IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за инвестиция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pastir
    Имам 20-тина декара земя на брега на река Струма.
    Как върви квадратния метър из района ?

Коментар

• UP!

Бах, да го еба. Още ми стои земята .
      Нема ли некой кандидат да налее некое-друго милионче .

Коментар

• Енергетиката е малко мръсен бизнес при нас, имайки предвид какво се случи на един изпълнителен директор преди няколко дни. Как мислите да се пазите от мафията и мутрите. Все пак живеем в БГ
        Недвижими имоти

Коментар

• Виж вкарай офертата на г-н Христо Ковачки, пък знае ли се, за идеята после можбе и на мен да отпуснеш някой процент

Коментар

• Re: do pastir

Първоначално изпратено от Pinokio
            Приятелю, спретни си един фотоволтаичен парк от около 10KW инсталирана мощност. Поречието на Струма е благоприятно за тази дейност. Успех
            Горе-долу съм запознат как стоят нещата с тези панели. Средната цена на m2 е около 900 лева, а производствената себестойност на киловат час е около 71 стотинки - около 10 пъти повече от ВЕЦ. Не искам да ми тежът на съвестта данакоплатците, които ще бъдат задължени да ми изкупуват електроенергията на цена от 40 евроцента за киловат . Наистина моментът е изключително подходящ за изграждане на енергиини мощности използващи ВЕИ. Безвъзмездните субсидии достигат до 50 % от инвестицията за частни проекти. Ще я мислиме тая работа, ама каквото и да измислиме скоро трябва да се захващаме за работа .

Коментар

• Банките не искат ли да финансират?
              Недвижими имоти

Коментар

• do pastir

Приятелю, спретни си един фотоволтаичен парк от около 10KW инсталирана мощност. Поречието на Струма е благоприятно за тази дейност. Успех
                Българския Коледен дух е духът на заклано прасе...

Коментар

• Блазя ти за имота.По нашия край най голямата река е Суха река.

Ако съм на твое място ще се замисля за рибовъдно стопанство.Има и евросубсидии по въпроса.Желая ти от все сърце да успееш в избора си.

Коментар

• Re: Съвет за инвестиция

Първоначално изпратено от Pastir
                    Май най ми лежи на сърцето един малък ВЕЦ да си дигна .
                    За съжаление не мога да ти помогна, но горещо подкрепям идеята за ВЕЦа. Просто времената са такива, че екологичната енергия е нещо много необходимо. От сърце ти желая да осъществиш проекта и да бъдеш на добра печалба.

От друга страна, както друг се е изказал, може би е възможно да комбинираш двете неща. За къмпинг ми се струва, че не необходима кой знае каква инвестиция. Може и да бъркам, все пак нямам опит в подобни начинания.
                    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Имаше няква игра с агенции разни година и половина гратисен период, пък те поемаха част от лихвата, отделно те субсидират на голям процент от сумата..

Коментар

• Първоначално изпратено от Ned
                        Най-малкия ВЕЦ /т.нар. микро-вец/ ще ти струва най-малко 500К лева, ние правихме един преди 2 години и не искам да се сещам за простотиите, с които се блъскахме до построяването му!
                        Аз доколкото съм чел останах с впечатлението, че преди 2 години е било по-лесно. Сега има нова нормативна база и нещата се по-трудни (демек ще се наложи да се бутат пари където трябва) . Няма ли някой с излишни 400к да направиме една партийка . Има-няма за 8-10 години сме на + .

Коментар

• тъй де
                          не съм видял че си написал кВ
                          абе не ти е тва идеята
                          измисли друго
                          *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Най-малкия ВЕЦ /т.нар. микро-вец/ ще ти струва най-малко 500К лева, ние правихме един преди 2 години и не искам да се сещам за простотиите, с които се блъскахме до построяването му!

Коментар

• Първоначално изпратено от баш майстора
                              тъкмо за една крушка от енергоспестяващите
                              :| . Крушката не е ли 25 вата, не кВ ?

Коментар

• тъкмо за една крушка от енергоспестяващите
                                *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X