ikonom, Gino ako ne e taina kakuv vi e background-a? Moje si pishem i in private: martingale@abv.bg

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Ne znam kak e za H i OPT v USA. Az rabotih v banka v Anglija predi vreme, no napusnah i reshih pak da se ucha. Cochrane go chetoh za edin kurs po empirical asset pricing. Mene me kefi, zashtoto toj e poveche ikonomist, otkolkoto finansist, vsichko e economics-based i e v discrete time, t.e. po-lesno za razbirane.

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Ikonom, mislia che si prav otnosno US-vizite H1B koito za momenta sa restrictnati ot pravitelstvoto na Bush do 57.000 na godina i v povecheto sluchai firmite triabva da kandidatstvat edna godina predvaritelno za poluchavane na takava za tehen nov slujhitel...dokato v Anglia tozi problem go niama, no puk niakoi golemi kompanii naistina suzdavat problem za tova dali imash work permit ili ne(v sferata na IManagement - Fidelity; v sferata na Banks - RBS, HBOS naprimer). Mislia che neshtata sa otnositelni i moje da gresha kato si mislia che v UK e po-trudno no i v dvata sluchaia problema se reshava s tova dali si dostatuchno umen, uporit i znaesh kakvo iskash. Tova e koeto az mislia... inache ti kude si chuval/izpolzval Cochrane's AP?

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Mislja, che v Anglija e po-lesno. Nikoga ne sqm imal problem s work permit-a, vinagi mi go vadjat. Shtom si minal selection procesa na bankata, znachi si dokazal, che si po-dobqr ot drugite kanditati, nezavisimo dali sa ot EU. OPT v USA nikoga ne sqm izpolzval, predpolagam ne e trudno, no kato mine godinata, ne e li trudno da vzemesh H-viza?

Cochrane e dobra kniga, mislja, che shte izliza novo preraboteno izdanie naprolet.

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Eho,
                Otnosno mneniata, s povecheto sum suglasen. Moga da dam edin exmaple za dobra kniga za asset Pricing: John Cochrane ... ako niakoi vuobste go e chuval, no knigata e trudna!!!... Inache moga da vi kaja nesto za London: koito iska rabota tuk vuv Citi-to i niama work permit, triabva da znae che e trudno, poneje kompaniata za da mu vzeme work permit triabva da dokaje na ministerstvoto(mesnoto) che niama drug chovek v EU koito da moje da svurshi tazi rabota. Ne kazvam che e nevuzmojno, a samo che e trudno, oste poveche che za edno miasto v i-banks kato ML, MS, GS, JPMorgan, Cazanove, Lazard... kandidatstvat strashno mnogo hora(poveche ot sto pone za entry-level) za edno miasto...i mejdu tiah zavurshili Harvard, Oxbridge i t.n. i bez nujda ot work permit. Po-lesno e v US(spored men, no moje i da gresha): pak imash konkurenzia no puk imash one year OPT(training) guaranteed. Ta haide priatna Koleda na vsichki i nevuzmojni raboti niama!!!

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

hehhee izobsto ne ti triabva nito MBA, nito CFA - bankite (v Evropa, za USA ne znam) imat training programs i dazhe predpochitat hora bez predvaritelna podgotovka.....edinstvenoto, koeto ti triabva e akul i mnogo motivacia i enthusiasm....nai-trudnoto e obache da pokazhesh, che pritezhavash tezi nesta po vreme na interviewtata..........uspeh

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Sas dve intervuta za rabota ve4e mi predlojiha oferta v private equity company v Manhattan......
                    Mnogo se izsilva6, 50 intervuta e palen absurd, ako si dobar 10 sa dostata4no..
                    In Goze We Trust

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

1 . ако сте българи и искате работа в америка, ви трябва американско мба 2 . не е лошо то да е в топ 10 на техните класации 3. необходима ви е работа преди мба по специалността която желаете по възможност в компания известна в америка 4. ако сте достатъчно умни ще се явите поне на 30 интервюта за стаж още първите 3 месеца след приемането ви - , ако можете да се преборите с божа помощ - добре 4 втората година интервютата за работа ще са поне 50 докато някои ви оцени -но и за това се искат качаства и много шанс - успех в превземането на света

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Poznavam chovek , koito mnogo chete, vzel e kakvi li ne sertifikati, naistina znae mnogo, no na praktica ne moje da svurshi polezna rabota za 2 stinki. Ta ideiata mi beshe che vsichko si opira do choveka.
                        Haide Vesela Koleda na vsichki!

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Накратко според мене: Ако си търсите добра работа на запад, вземете МВА от добър университет. Ако работата ще е в областта на финансите или счетоводството, CFA, CPA или CIMA са чудесни допълнения. Колкото по-ниско е класирана МВА програмата, толково повече помага да имаш CFA. За работа в България не знам дали едното или другото ще помогне много.

Между другото, PHD, в кой университет си?

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Може да помагат за намиране на по-добре платена работа, но MBA и CFA са доста практично ориентирани. Който иска по-голямо задълбочаване и повече истанска теория - MSc по финанси, на Запад. А на който му стиска и има такива накланности - най-добре е PhD в областта на финансите, пак на Запад.

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Като се замисля - Бил Гейтс няма MBA и CFA (няма и висше, ако не е завъшил City University, Seattle Washington). Уорън Бъфет също май няма. Не значи, че като нямаш степен не знаеш нищо. Също така степента не гарантира, че като я имаш знаеш.
                              В БГ реалността е - по-малко чети за да успееш като частник.

Коментар

• CFA vs. MBA in BG

Tehc Master, blagodaria (kato avtor na temata). Mnogo ot komentarite i razmishleniata sa mi polezni; kato cialo niama kak da ne se saglasia, che nai-dobre MBA i CFA (a ne ili), nai-dobre MBA v niakoi ot top universities (e.g. Harvard,etc. kakto niakoi spomena), i + kolkoto poveche chovek chete, tolkova po-dobre. Tova mi e iasno. NO-zapochnah temata, zashtoto, kolkoto i da e viarno, che 'where there is a will, there is a way', edva li shte osashtestvia vsichko goreizbroeno. Az lichno shte jiveia i rabotia v BG, i shte se saobraziavam s tukashnite realnosti ot vsiakakav harakter. Vajni sa mi obache, i mnogo interesni i komentarite i na raboteshtite na zapad - ths. Shte sledia temata, sashto shte gledam da se klasiram pri gramotnite )

Коментар

Working...
                                X