IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бъфет: Ще скоча от най-високата сграда, ако не стана милионер до 30

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
    Да бе, има, ама никой не ги е виждал. И недей ми излиза със Зукърбърг, Пейдж и Брин, Джобс, Гейтс и разни такива. Нищо общо нямат. Те са предприемачи и методите на почти всичките тези са меко казано спорни. Не случайно си имат вземане-даване с правосъдието и анти-тръст законите.
    А дори и да има 20-30 като него, това с какво му омаловажава, това което е постигнал?
    Определено, нищо не омаловажава и аз също яко му се кефя. Наистина. Ала животът там и тук е различен та, дори и да си /да допуснем, ти - лошо няма, ще стискам палци / и три пъти по-добър от Бъфет то, тук и на неговото поприще, няма да направиш неговата пачка. Предприемач с виртуален продукт и много добър екип /прочее, и дядо Уорън НЕ Е единак/ може и да успее. Много трудно но, все пак.
    "Чист" инвеститор, обаче, друг път. Ограничение на квадранта и на средата.
    Last edited by Pyramid; 20.05.2014, 23:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      До snaky и ВовуВ:
      Едва се сдържам да не река какво точно си мисля за вашите коментари, че веднага ще ми изтрият поста. Ама сте нелепи. Да ви дам най-доброто жито, да посеете в центъра на Сахара и да чакате да прави по 500 кг от декар. Или да продавате на бушмените в саваната дъвки и кутийки от Кола, ТАМ да си направите "икономии" , ТАМ да ги инвестирате и, хайде, не точно милиардери за 40 години, ама поне милионери за 20 - ТАМ, В БУША! - да ми станете, пък тогава да се ежите и двамата. Ами нормално е бе, замислете се: Да станеш ездач в прерията, плувец-в океана и да напреднеш с икономиката - в страна като Щатите. А в света има не по-лоши от Оракула, поне 20-30 души - като качества и познания говорим, дори просто, статистически разпределени сред населението - които, в други условия, ама колкото и да са печени, такава пачка никога няма да натрупат. Дуете се, ама знаете, че е истина.
      Да бе, има, ама никой не ги е виждал. И недей ми излиза със Зукърбърг, Пейдж и Брин, Джобс, Гейтс и разни такива. Нищо общо нямат. Те са предприемачи и методите на почти всичките тези са меко казано спорни. Не случайно си имат вземане-даване с правосъдието и анти-тръст законите.
      А дори и да има 20-30 като него, това с какво му омаловажава, това което е постигнал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
        Да се роди нейде из щадско е достатъчно, но негарантиращо нищо условие за успех.
        Бих казал така: "Добра предпоставка". Щото, ако беше поне достатъчно, ехе-хе...

Коментар

• До snaky и ВовуВ:
          Едва се сдържам да не река какво точно си мисля за вашите коментари, че веднага ще ми изтрият поста. Ама сте нелепи. Да ви дам най-доброто жито, да посеете в центъра на Сахара и да чакате да прави по 500 кг от декар. Или да продавате на бушмените в саваната дъвки и кутийки от Кола, ТАМ да си направите "икономии" , ТАМ да ги инвестирате и, хайде, не точно милиардери за 40 години, ама поне милионери за 20 - ТАМ, В БУША! - да ми станете, пък тогава да се ежите и двамата. Ами нормално е бе, замислете се: Да станеш ездач в прерията, плувец-в океана и да напреднеш с икономиката - в страна като Щатите. А в света има не по-лоши от Оракула, поне 20-30 души - като качества и познания говорим, дори просто, статистически разпределени сред населението - които, в други условия, ама колкото и да са печени, такава пачка никога няма да натрупат. Дуете се, ама знаете, че е истина.
          Last edited by Pyramid; 20.05.2014, 19:14.

Коментар

Успеха му не обяснява но, интересно, какви ли успехи се постигат от хора с не по-ниски от неговите качества, живеещи в друга среда. Всеки фактор си има значение.
            Отделно че, ако днес някои постигат и доста повече - напр. Цукърбърг - то е, не толкова, задето инвестират чужди средства, а защото градят бизнеси.
            Та, да, определено, много е помогнало къде и сред какви хора е живял "Оракулът".
            Коментираш хора, чиито биографии не познаваш. Бъфет е почнал от 0 в мега забутано място. Първата си сделка с акции е направил преди да заяви, че на 30 ще стане милионер или ще скочи от най-високата сграда в Омаха. Инвестирал е собствените си икономии, които е спечелил продавайки дъвки и кутийки Кола на мачове и в квартала и джобните на по-малката си сестра. Това се случва когато е на 10! В последствие е станал най-богатият човек на света и пак си живее "скромно". Наследството му е дарено на фондацията на Гейтс, не по-малко богат от него.

