IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно ли е че цените в София вече са под 1000 евро/кв. м?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ivkoo
    Като стана дума за мързела немога да не се включа с една реална история за един мой приятел. Та така човека е от Видин и никак не е заможен, обаче иска да си има апартамент в Софето. Неможе да продаде апартамента в Видин, защото там живеят възрастните му родители. Завършва университета и след това работи в САЩ по интерншип 2 години и след това 1 год. в Австралия по подобна... Като е бил в чужбина работи по 16 часа всеки ден включително събота и неделя. След, като се върна с парите които беше събрал си купи страхотен апартамент към 70 кв. в Топ център на София и веднага го наеха в елитна българска фирма... И сега за имота.. Той струваше 1700 Е на кв.м. , обаче пича не мрънкщаше ...разцепи се и за 3 години и си го купи. Ако не го беше направил това сега и 800 да е ... нямаше да може да го купи... Айй със здраве... Не само спекулация му е майката, а и работа си трябва.
    То че си трябва работа,трябва си, ама въпроса е за кого работиш
    Защото ако беше изчакал спада на имоти, може би е щял да си го вземе на 1200-1300. Демек една година се е разцепвал за кефа на предишния собственик на апартамента

Тук отново опираме до максимата на кака Джоана - късайте си задника от бачкане (на две-три места ако трябва) но си купете заветните кутийки, дори и с цената на безумни заеми. А че по този основно се пълнят гушите на банки, инвеститори и брокери никой не казва...

Моето виждане е - бачкайте здраво, но си и правете сметката. И не прекалявайте много с работата, да не ви излезе после през носа. Имах една роднина, която така викаше - едно време давах здраве за пари, сега давам пари за здраве... Имотите (и въобще материалните неща) не са всичко на този свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius
      [url=http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=130600]Панелките поевтиняват с повече от 70%
      Мъката на посредника - няма сделки , ама те хората повечето нямат зор - да му мислят посредниците/особено големите вериги/ и предприемачите с открити позиции - техните разходи са големи и всекидневни, смятам че до 2 месеца ще им уврът мозъците че с ПР няма как да го раздвижат пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius
        По начина по-който ни убеждаваха предприемачите от екрана /изключвам Плевнелиев/ ,че аха ,аха сме стигнали дъното, нещата взеха много да се очертават като бултрапа от графиката.

Коментар

• Панелките поевтиняват с повече от 70%

+ видео-материал...

Коментар

• Като стана дума за мързела немога да не се включа с една реална история за един мой приятел. Та така човека е от Видин и никак не е заможен, обаче иска да си има апартамент в Софето. Неможе да продаде апартамента в Видин, защото там живеят възрастните му родители. Завършва университета и след това работи в САЩ по интерншип 2 години и след това 1 год. в Австралия по подобна... Като е бил в чужбина работи по 16 часа всеки ден включително събота и неделя. След, като се върна с парите които беше събрал си купи страхотен апартамент към 70 кв. в Топ център на София и веднага го наеха в елитна българска фирма... И сега за имота.. Той струваше 1700 Е на кв.м. , обаче пича не мрънкщаше ...разцепи се и за 3 години и си го купи. Ако не го беше направил това сега и 800 да е ... нямаше да може да го купи... Айй със здраве... Не само спекулация му е майката, а и работа си трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar
              ... Пробвай да си изнесеш апартамента в Монако и да го продадеш там ... не става, нали. Така че, цените на НИ трябва да отговорят на доходите в съответния регион, щото ще ги ползват хората, които живеят там. Всички знаем, че заплатите в България са африкански, няма да коментирам НИ колко трябва да струват.
              Нямаш представа колко си прав. Не можеш и да докараш от Монако апартамент да го продадеш тук. Апартаментите на всяко място зависят от търсенето и предлагането, а не от воплите на хората, че са с африкански заплати.

