Първоначално изпратено от Minavast
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво се случва при несъстоятелност на банка?
Collapse
X
-
"Синдикът може да прекрати всеки договор, сключен преди дата-
та на решението за откриване на производство по несъстоятелност, по който
банката е страна, ако той не е изпълнен изцяло или частично" -- ----------------------------Ако е документирано че клиента си е монтирал печка,неодобрена от застрахователя като пожаробезопасна,е резонно отпадане на застраховка.Позовавайки се на това,договора за ипотека може да да е изискуем...май?Прав ли сам?Или акциите на застрахователя са се понижили с скорост,определяна като "обезспокоителна"? p.s.Джентълмените рядко лъжат,но на словоблудството се отдават с лакома охота...
Коментар
-
Благодаря на Немо, но мисля, че грешиш.
"...ако той не е изпълнен изцяло или частично" означава да е има забава за изпълнение. Ако кредитът се обслужва редовно, не може да го прекрати.
Първоначално изпратено от КомБатКапитан Немо е посочил точно какво се случва и с лошите, и с добрите кредити.
Коментар
-
(Реших да не отговарям в другата тема, а в тази)
Нали затова дискутираме. Тези които разбират разликата, казват.Естествено, че има разлика. Аз се опитах да я откроя накратко: инвестиционните са много по-рискови.
Колкото до темата, не мисля че провокирам. За да избегнем нещо лошо, трябва да знаем какъв е рискът и как да го избегнем.
Аз, като карам кола, карам внимателно, защото осъзнавам какво е катастрофа.
Заравянето на главата в пясъка не е предпазило никой от нищо.
Първоначално изпратено от JoanПървоначално изпратено от stdmvНикой не ви кара да пишете по темата, ако не ви харесва.
Но аз не виждам нищо лошо в самата тема.
Не приемам слуховете и спекулациите с която и да е банка.
Но за да предотвратим каквото и да било, трябва да знаем какво може да се случи как да го избегнем.
Питах те, според теб, колко от четящите разбират разликата между инвестиционно и търговско банкиране. Като си отговориш на това, ще разбереш какво ти говоря.
Коментар
-
Първоначално изпратено от капитан Немо(5) (Изм. – ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 1 март 2008 г.) Когато кредитът
не бъде издължен на падежа, синдикът може да поиска издаване на заповед за
незабавно изпълнение по реда на чл. 418 от Гражданския процесуален кодекс
въз основа на извлечение от счетоводните книги.
Раздел III
Попълване на масата на несъстоятелността
Прекратяване на договор
Чл. 58. (1) Синдикът може да прекрати всеки договор, сключен преди дата-
банката е страна, ако той не е изпълнен изцяло или частично.
(2) При прекратяване на договор синдикът отправя предизвестие от 15 дни.BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
(5) (Изм. – ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 1 март 2008 г.) Когато кредитът
не бъде издължен на падежа, синдикът може да поиска издаване на заповед за
незабавно изпълнение по реда на чл. 418 от Гражданския процесуален кодекс
въз основа на извлечение от счетоводните книги.
Раздел III
Попълване на масата на несъстоятелността
Прекратяване на договор
Чл. 58. (1) Синдикът може да прекрати всеки договор, сключен преди дата-
банката е страна, ако той не е изпълнен изцяло или частично.
(2) При прекратяване на договор синдикът отправя предизвестие от 15 дни."НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
-
Първоначално изпратено от stdmvНикой не ви кара да пишете по темата, ако не ви харесва.
Но аз не виждам нищо лошо в самата тема.
Не приемам слуховете и спекулациите с която и да е банка.
Но за да предотвратим каквото и да било, трябва да знаем какво може да се случи как да го избегнем.
Питах те, според теб, колко от четящите разбират разликата между инвестиционно и търговско банкиране. Като си отговориш на това, ще разбереш какво ти говоря.
Коментар
-
Negramoten
Копирам от друг форум (lex.bg):ако банката фалира друга институция(Държава,БНБ,или друга банка ) изкупува лошия актив и ставаш длъжник на друга институция,но при условие, че сте коректен платец... със съответния Анекс....друг е проблема,ако вие не сте коректен платец....и кредита Ви е станал предстрочно изискуем,тогава живота става "прекрасен"...ще се реализира обезпечението...освен, ако не си погасите задължението изцяло...или не се уговорите да погасите на части ....
Що се отнася до депозитите...там нещата са ясни, до 40 хил лева в рамките на една банка са гарантирани от специален фонд(,находящ се срещу Министерство на земеделието...улицата не се сеща сега...)
Коментар
-
Това вече го обсъдихме. Може, ако спадне кредитоспособността на кредитополучателя (най-общо казано).
Въпросът е уреден в ТЗ в частта за банковия кредит. И не може да се приложи за изрядни платци, а и не е редно да се приложи.
Първоначално изпратено от psycoholicНо ако за секунда забравим нашата муза - за бамките съм чувал, че могат да си изискат кредита да бъде погасен веднага! Някой чувал ли е подобно нещо?
Коментар
Коментар