IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли връзка между графиките в БФБ и Форекс?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като цяло техническият анализ (ТА за по-кратко) е единен за всички видове активи, които се търгуват. Специално на БФБ да правиш ТА е малко по-неудобно, тъй като при повечето позиции няма толкова голяма ликвидност, а при тези с по-голяма ликвидност все ще се намери някой по-голям играч, който да изкриви пазара и тогава ТА губи смисъл.

Затова аз лично правя ТА най-вече върху индексите на БФБ и от там нататък с известни уговорки ТА върху графиките на отделнни акции. Важно е все пак да не разчиташ само на ТА. Трябва да следиш информационния поток, от време на време да следиш отчетите на компаниите (или да четеш анализите, които се публикуват като новини в Инвестор.БГ).

Колкото и странно да звучи, в темите за отделните компании понякога също се намира интересна информация. Не рядко се случва дадено събитие да се коментира първо във форума и чак след това да излезе като новина. Само трябва да се научиш да отсяваш адекватните мнения от тези, които са в стил "чеша си езика".

Ето няколко полезни ресурса от личния ми блог. Може да са ти ползени, може и да не са. За всеки е различно.

Как да анализираме борсово търгуваните компании

Българският фондов пазар през 2014-та година

Кои индекси си заслужава да следим на БФБ

Коментар

• Има ли връзка между графиките в БФБ и Форекс?

Здравейте.

Разделът е за обучение и съвети, така че ще го използвам за лаишки и може би смешни въпроси.

Започвам лека-полека да чета за основните термини, принципи, стратегии в инвестирането. Нямам икономическо образование. Намирам разни източници за анализ на графики - двойни дъна, S/R нива, триъгълници, пълзящи средни и пр.

В моя случай се интересувам само от фондовата борса и по-конкретно от акциите на БФБ. Форекс не ме влече. Чуждестранни индекси също (поне на този етап).

Въпросът ми е същите принципи при анализ на графики важат ли и при акциите или още от началото съм объркал посоката? Питам, защото забелязвам, че всички примери и разяснения са свързани с валутите, а не с акции. Тези анализи на графики важат ли при акциите или е по-добре да започна да "разчитам" годишни и 3-месечни отчети и да следя новините?
    Working...
    X