Първоначално изпратено от bate Goiko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо лихвите по ипотечните кредити в Евро България не падат?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЛихвите в България не падат защото кредитополучателите са прости.Ако всички спрат да теглят кредити банките ще се замислят и ще променят условията.Аз лично ще изтегля кредит само ако лихвата е 4-4,5% фиксирана за целия период без никакви такси комисиони и изобщо каквото и да е допълнително.Иначе банкерите да си гледат работата.Ако всички хора решат да направят това тогава ще паднат лихвите.за старите кредити обаче не съм оптимист ще ги доят до дупка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gogogogo Разгледай мнениезнаят че е лошо да са високи...
В момента доходността по 10-годишните гръцки облигации е почти 12%. Ти за по-надежден кредитор ли се имаш от гръцката хазна? Ако си пред фалит, ЕЦБ ще те подкрепи ли?... Бах ти и тъпите хора... Що не може да видите очевидното? Или просто по-лесно е да мижите и да си повтаряте мантрата за "високите" лихви?
Като са високи лихвите, не вземайте кредити а давайте депозити и печелете!!! Някой пречи ли ви?
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB10YR:INDСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениебрат къде го видя тези 8% доходност ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеА защо да не вземеш кредит от европейската банка примерно с 5% лихва и после да го шибнеш на депозит в БГ за 8 % и хоп само от разликата в лихвите ще си плащаш наема - хахахаах
-----------------------------
В търсене на истината
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЕ щом инфлацията ти "яде" парите, бегай веднага тегли кредит на 9% лихва - при 4.6% годишна инфлация лихвата ти е все едно 4.4%, нали така?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение1.най-високото в Евро , което намирам е 7.50 . при това една единствена оферта другите почват от 7 надолу .
2. забравяш инфлацията , която е 4.6% по данни на НСИ , което автоматично ти обезмисля подобен ход .
3. рисковано е това , което предлагаш . конюктурата се мени твърде бързо за да правиш подобни калибристики за по -дълъг период от времеNever underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеЕ как - виж в съседната тема http://www.investor.bg/forum/showthr...73#p1292239149
участникът с ник SStoilov имал бил такъв депозит - че дори бил с фиксирана лихва - демек банката не може да намали лихвата. Не че може да намериш такъв депозит за повече от една година напред де ама в момента е възможно за една година да се намери такъв депозит
2. забравяш инфлацията , която е 4.6% по данни на НСИ , което автоматично ти обезмисля подобен ход .
3. рисковано е това , което предлагаш . конюктурата се мени твърде бързо за да правиш подобни калибристики за по -дълъг период от време
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениебрат къде го видя тези 8% доходност ?
участникът с ник SStoilov имал бил такъв депозит - че дори бил с фиксирана лихва - демек банката не може да намали лихвата. Не че може да намериш такъв депозит за повече от една година напред де ама в момента е възможно за една година да се намери такъв депозит
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеА защо да не вземеш кредит от европейската банка примерно с 5% лихва и после да го шибнеш на депозит в БГ за 8 % и хоп само от разликата в лихвите ще си плащаш наема - хахахаах
Коментар
-
А защо да не вземеш кредит от европейската банка примерно с 5% лихва и после да го шибнеш на депозит в БГ за 8 % и хоп само от разликата в лихвите ще си плащаш наема - хахахаах
Първоначално изпратено от hippo Разгледай мнениеАз имам ипотечен кредит, защото разликата месечна вноска - наем беше 250-300 лева. Затова предпочетох да плащам за нещо, което евентуално след дълъг и упорит труд ще стане някога мое (поне така си мисля).
Заради едната ипотека се наложи да започна работа в чужбина за да мога да го изплатя апартамента за 1-2 години вместо 25.
Та тук ми даодха идеята, че европейска банка може да купи кредита и да започна да го изплащам на тях, като нивата са много по-ниски , от колкото българските... Само като казах 7% и хората се смяха от сърце....
Та искам да ви питам дали е възможно това?
-----------
eObshtestvo.com - мисли, анализирай, споделяй
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеaз искам да живея в нормална държава с правила
Ако такива като теб се изнесат, София ще стане по-приятно място за живеене.
Банките ще намалят лихвите, защото идиотите драпащи да вземат кредит на всяка цена ще намалеят...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Аз имам ипотечен кредит, защото разликата месечна вноска - наем беше 250-300 лева. Затова предпочетох да плащам за нещо, което евентуално след дълъг и упорит труд ще стане някога мое (поне така си мисля).
Заради едната ипотека се наложи да започна работа в чужбина за да мога да го изплатя апартамента за 1-2 години вместо 25.
Та тук ми даодха идеята, че европейска банка може да купи кредита и да започна да го изплащам на тях, като нивата са много по-ниски , от колкото българските... Само като казах 7% и хората се смяха от сърце....
Та искам да ви питам дали е възможно това?
-----------
eObshtestvo.com - мисли, анализирай, споделяй
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИзвинявай, ама вземането на кредит в БГ изобщо не е задължително. Вземаш само ако си съгласен с поставените условия. Никой не ти е опрял пистолет в главата, налЕ?
ситуацията с кредитите отпускани от банките в БГ е поредното доказателство ,че не сме цивилизована държава , и продължаваме да потъваме в блатото . това ме дразни мен , не друго . и ако всеки си вършеше работата нямаше да сме на това дередже .
Коментар
Коментар