Първоначално изпратено от kefala
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моделът на Уорън Бъфет е лесен и достъпен дори за хора с 1 000 лв.
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеМишка,я да те питам!!!Ако Гърция излезне на какво евро ще заложиш-на силно или слабо!!!
малко спредовете сте се опанат в перифериата, ама тва е
аиде
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениечакай нещо да стане с Гърция да излезне и да стане проблем с това евро ше видим тогава как ще е с лева ......
Ше има да подскааача на горе на долу ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнениеАко ти е писано на глава на ду.е не оди - така казваше дедо ми Мито
Какво да чакам Гърция то и сега може да се търкулне гърнето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеЕх, да имаше някой пътувач във времето от 2006-2007-ма, купил си богато пътища и мостове на връх, да ни беше прочел писанията тук, преди илюзията за БФБ да се спука завинаги...На нашата мила борса, за 20 години поне два пъти ще се извърти мафията и ще си фалира предприятията. Накрая ще си вземеш 2-3% процента от първоначално вложеното и ще се прибереш с гордостта, че си участвал - олимпийският принцип
Колкото до Бъфет - той признава, че стратегията му не би проработила сега, така както е проработила за него - то и напоследък резултатите му го показват. Пазарът е друг, нещата са по-сложни и навързани, както и много по-динамични и ускорени, благодарение на технологиите и масовото участие на всякакви хора с всяакъв умствен багаж.
Но, ако човек гледа реалистично и има малко акъл да разбере естеството на това, с което се е захванал, непременно ще осъзнае, че едни средно 5-6-7% (а при добър късмет може и малко повече) на годишна база хич не са зле, за 20-30 години напред, прекарани през призмата на сложната лихва. Кой ги знае дали американците ще са все така силни след 30 години, но при всяко положение, те са възможно най-не-куция кон, на който може да заложи човек в момента.
Аз защо ви казвах, че не е ясно дали в КТБ се бяха набутали вълците или овцете. Който се е усетил - направи по 7%/годишно при супер нечестно отношение риск/печалба и сега си прибра кинтите - чиста работа. Но надали ще се повтори - "инвсетицията" влог умря. Сега народа търси други "инвестиции" - злато, биткойни, форекс. Всеки трябва да си изяде порцията хляб, преди да му дойде акълът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеРеален факт. Истинска история,не е приказка. И какво странно има. Това е инвестиция за 20 години в яко поскъпнал актив (от 60 лв. до 1 500 лв.) при това с висока начална инвестиция (цената на апартамент в гр. Плевен в началото на демокрацията)
А иначе,аз съм купувал много евтини активи и продавал много по-скъпо!!!
И то с малко опит и с малко пари!!!За мене невъзможни неща няма!!!Никога не бързам да отричам,защото знам че камбанарийката не ми е може би чак толкова висока!!!
А който има пари и не инвестира, си губи живота напразно!!!Е ,има и тежки и по-добри моменти!!!Но това те държи изправен!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениечакай нещо да стане с Гърция да излезне и да стане проблем с това евро ше видим тогава как ще е с лева ......
Какво да чакам Гърция то и сега може да се търкулне гърнето.
Коментар
-
Ех, да имаше някой пътувач във времето от 2006-2007-ма, купил си богато пътища и мостове на връх, да ни беше прочел писанията тук, преди илюзията за БФБ да се спука завинаги...На нашата мила борса, за 20 години поне два пъти ще се извърти мафията и ще си фалира предприятията. Накрая ще си вземеш 2-3% процента от първоначално вложеното и ще се прибереш с гордостта, че си участвал - олимпийският принцип
Колкото до Бъфет - той признава, че стратегията му не би проработила сега, така както е проработила за него - то и напоследък резултатите му го показват. Пазарът е друг, нещата са по-сложни и навързани, както и много по-динамични и ускорени, благодарение на технологиите и масовото участие на всякакви хора с всяакъв умствен багаж.
Но, ако човек гледа реалистично и има малко акъл да разбере естеството на това, с което се е захванал, непременно ще осъзнае, че едни средно 5-6-7% (а при добър късмет може и малко повече) на годишна база хич не са зле, за 20-30 години напред, прекарани през призмата на сложната лихва. Кой ги знае дали американците ще са все така силни след 30 години, но при всяко положение, те са възможно най-не-куция кон, на който може да заложи човек в момента.
Аз защо ви казвах, че не е ясно дали в КТБ се бяха набутали вълците или овцете. Който се е усетил - направи по 7%/годишно при супер нечестно отношение риск/печалба и сега си прибра кинтите - чиста работа. Но надали ще се повтори - "инвсетицията" влог умря. Сега народа търси други "инвестиции" - злато, биткойни, форекс. Всеки трябва да си изяде порцията хляб, преди да му дойде акълът.Last edited by Дебнем на замаушка; 10.02.2015, 16:03.
Коментар
-
наскоро четох една книга http://gladwell.com/outliers/
та в нея се развива тезата че за да постигнеш ниво над средното в дадена сфера
трябва да отделиш средно 10 000 часа практика, това прави приблизително 10 години ако се занимаваш по 3 часа на ден
един от другите фактори за да станеш, изключение от статистиката е да си на точното място в точното време при Уорън Бъфет това е така“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнениеУтре при нас се сменя властта отвързват те от валутния борд,
защо ВБ според теб зависи от властта
Той сам ще си падне като му доиде времето независимо коя власт е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеОт капиталови пазари може и 30% да се прави, примерно.
Масовия човек "инвестира" в депозит. Преди да дойда на борсата, "инвестирах" в депозити. Бях постоянен. Превалутирах изгодно, не теглих, доливах. Чаках с години. Имах най-високите лихви възможни. Резултата беше добър, но недостатъчен за мен. Да не говорим, че 13% лихва няма как да получиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеОт капиталови пазари в дългосрочен план може да направи едни 5-8% годишна доходност, ако купи преди жмуцването, ама и на мен ми се струва, че примерът е просто късмет.
Масовия човек "инвестира" в депозит. Преди да дойда на борсата, "инвестирах" в депозити. Бях постоянен. Превалутирах изгодно, не теглих, доливах. Чаках с години. Имах най-високите лихви възможни. Резултата беше добър, но недостатъчен за мен. Да не говорим, че 13% лихва няма как да получиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от viva Разгледай мнениеПриказки за мечтатели. Абсолютно съм сигурен, че е напълно реален случай, но всеки в този форум може да посочи поне по 10 противоположни случаи на хора, които аха уж по малко да инвестират в това-онова и накрая загубват всичко. Въпрос на нюх, знания, кураж и много-много късмет.Last edited by michaelis; 11.02.2015, 14:09.
Коментар
Коментар