IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо лихвите по ипотечните кредити в Евро България не падат?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
    Токуда банк дават 9% в лева и 8% в евра по 3 годишните депозити.
    Ами чудесно 8 % за три години пууу по 2,66% на година

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Лихвите в България не падат защото кредитополучателите са прости.Ако всички спрат да теглят кредити банките ще се замислят и ще променят условията.Аз лично ще изтегля кредит само ако лихвата е 4-4,5% фиксирана за целия период без никакви такси комисиони и изобщо каквото и да е допълнително.Иначе банкерите да си гледат работата.Ако всички хора решат да направят това тогава ще паднат лихвите.за старите кредити обаче не съм оптимист ще ги доят до дупка.
      Ми те спряха , преди 2 години, сега още се изцежда стар портфейл, ама зада се размърда тъсенето на кредити , към под 6 ще се ходи - т.е. лихви по депозит макс 2%

Коментар

• Първоначално изпратено от gogogogo Разгледай мнение
        знаят че е лошо да са високи...
        Лихвите в БГ не са високи. Напротив, даже са ниски!

В момента доходността по 10-годишните гръцки облигации е почти 12%. Ти за по-надежден кредитор ли се имаш от гръцката хазна? Ако си пред фалит, ЕЦБ ще те подкрепи ли?... Бах ти и тъпите хора... Що не може да видите очевидното? Или просто по-лесно е да мижите и да си повтаряте мантрата за "високите" лихви?

Като са високи лихвите, не вземайте кредити а давайте депозити и печелете!!! Някой пречи ли ви?

http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB10YR:IND
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
          брат къде го видя тези 8% доходност ?
          Токуда банк дават 9% в лева и 8% в евра по 3 годишните депозити.

Коментар

• Бахти,в цял свят Централните банки провеждат по време на криза монетарна политика за да свалят лихвите щото знаят че е лошо да са високи, тука го изядохте трейдъра че иска по някъкъв начин да се случи същото.Кредитополучателите били виновни щот били тъпи-глупости на търкалета...

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
              А защо да не вземеш кредит от европейската банка примерно с 5% лихва и после да го шибнеш на депозит в БГ за 8 % и хоп само от разликата в лихвите ще си плащаш наема - хахахаах
              Това съм го направил... лошото беше, че кредита трябваше да е потребителски и ми отпуснаха само 20 000 евра. Иначе лихвения процент е 3%, защото е преферинциален и компанията за която работя се има с банката.

-----------------------------
              В търсене на истината
              eObshtestvo.com - Мисли,Анализрай,Споделяй

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                Е щом инфлацията ти "яде" парите, бегай веднага тегли кредит на 9% лихва - при 4.6% годишна инфлация лихвата ти е все едно 4.4%, нали така?
                E да де, ама на него пак ще му е висока. Той иска да е минус 4,4% за да мое да вземе кредит, да купи апартамент и след 15 години отрицателна реална лихва, инфлацията да му е изплатила кредита! Ако не е така Ганчо ще продължава да риве че държавата не си върши работата...
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

1.най-високото в Евро , което намирам е 7.50 . при това една единствена оферта другите почват от 7 надолу .
                  2. забравяш инфлацията , която е 4.6% по данни на НСИ , което автоматично ти обезмисля подобен ход .
                  3. рисковано е това , което предлагаш . конюктурата се мени твърде бързо за да правиш подобни калибристики за по -дълъг период от време
                  Е щом инфлацията ти "яде" парите, бегай веднага тегли кредит на 9% лихва - при 4.6% годишна инфлация лихвата ти е все едно 4.4%, нали така?
                  Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Е как - виж в съседната тема http://www.investor.bg/forum/showthr...73#p1292239149
                    участникът с ник SStoilov имал бил такъв депозит - че дори бил с фиксирана лихва - демек банката не може да намали лихвата. Не че може да намериш такъв депозит за повече от една година напред де ама в момента е възможно за една година да се намери такъв депозит
                    1.най-високото в Евро , което намирам е 7.50 . при това една единствена оферта другите почват от 7 надолу .
                    2. забравяш инфлацията , която е 4.6% по данни на НСИ , което автоматично ти обезмисля подобен ход .
                    3. рисковано е това , което предлагаш . конюктурата се мени твърде бързо за да правиш подобни калибристики за по -дълъг период от време

Коментар

Е как - виж в съседната тема http://www.investor.bg/forum/showthr...73#p1292239149
                      участникът с ник SStoilov имал бил такъв депозит - че дори бил с фиксирана лихва - демек банката не може да намали лихвата. Не че може да намериш такъв депозит за повече от една година напред де ама в момента е възможно за една година да се намери такъв депозит

Коментар

А защо да не вземеш кредит от европейската банка примерно с 5% лихва и после да го шибнеш на депозит в БГ за 8 % и хоп само от разликата в лихвите ще си плащаш наема - хахахаах

Коментар

• А защо да не вземеш кредит от европейската банка примерно с 5% лихва и после да го шибнеш на депозит в БГ за 8 % и хоп само от разликата в лихвите ще си плащаш наема - хахахаах

Първоначално изпратено от hippo Разгледай мнение
                          Аз имам ипотечен кредит, защото разликата месечна вноска - наем беше 250-300 лева. Затова предпочетох да плащам за нещо, което евентуално след дълъг и упорит труд ще стане някога мое (поне така си мисля).

Заради едната ипотека се наложи да започна работа в чужбина за да мога да го изплатя апартамента за 1-2 години вместо 25.

Та тук ми даодха идеята, че европейска банка може да купи кредита и да започна да го изплащам на тях, като нивата са много по-ниски , от колкото българските... Само като казах 7% и хората се смяха от сърце....

Та искам да ви питам дали е възможно това?

-----------
                          eObshtestvo.com - мисли, анализирай, споделяй

Коментар

aз искам да живея в нормална държава с правила
                            А какво ти пречи? Стягаш си куфарчето и друм... Свят голям.
                            Ако такива като теб се изнесат, София ще стане по-приятно място за живеене.
                            Банките ще намалят лихвите, защото идиотите драпащи да вземат кредит на всяка цена ще намалеят...

Коментар

• Аз имам ипотечен кредит, защото разликата месечна вноска - наем беше 250-300 лева. Затова предпочетох да плащам за нещо, което евентуално след дълъг и упорит труд ще стане някога мое (поне така си мисля).

Заради едната ипотека се наложи да започна работа в чужбина за да мога да го изплатя апартамента за 1-2 години вместо 25.

Та тук ми даодха идеята, че европейска банка може да купи кредита и да започна да го изплащам на тях, като нивата са много по-ниски , от колкото българските... Само като казах 7% и хората се смяха от сърце....

Та искам да ви питам дали е възможно това?

-----------
                              eObshtestvo.com - мисли, анализирай, споделяй
                              eObshtestvo.com - Мисли,Анализрай,Споделяй

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Извинявай, ама вземането на кредит в БГ изобщо не е задължително. Вземаш само ако си съгласен с поставените условия. Никой не ти е опрял пистолет в главата, налЕ?
                                aз искам да живея в нормална държава с правила , а не в някаква територия с криворазбрана "демокрация" без никакъв контрол , в която всеки си прави каквото си иска и всеки се опитва да краде и да прецака другия.
                                ситуацията с кредитите отпускани от банките в БГ е поредното доказателство ,че не сме цивилизована държава , и продължаваме да потъваме в блатото . това ме дразни мен , не друго . и ако всеки си вършеше работата нямаше да сме на това дередже .

Коментар

Working...
                                X