If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Търся контакти за "взаимопомощ" за ползване на учебници за CFA (за June'2005) с хора, държали или които ще държат изпита. благодаря предварително на всички
Само искам да добавя, че темата спокойно може да се отнесе и към обучението (имам предвид вишето образование) на запад като цяло.
По принцип това начинание е свързано с много разходи и лишения дори за тези, които по някакъв начин са намерили някакви пари. Човек трябва да направи доста компромиси със себе си - да живее в меко казано неконфортни условия, да мие чиниите в някоя пицария, да пазарува от най-ефтините възможни магазини разни стоки, дето тук никога не би си ги купил и т.н. Всичко това докато си студент някак минава покрай другото. Човек не обраща толкова внимание на тези неща, а гледа по-скоро плюсовете - добрата база в университетите, контактите с интересни хора, възможността да посетиш интересни места по света, купона и т.н. Пък и качеството на образовнието у нас пада главоломно. Но ако наближаваш 30 и почваш да мислиш за семейство, пък и вече си видял доста от света, според мен не си струва. В крайна сметка, ученето в университет е до време. От един момент нататък не е много ясно доколко ще научиш нещо и доколко ще си загубиш времето и парите (все пак най-добрата школа е истинския живот и работа).
Не си струва усилията. Или да е качествено образованието, или изобщо не се захващай - ами по-добре инвестирай време и усилия в развиване на контакти и на връзки и на пари. В България още дълго време растежът в кариерата ще се определя основно от връзките и от късмета.
За това писахме в темата "Защо младите бягат от БГ".
Ми това е целта - да превземат властта тия, дето имат Постепенно и безкръвно . Сега се подготвяме. Аз затова съм написала MBA in BG (или от БГ) - дистанционни разни, дето хем не са от УНСС, хем са по-приемливи ако ще оставаш в БГ...
Коментар
скептика
CFA vs. MBA in BG
Добре де, за какво ви е това МВА ако след това пак ще се върнете да работите в БГ??? Колко от ръководните позиции в банките имат МВА???
без да претендирам за задлбочен research, мисля, че има дв-е от големи стипендии към заеми за нас дето сме outside EU. а с български доходи не знам дали много комфортно се изплаща заем за MBA...
Коментар