мислех си по конкретно като почна бавно да влизам на акции да почна с нещо като фармацевтични компании (дългосрочен протфеил)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В какво е най-добре да се влага в момента ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ветеранаинвестиране в най-ценното, това което е най-кът - КЕШЪТ :-)"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
И все пак къде днес да инвестират тези, които имат спестявания??? Борсата? Хедж фонд? Взаимни фондове? Там всички загубиха!
В банкови депозити? А коя банка ще остане стабилна през кризата и колко ще бъде дълга тя? Ще могат ли правителствата да напечатат толкова трилиони, че да спасят всички банки? И каква инфлация ще произведат тези т.н. "стимули" (дума, която замества "печататане на пари" = генериране на милиардни дългове за поколенията след нас)?
Какво остава - недвижимите имоти. Англичаните, които исторически са първите капиталисти, не случайно са ги нарекли реал естейт (истинско богатство).
Правителствата могат да печатат пари, но не могат да печатат жилища. Населението на земята се увеличава, става по-дълголетно, т.е. търсенето винаги ще е налице, било то покупка или наем.
Парадокс, нали? Имотите предизвикаха кризата (по-точно чрез имотите световният банкерски (разбирай "еврейски" елит я предизвика) и пак те - имотите са убежище за спестяванията!!
Какво правят евреите сега - ами купуват жилища(!!) в САЩ на 1/3 от стойността им. Защо? Ами защото след 2 години ще си върнат цените и всеки вложен долар днес ще донесе 3 долара тогава.
Просто, но гениално, нали Щирлиц?!
Коментар
-
Сто пъти го казвам:
В мобилни активи с висока и свръхвисока възвръщаемост като изкуство, шоу, технологии и наука. Тежката индустрия затова е "тежка", защото бавно възвръща, но много поглъща като инвестиции но, затъне ли, отива мнооого дълбоко и изплува мнооого бавно...
докато вие, тарикати с тарикати, губите.
Ваш проблем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивaнoвЗЛАТО .....само злато.Аз очаквам да видим нива от 1300$ за унция през 2009г., но колегите от СИТИБанк чакват цени от 2200$/унцията !!!
те миналата година от чакане,си затвориха хеджфонда,че само за октомври отчетоха 53% загуба........от чакане на златото........
че го чекате златото,така,както и чекахте петрола да стане 200$.........
чекайте,чекайте.....само глей да не ти занулят акаута така, както ситибанк си занули хеджфонда......от чЕкане...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътПървоначално изпратено от Петър КараивaнoвЗЛАТО .....само злато.Аз очаквам да видим нива от 1300$ за унция през 2009г., но колегите от СИТИБанк чакват цени от 2200$/унцията !!!
Притежавам запаси в златце и сребърце и платинчица.
Аз за сега бих държал главно кеш, с малки инвестиции в корпоративни (не държавни) облигации на големи фирми и евентуални много селективно за акции - Banco Santander, BHP Billiton, HSBC и др. такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивaнoвЗЛАТО .....само злато.Аз очаквам да видим нива от 1300$ за унция през 2009г., но колегите от СИТИБанк чакват цени от 2200$/унцията !!!
Притежавам запаси в златце и сребърце и платинчица.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Anton Chigurh
В момента не се влага в каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludmilane mislq bqha bezbojno skapi minalata goina. Nemoje za nqkakva pylna saboretina v zatynteno selo da iska6 takiva pari kato za hotel po moreto
Нали няма спад в цените на имотите?
Какво значи бяха много скъпи миналата година?
Ако няма спад значи и сега са "безбожно скъпи"?
Или искате да кажете, че сега вече цените са наред (да не кажа супер евтини), защото не са се увеличили с нови 50% миналата година?
Коментар
Коментар