Kои са тези хора с "не по-ниски от неговите качества"?

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
              Добре, аз сега не разбрах как точно му е помогнало да инвестира чужди средства, като се е родил и отраснал сред крави?
              Къде точно требе да се роди човек, за инвестира успешно? В Манхатън? В Мидълвил, Небраска? В семейство с фамилия завършваща на -щайн, леви, или направо де Ротшилд?
              Обясни ни, искаме и ние да знаем къде е трябвало да се родим?
              Да се роди нейде из щадско е достатъчно, но негарантиращо нищо условие за успех.
              Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

Успеха му не обяснява но, интересно, какви ли успехи се постигат от хора с не по-ниски от неговите качества, живеещи в друга среда. Всеки фактор си има значение.
                Отделно че, ако днес някои постигат и доста повече - напр. Цукърбърг - то е, не толкова, задето инвестират чужди средства, а защото градят бизнеси.
                Та, да, определено, много е помогнало къде и сред какви хора е живял "Оракулът".
                Добре, аз сега не разбрах как точно му е помогнало да инвестира чужди средства, като се е родил и отраснал сред крави?
                Къде точно требе да се роди човек, за инвестира успешно? В Манхатън? В Мидълвил, Небраска? В семейство с фамилия завършваща на -щайн, леви, или направо де Ротшилд?
                Обясни ни, искаме и ние да знаем къде е трябвало да се родим?

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                  Ако мислиш, че това обяснява успеха му, си в голяма грешка. Иначе сигурно е помогнало, не е навредило.

Това заявление той го прави когаго е 10 годишен, на най-добрия си приятел навремето. Само, че в днешно време това си е слабо постижение. Покупателната способност на 1 милион тогава се равнява на десетки, ако не и стотици милиони в днешно време.

Коментар

- За сметка на това, у наше село да знаеш к'ви велики са, един през друг, един през друг. Ама що тъй, колчем аз ина из село, се не сещам и за един, да ги ева?

Голям късмет има бат'Уорън, че се е родил на правилното място в подходящото време.
                    Ако мислиш, че това обяснява успеха му, си в голяма грешка. Иначе сигурно е помогнало, не е навредило.

Това заявление той го прави когаго е 10 годишен, на най-добрия си приятел навремето. Само, че в днешно време това си е слабо постижение. Покупателната способност на 1 милион тогава се равнява на десетки, ако не и стотици милиони в днешно време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                      Да се чуди човек как в това диво място Небраска се е родил толкова велик инвеститор.Колкото пъти съм минавал през тия прерии все се сещам за Бъфет.
                      - За сметка на това, у наше село да знаеш к'ви велики са, един през друг, един през друг. Ама що тъй, колчем аз ина из село, се не сещам и за един, да ги ева?

Голям късмет има бат'Уорън, че се е родил на правилното място в подходящото време.

Коментар

• Да се чуди човек как в това диво място Небраска се е родил толкова велик инвеститор.Колкото пъти съм минавал през тия прерии все се сещам за Бъфет.

Коментар

• така...така добре си го казал ама то едното не може без другото...

Коментар

• Хм, стана ми доста интересно, защото аз така бях казал леко подпийнал на един мой колега, че ако не стана офицер до 30 се махам от системата!
                            Е, станах, но не точна на трийсет, ама както и да е. Упрек е, че след това не съм си поставял летва за генерал, даже напротив пуснах се по течението и званията ги оставих да си евават макята. Реших, че има доста по важни неща в живота- семейство, дълготрайни активи, имоти, злато, акции......

Коментар

• Бъфет: Ще скоча от най-високата сграда, ако не стана милионер до 30

Дали има нужда от тема за "гуруто от Омаха"

Вчера си опресних знанията за Бъфет със следното:

"През 1943 г. Уорън казва на приятел, че ако не е милионер на 30 г., ще се хвърли от най-високата сграда в Омаха."

Малко ненормален, малко луд. Страхотна мотивация, ставаш милионер или I believe i can fly. Съвсем леко е бил маниак. Е може и да се е шегувал. Явно е размислил, защото става милионер чак на 32 години, пък не скача от сградата.

"През 1962 година Бъфет става милионер благодарение на своите партньорства, които притежават общо 7,178,500 $, от които 1,025,000 $ принадлежат на Бъфет".

Поуката е, променяйте тактиката си. Ако сте си сложили таргет на 30 г. да сте милионер, пък не стане, вдигайте на 40,50,60,70,80,90.....

РАЗБИРА СЕ АКО ДА ИМАТЕ МИЛИОН Е НЯКАКВА ВАША цел.

Бъфет е бил много близо до това да не успее. Добре че си е сменил инвестиционния модел след фалита с Беркшир Хатауей.
                            Working...
                            X