IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CVA и икономическа амортизация

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Привет отново!
    Понеже никой не ми отговори, а аз все пак май успях да разбера отговора, ще го напиша, защото може да е полезен на някой след мен.

Разликата между двете формули се обуславя от това, че CVA е разработена от два екипа - BCG и FWC

Първият модел принадлежи на Erik Ottosson & Frederik Weissenrieder
    Вторият модел е разработен от Boston Consulting Group

Коментар

• CVA и икономическа амортизация

Здравейте!
      За втори път ми се налага да питам тук, надявам се и този път да получа съдействие.

Разглеждам Cash Value Added - CVA и формулата му CVA = OCF - OCFD
      Из нета чета че:

OCF = Приходи от продажби - разходи за дейността (без амортизации) +/- Изменението на оборотния капитал - НЕСТРАТЕГИЧЕСКИТЕ инвестиции.

Дотук добре, няма нещо неясно, с изключение на определянето на нестратегическите инвестиции.

Следващата формула, по която реално трябва да го изчисля, включва Икономическа амортизация (ED), а за нестратегически инвестиции не става и дума.

Ще се опитам да прикача формулата във файл, понеже изписването й на един ред поне на мен ми е несвойствено за очите.

Каква е връзката между двете?
      Attached Files
    Working...
    X