IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога у нас ще започнат инвестиции в нещо реално?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Кога у нас ще започнат инвестиции в нещо реално?

Първоначално изпратено от Deripaska
    Първоначално изпратено от Къртя яки кинти на БФБ
    А доволен клиент да си виждал - навсякъде по тези семейните е скръб..
    Влез в YouTube и напиши Sunny beach и ще видиш доволните клиенти:

http://www.youtube.com/watch?v=Ki8IJ...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nEbmSdfp1DQ
    Не знам колко са доволни клиентите, обаче според агенциите на Слънчев бряг са затворени 200 млн евро:

http://news.ibox.bg/news/id_553756851

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
      "Кога у нас ще започнат инвестиции в нещо реално?" егати тъпата тема и заглавие.

Ами какво са малките , средните и големите компании които не са се листнали на БФБ? Не са ли те нещо реално? Не дават ли те прехрана на 89/90 от наемните работници и служители в България.Не са ли това компаниите от производството и услугите които формират над 85% от БВП на България?

Абе що за простотии ..... ???
      Ами що не ги листнат малките и средните компании на борсата при подходящи условия за тях. Кой ще извърши тази тежка и трудна работа да е задвижи тази борса?

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
        "...Ами какво са малките , средните и големите компании които не са се листнали на БФБ? Не са ли те нещо реално? Не дават ли те прехрана на 89/90 от наемните работници и служители в България.Не са ли това компаниите от производството и услугите които формират над 85% от БВП на България??....
        Петре, като изключим, че не си си взел лексотанчето и си леко нервен, явно си и слънчасал насред мъгливия софийски следобед.

Пояснявам: под "реално" имам предвид "експортен продукт". Под "експортен продукт" нямам предвид непременно промишлени стоки, но също и информационни услуги като твоя сайт например, но само в случай, че имаш чуждестранни юзъри, които ползват платени услуги и по този начин вливат пари в БГ икономиката...чужди рекламодатели също.

Така че вместо да се упражняваш в нескопосана проза по форумите - бегом на удобната мебел, да си направиш една английска версия на сайта, та белким дръпнеш някой чужденец - тогава вече ще те призная за майстор на експорта.
        Last edited by Earthquake; 07.07.2010, 17:01.
        ----------------------------------------------------
        [url=http://designinteriorideimebeli.blogspot.

Коментар

• "Кога у нас ще започнат инвестиции в нещо реално?" егати тъпата тема и заглавие.

Ами какво са малките , средните и големите компании които не са се листнали на БФБ? Не са ли те нещо реално? Не дават ли те прехрана на 89/90 от наемните работници и служители в България.Не са ли това компаниите от производството и услугите които формират над 85% от БВП на България?

Абе що за простотии ..... ???

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
            Първоначално изпратено от Alonso
            Тия дето нямат пари за торове най-вероятно не знаят как се прави модерно земеделие. Ония западни фермери как успяват с тея високи заплати и стая висока цена на земята там. Мисля, че ако някой иска да произвежда в тая държава има шанс единствено в земеделието / не че се печели много де / Наивно е да вярмаме, че можем да пробием в автомобилостроенето или електрониката например, освен ако големите не решат да си изнесат тука производството. Ама няма да решат. И това е заради корупцията и липсата на качествената работна ръка, а не заради високите данъци
            Чувал съм за един български банкер,който плаща по 2000 лв на месец на двама човека ,да му произвеждат немодерна селскостопанска продукция!!!Само че малко хора могат да си позволят този лукс!!!
            Има огромен потенциал в това за което говориш. Незапълнена пазарна ниша.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Бе Дерипаска, колко пъти вече ти пиша, гледай си там стоманата и не се занимавай с писаници бе човек.

Къде има хотели на Слънчев бряг за 1 евро, дайте аз отивам и купувам, за 1,50 дават ли хотел и половина? Да се уточним, фирми или се продават или недвижимости.

Ми икономиката е такава каквито са хората. Скокове няма как да станат. За да се правят плазмени телевизори трябва технология. Тея дето имат технологиите и те са тръгнали от производство на джундурии и строителство. Само деца да има, ама там е проблемът на България, че няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso
                Тия дето нямат пари за торове най-вероятно не знаят как се прави модерно земеделие. Ония западни фермери как успяват с тея високи заплати и стая висока цена на земята там. Мисля, че ако някой иска да произвежда в тая държава има шанс единствено в земеделието / не че се печели много де / Наивно е да вярмаме, че можем да пробием в автомобилостроенето или електрониката например, освен ако големите не решат да си изнесат тука производството. Ама няма да решат. И това е заради корупцията и липсата на качествената работна ръка, а не заради високите данъци
                Чувал съм за един български банкер,който плаща по 2000 лв на месец на двама човека ,да му произвеждат немодерна селскостопанска продукция!!!Само че малко хора могат да си позволят този лукс!!!