Между другото същата постановка много умело се ползва от една голяма група граждани на България. Тъй като масово са безработни и социално слаби, за тях ако може да са без пари къщите

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                Първоначално изпратено от patricia
                Естествено че и цените на НИ трябва да паднат - най-вярното съотношение е заплата/квадратен метър, всичко друго са глупости, особенно като почнат с приказки за качество и добра локация
                Правилно! Трябва да си искаме съотношение заплата/квадратен метър. И заплата/конска сила трябва да си фиксираме. Колкото в хамериката - за една заплата - 20 коня, за 5 заплати цяла кола. Но най-ме боли коефициента алкохолен градус/заплата. Боли като гледам Джонито по 10 евро и в Германия и в Италия и у нас. Трябва да ги накараме алчните шотландци да ни го дават според нашия стандарт - 2 евра.
                В този ред на мисли виждам хипер балон при сиренето, салама, кашкавала, горивата, електроенергия, лекарства и др. Трябва да са поне 5 пъти по-евтини, що такива са ни заплатите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                  Първоначално изпратено от patricia
                  Естествено че и цените на НИ трябва да паднат - най-вярното съотношение е заплата/квадратен метър, всичко друго са глупости, особенно като почнат с приказки за качество и добра локация
                  Правилно! Трябва да си искаме съотношение заплата/квадратен метър. И заплата/конска сила трябва да си фиксираме. Колкото в хамериката - за една заплата - 20 коня, за 5 заплати цяла кола. Но най-ме боли коефициента алкохолен градус/заплата. Боли като гледам Джонито по 10 евро и в Германия и в Италия и у нас. Трябва да ги накараме алчните шотландци да ни го дават според нашия стандарт - 2 евра.
                  Веско,
                  сравнението с уиските е неуместно. Пробвай да си изнесеш апартамента в Монако и да го продадеш там ... не става, нали. Така че, цените на НИ трябва да отговорят на доходите в съответния регион, щото ще ги ползват хората, които живеят там. Всички знаем, че заплатите в България са африкански, няма да коментирам НИ колко трябва да струват.

Коментар

• Първоначално изпратено от patricia
                    Естествено че и цените на НИ трябва да паднат - най-вярното съотношение е заплата/квадратен метър, всичко друго са глупости, особенно като почнат с приказки за качество и добра локация Аз такова чудо в Сф още не съм видяла...
                    Първо, трябва да се ограничи процента на застрояване - на мах 15- 20 % от парцела.
                    Второ, и задължително, за всеки апартамент трябва да има гаражи.
                    Трето, тенденцията е да се изнасяме от градовете, и това вече става, в центъра останаха офиси и баби ...
                    Четвърто, последно, модата на големите квадратури мина, номера е енергийна ефективност,
                    и пето: по-хубаво от малка къща с голям двор няма ...
                    Аз се изнесох преди години и съм доволен.Няма кой да ми тропа да ми пуска чалга високо.Няма кой да си хвърля боклуците и кокалите през балкона.Вярно малко е неудобно за децата че пътуват до града но вече са големи.Всяко нещо си има предимствата и недостатъците затова всеки според каквото му харесва.За мен тишината и спокойствието са безценни да чуваш птичките как пеят да отидеш за риба........

Коментар

Естествено че и цените на НИ трябва да паднат - най-вярното съотношение е заплата/квадратен метър, всичко друго са глупости, особенно като почнат с приказки за качество и добра локация Аз такова чудо в Сф още не съм видяла...
                      Първо, трябва да се ограничи процента на застрояване - на мах 15- 20 % от парцела.
                      Трето, тенденцията е да се изнасяме от градовете, и това вече става, в центъра останаха офиси и баби ...
                      Четвърто, последно, модата на големите квадратури мина, номера е енергийна ефективност,
                      Първо - в центъра не са само офиси и баби. Роден съм тук и си живея тук.
                      Второ - неразбирам от мода, но не мога да живея в апартамент по-малък от 100 кв.м. но си права за енергийната ефективност.
                      Трето - По-хубаво от голям апартамент с голяма тераса на последен етаж в идеалният центъра на София няма...
                      Четвърто - Цени под 2000 Е/кв.м. за написаното от мен по-горе също няма, а няма и да има,защото тези апартаменти просто не се продават.

P.S. Не е препоръка за каквото и да било...

Коментар

• patricia

Строителството трябва да се забрани като се зложи голяма такса на квадратен метър застроена площ !!! Разумната такса сега е между 300- 700 евро.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Веско

По едно и без това в играта няма замесени никакви шотландци , те дори не са разбрали че се пие тяхна ракия.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Коментар

• Естествено че и цените на НИ трябва да паднат - най-вярното съотношение е заплата/квадратен метър, всичко друго са глупости, особенно като почнат с приказки за качество и добра локация Аз такова чудо в Сф още не съм видяла...

Коментар

• patricia

Защо да не свалят строителите цените , толкова много неща има които няма да достроят и въобще няма проблем и по 150 и 50 евро за квадрат да продават..каквото вземат все е нещо нали ?
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X