IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Формула за изчисляване на купонна облигация и дюрация

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kelevra Разгледай мнение
    Здравейте ,пак съм аз
    някой може ли да ми даде насоки за тази задача.
    Месечната вноска и остатъка ги направих ,но как се пресмята лихвата и главницата?

едит - май се оправих ама без да използвам анюитетния фактор не знам дали е правилно това
    Е като си намерил вноската давай по бабешката

1м лихва върху 10000, останалото главница
    2м лихва върху 10000 минус главница от първи месец и т.н

Коментар

• Здравейте ,пак съм аз
      някой може ли да ми даде насоки за тази задача.
      Месечната вноска и остатъка ги направих ,но как се пресмята лихвата и главницата?

едит - май се оправих ама без да използвам анюитетния фактор не знам дали е правилно това
      Attached Files
      Last edited by kelevra; 28.01.2015, 21:38.

Коментар

Ясно! Мерси
        Къде и какво учиш? Поздрави и успех.
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Ясно! Мерси

Коментар

добре ,а защо на третата година е 1090 ето това не мога да го разбера..
            Всяка година получаваш купон по 9% от 1000. На третата година получаваш купон + главницата (номинал). 9% + 100%
            Custodite sortem vestram

Коментар

• добре ,а защо на третата година е 1090 ето това не мога да го разбера..

Коментар

• 90/1+0,075+90/1,1556+1090/1,2422

Коментар

• Ех този фиксд инкъм. По-готино щеше да е да ви бяха дали term structure of rates, и от там bootstrapping, yield, duration... par yield... и така
                  Custodite sortem vestram

Коментар

за цената на облигацията ми дават,че отговора е 1039,01лв , иначе за дюрацията е така
                    Използвали са компаундинг на 1 години. Така формулата се променя. Вместо continuous compounding ( с "е" на минус р по т) се ползва /(1+0.075) на степен Т.
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• за цената на облигацията ми дават,че отговора е 1039,01лв , иначе за дюрацията е така

Коментар

• Трябват ти формулата за илд то матурити и формулата за макаули дуратион.
                        Attached Files
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Формула за изчисляване на купонна облигация и дюрация

Здравейте ,някой може ли да ми помогне с една задача и по-специално коя формула се използва за изчисляването на купонна облигация . Ето я и задачата :

Инвеститор закупува тригодишна облигация с купон 9% ,който плаща веднъж годишно ,номинал 1000 лв и очаквана доходност от облигацията 7.5% . Търси се цената на облигацията и нейната дюрация .

Търсих в нета и използвах една формула ,но сметките нещо не ми се получават.
                        Working...
                        X