Коментар

• Тия дето нямат пари за торове най-вероятно не знаят как се прави модерно земеделие. Ония западни фермери как успяват с тея високи заплати и стая висока цена на земята там. Мисля, че ако някой иска да произвежда в тая държава има шанс единствено в земеделието / не че се печели много де / Наивно е да вярмаме, че можем да пробием в автомобилостроенето или електрониката например, освен ако големите не решат да си изнесат тука производството. Ама няма да решат. И това е заради корупцията и липсата на качествената работна ръка, а не заради високите данъци

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso
                    Единствените реални неща, които се произвеждат тук още от времето на бай Тошо са земеделските продукти и производните им.

Сега са по-добри!!!Хората нямат пари за скъпи торове и препарати!!!Та ядем все още Еко-продукция!!!При всички комшии "едрата и евтина" стока е бъкана с препарати!!!

Коментар

Виж статистиката за броя на туристите идващи в България и ще разбереш, че няма никакъв проблем! За хотелиерите проблемът е, че базата разрасна по бързо от туристите, но това си е техен проблем. От гледна точка на държавата всяка година броят на туристите расте и все повече пари харчат в България!
                      Айде стига глупости, тази година за пръв път Българите са изхарчили повече пари в чужбина от колкото са влезли от чужденци тук за почивките. С изключение на брат ми, всички мои познати включително и аз почивахме в чужбина тази година. Аз отскочих и до нашето море за 2 дена ей така да се разтъпчем до Созопол и беше отвратно. Та от лични наблюдения ще ти кажа, тук става само за алкохолен туризъм. А ако толкова си вярваш, ходи и си вземи хотелче на Слънчев бряг, по 1 евро ги дават. И не на послено място да те питам, като сме евтини от къде парици? Ти не искаш ли европейска заплатка, ама за да сме евтини нали трябва да ми дойдеш камериерка за 280 лв. на месец, щото ако ти давам 2800 вече няма да сме толкова евтини.

Коментар

• Единствените реални неща, които се произвеждат тук още от времето на бай Тошо са земеделските продукти и производните им.

Коментар

• Не се знае дали инвестицията в нещо "реално" винаги е разумна. Спомнете си какво стана в Азия - фалираха автомобилостроители, предприятия за електроника. В момента "Даймлер" има проблеми, не остават назад и другите традиционни автопроизводители. Изобщо реалното производство също изпитва големи трудности. Иначе всеки дава акъл, че трябва да се произвежда. Някой говореше за безсънни нощи. Ами направи го ти, като толкова ги разбираш нещата. Но предпочиташ да си на заплата, а друг да се трепе.

Няма гаранция, че производството щеше да ни постави в по-добра позиция.
                          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Ха-ха! Тези не са останали без внимание, а и затова са дошли.
                            Ако искаш един по-известен сайт за мнения:
                            http://www.holidaycheck.de/
                            И той е само мнения на клиенти, но хотелиерите и туроператорите хвърлят по едно око там, щото е известен...
                            Знам аз за държавата и туристите, че броят им расте....Но тук идват други показатели, които са по интересни:
                            - брой на нощувки, а не на туристи (влезли македонци за един ден до София)
                            - приход от нощувка, бруто приходи (от какво точно, като ще говорим за бранша)
                            - приходи на заетите в туризма етс. ако ще говорим за национално значение
                            Много е общо. Кажи нещо по-конкретно и ще ти обЯсня как стоят нещата в туризЪма. Ние сме в конкуренция с още някои страни и увеличаването на базата не води автоматично до увеличаване на търсенето. Базата расте и в чужбина...Един фалирал/празен хотел или с ниска заетост, да препположим напълно изплатен хотел, означава малко приходи,кратка заетост, безработни и лоша инвестиция.. ...Темата беше по-друга..

Коментар

Първоначално изпратено от Kosto
                              Какво значение доволен ли е хотелиера? Ако не е доволен ще си продаде хотела дори и за едно евро! От гледна точка на държавата и гражданите на България е важно, че се създаде една голяма база, която е предпоставка да идват много туристи и да си харчат парите в България, което от своя страна ще създаде много работни места в обслужващия сектор! Презастрояването е гаранция, че цените ще се задържат ниски, а многото туристи означават и много работни места в за обслужващия персонал!
                              Всичко това прекрасното - само ако има достатъчно търсене на ПОДХОДЯЩА цена. Голямата база е едно голямо л..о и не е предпоставка за абсолютно нищо!!! В темата за Албена коментирахме подробно бранша.
                              P.S. Както и казах, евтиният масов ..го е имало и сега го има и ще го има. Докато има море, лято и евтина бира все нещо ще се дава под наем на морето От там нататък започват подробностите...
                              Виж статистиката за броя на туристите идващи в България и ще разбереш, че няма никакъв проблем! За хотелиерите проблемът е, че базата разрасна по бързо от туристите, но това си е техен проблем. От гледна точка на държавата всяка година броят на туристите расте и все повече пари харчат в България!

Коментар

Първоначално изпратено от Къртя яки кинти на БФБ
                                А доволен клиент да си виждал - навсякъде по тези семейните е скръб..
                                Влез в YouTube и напиши Sunny beach и ще видиш доволните клиенти:

http://www.youtube.com/watch?v=Ki8IJ...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nEbmSdfp1DQ

Коментар

Working...
                                X