ако се внесат в банката където е титуляра на сметката, служителя трябва да те предупреди че има не съответствие, но ако се прави превод от друга банка служителя нама как да знае на кой е сметката, софтуера следи само за правилна сметка, дори не трябва банков код той се садържа ж самата сметка
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елементарен въпрос относно банкови сметки.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Gex Разгледай мнениеИнтересува ме какво се случва ако внеса пари по сметка със даден BIC и IBAN, но нямам информация за точното име на сметкодържателя. Или по-точно, въпроса ми, ако няма сигнали и оплаквания за грешен превод от вносителя по сметката и/или сметкодържателя, превода осъществява ли се дори при сгрешено име на сметкодържателя?
Банкова сметка в която искам да преведа пари е :
BIC STSABCDEF
IBAN BG59STSA93000012345678
Сметкопритежател: Георги Георгиев (Всичко е само пример)
След което аз съответно внасям пари по тази сметка, но тъй като не съм сигурен в името на сметкодържателя, при вноса пиша име Никола Николов (вместо Георги Георгиев), като запазвам същите BIC и IBAN. Превода осъществява ли се?
Коментар
-
Елементарен въпрос относно банкови сметки.
Интересува ме какво се случва ако внеса пари по сметка със даден BIC и IBAN, но нямам информация за точното име на сметкодържателя. Или по-точно, въпроса ми, ако няма сигнали и оплаквания за грешен превод от вносителя по сметката и/или сметкодържателя, превода осъществява ли се дори при сгрешено име на сметкодържателя?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар