IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Факта, че Валентин Златев е на преговорите за АЕЦ значи, че нещо не е наред с този проект.
    Руснаците си гонят интереса, а ние?

Русия ще строи АЕЦ в Бангладеш за 2 млрд. долара, а в България за 6,4 - 9 млрд. Евро http://borsi.blog.bg/novini/2011/02/...-v-bylg.694767
    Сега е моментът всички фенове на ядрената енергия и АЕЦ Белене в България да докажат на практика сигурността и безопасността на ядрената енергия, като бъдат командировани във Фукушима да помагат и да докажат на практика своите способности.
    На приказки всеки може. Нека видим как се справят на дела!
    Last edited by Jay Gould; 28.03.2011, 13:30.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Турция ще строи централа с 4 блока и мощност 4800 мегавата за 25 милиарда долара.
      Като щракнеш калкулатора излиза по 7.2 милиарда ЛЕВА на 1000 мегавата.
      Путин предложи цена за Белене 6,3 милиарда ЕВРО. За 2000 мегавата. Като го преизчислиш излиза 6.15 милиарда лева за 1000 мегавата. С повече от милиард лева по-евтино.
      Не мога да разбера американската сган какво иска? Руснаците да ни подарят централата ли?
      И руснаците са предложили схема на разплащане за Белене подобна на схемата за разплащане на турската АЕЦ.
      Ама това едва-едва се чу, защото американските кресльовци, като Мартинчо, са всеки ден по телевизиите и манипулират, а експертите си мълчат и работят.
      Гигов ,аз не съм нито от руската ,нито от американската-аз съм от българската "сган"-и искам точни сметки-колко ще ми излезе "подаръка"
      Като цитираш АЕЦ в Турция,що не цитираш колко ще струва киловата от там и защо аз намирам ,че централата ще струва 20,а не 25 млрд долара и то за цялата централа,а не като тук само за реакторите.

Четирите реактора ще бъдат от типа ВВЕР, каквито са в „Козлодуй”, с обща мощност 4800 мегавата. Стойността на проекта по предварителни оценки е около 20 млрд. долара.

Споразумението беше подписано на 12 май в Анкара при посещението на руския президент Дмитрий Медведев. То предвижда централата да се изгради от руско-турски консорциум. Руската страна осигурява целеви кредит за доставката и монтажа на ядреното оборудване. Поради това 100% от проекта ще бъде руска собственост, като Русия поема всички рискове по строителството и ще има право да избира подизпълнители.

Според електронното издание на "Хюриет" след това руските фирми ще трябва при поискване от турска страна да й продадат до 51% от централата. Турция в продължение на 15 години ще получава по 70 процента от произведения ток в първите два реактора и по 30 процента от другите два реактора ток.

Цената, по която турската национална електрокомпания ще изкупува тока от АЕЦ "Акую", е точно фиксирана - $12.35 цента за киловатчас (19.01 ст.), като според някои турски медии горната граница на цената ще е $15.33 цента (23.60 ст.).
      Last edited by MILOM; 28.03.2011, 13:21.
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Факта, че Валентин Златев е на преговорите за АЕЦ значи, че нещо не е наред с този проект.
        Руснаците си гонят интереса, а ние?

Русия ще строи АЕЦ в Бангладеш за 2 млрд. долара, а в България за 6,4 - 9 млрд. Евро http://borsi.blog.bg/novini/2011/02/...-v-bylg.694767
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Руският губернатор не съм го чул нещо да се е намесил в наште работи.
          Ама виж, американското недоразумение се меси всеки ден.
          Ето ви, прочетете за турската АЕЦ
          http://www.klassa.bg/news/Read/artic...BD%D0%B8%D1%8F
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            Абсолютно си прав МИЛОМ.
            Хайде привържениците на БелеНЕ да дадат отговор само на един въпрос:
            Защо, ако е толкова изгоден този проект (с голяма възвръщаемост), никоя европейска компания не иска да инвестира в него???

Сигурен съм, че правдоподобен отговор не би могът да бъде намерен от продажниците, така, както не намираха и отговор на въпросът:
            "Защо след като е толкова хубаво в СССР и комунизмът, никой не бягаше на изток, а само и ЕДИНСТВЕНО на запад???"
            Даже техните си дечица партийните номенклатурчици пращаха в Лондон, а не в Москва.
            Отговорът и на двата въпроса се изчерпваше (и сега и преди) с наглия "контравъпрос" - А вие защо биете негрите?
            Турция ще строи централа с 4 блока и мощност 4800 мегавата за 25 милиарда долара.
            Като щракнеш калкулатора излиза по 7.2 милиарда ЛЕВА на 1000 мегавата.
            Путин предложи цена за Белене 6,3 милиарда ЕВРО. За 2000 мегавата. Като го преизчислиш излиза 6.15 милиарда лева за 1000 мегавата. С повече от милиард лева по-евтино.
            Не мога да разбера американската сган какво иска? Руснаците да ни подарят централата ли?
            И руснаците са предложили схема на разплащане за Белене подобна на схемата за разплащане на турската АЕЦ.
            Ама това едва-едва се чу, защото американските кресльовци, като Мартинчо, са всеки ден по телевизиите и манипулират, а експертите си мълчат и работят.

Коментар

• Абсолютно си прав МИЛОМ.
              Хайде привържениците на БелеНЕ да дадат отговор само на един въпрос:
              Защо, ако е толкова изгоден този проект (с голяма възвръщаемост), никоя европейска компания не иска да инвестира в него???

Сигурен съм, че правдоподобен отговор не би могът да бъде намерен от продажниците, така, както не намираха и отговор на въпросът:
              "Защо след като е толкова хубаво в СССР и комунизмът, никой не бягаше на изток, а само и ЕДИНСТВЕНО на запад???"
              Даже техните си дечица партийните номенклатурчици пращаха в Лондон, а не в Москва.
              Отговорът и на двата въпроса се изчерпваше (и сега и преди) с наглия "контравъпрос" - А вие защо биете негрите?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Кой е този пияница, че не се сещам?
                Руският посланик в ЕС Владимир Чижов.
                За тукашният губернатор Исаков изобщо не ми се говори.

Коментар

• Понеже сега не се правят отчисления за затваряне на реакторите,за дълготрайно складиране на радиоактивните отпадъци,не се правят амортизационни отчисления,цената на атомния ток е ниска и всичкото баламурник си мисли ,че това ще важи и за Белене.
                  Всеки нормален бизнес /изключвам котилото ДС и партиен/ от всеки проект търси рентабилност-нека някой ми каже ,каква минимална рентабилност да очакваме ,защото все пак там ще се вложат колосални средства,а те не са в излишък у нас.
                  И дали тези същите средства не могат да се вложат другаде,където добавената стойност ще е по-голяма.
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• Еми ето, когато се говори аргументирано, няма как да не се съглася. Обаче шуменският червендалко, само се опитва да дразни.
                    Прав си Форекс, само че притеснението ми е именно за това, че няма още реална икономическа обосновка за този проект, както и някой да излезе и да внесе малко яснота и прозрачност - кое, с какво ще бъде обвързано, какви са вариантите(песиместичен, реалистичен и оптимистичен) и какви алтернативи бихме имали, ако не строим (на колко бихме могли да си купуваме тока примерно, ако изобщо имаме допълнителна нужда в бъдеще).
                    Обаче за някои тези гоцевски проекти са просто "като слънцето, въздуха и водата" и ще та ще се строят на всяка цена.

Коментар

Очаквах включване веднага от руското мекеренце и то не закъсня .
                      Виждам, че много добре си запознат с "руските разчети" гегов (разчет- каква хубава руска думичка), само дето никой никъде не ги показва и не обяснява.
                      И не, не искам никой да ми строи нещо с моите пари или с пари дадени ми от него "на заем с неизвестна лихва" и после да печели от него, а аз и моите деца и внуци да сме длъжни да му купуваме "нещото" по определени от него цени и с държавна гаранция за неопределено време.
                      И обратно - съгласен съм ВСЕКИ да построи нещо, щом си поема пълния риск и мисли, че може да печели, без да му се гарантира нещо и без да използва монополът си за политическо влияние и "троянизиране на БГ" в ЕС, както се изпусна оня пияница руснак кагебист.
                      Кой е този пияница, че не се сещам?

Коментар

на всяка цена, без да знаем ,колко ще е инфлацията, с какъв индекс ще актуализират и кой, кога и колко ще плаща в крайна сметка.
                        сган, някой да е казал някъде на всяка цена?

Това което казах е, че инфлационните индекси вече за нищо не стават от прекалена политическа експлоатация. Трябва да има обвръзка на цената и тя следва да се търси в следните посоки:
                        - цената на АЕЦ да бъде определена в руски рубли.
                        - цената на АЕЦ да бъде определена спрямо цената на киловат/часа на средноевропейската енергийна борса или някоя друга представителна енергийна борса.
                        - цената на АЕЦ да бъде определена спрямо цената на нефта на международните борси.
                        - Да има политическо споразумение със Сърбия за пренос на бълтарска електроенергия в посока Централна Европа. Румънците не. Румънците ще са в хаос през следващите 5 години! Та те един мост през Дунава не ни дават да построим, камо ли да подпомагат нашето икономическо развитие.

Варианти има най-различни ако има желания. Ако няма желание и продължаваме да се ослушваме какво ще ни кажат от Вашингтон и Брюксел и да сме йесмените на Европа, далече няма да стигнем. Просто интересите ни са различни от техните!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Очаквах включване веднага от руското мекеренце и то не закъсня .
                          Виждам, че много добре си запознат с "руските разчети" гегов (разчет- каква хубава руска думичка), само дето никой никъде не ги показва и не обяснява.
                          И не, не искам никой да ми строи нещо с моите пари или с пари дадени ми от него "на заем с неизвестна лихва" и после да печели от него, а аз и моите деца и внуци да сме длъжни да му купуваме "нещото" по определени от него цени и с държавна гаранция за неопределено време.
                          И обратно - съгласен съм ВСЕКИ да построи нещо, щом си поема пълния риск и мисли, че може да печели, без да му се гарантира нещо и без да използва монополът си за политическо влияние и "троянизиране на БГ" в ЕС, както се изпусна оня пияница руснак кагебист.

Коментар

Форекс, тука няма да се съглася с теб.
                            Значи ти беше от тия, дето най-много викаха срещу и се присмиваха на злополучните БГ кредитни ипотекари, които подписвали без да четат и без да знаят колко ще плащат на баМките след 3-4-5 години (до тук верно, споделям), обачееее сега си твърдо за това да подпишем с рашките на всяка цена, без да знаем ,колко ще е инфлацията, с какъв индекс ще актуализират и кой, кога и колко ще плаща в крайна сметка. На това му се вика, ммм как беше - РУСКО ГЪЗОБЛИЗАНЕ или обикновенно национално предателство, така характерно за 5-тата колона комуняги у нас.
                            Колко ще е инфлацията знае само Господ-бог вероятно. А може и той да не знае, щото не го засяга.
                            А за това колко, кога и кой ще плаща има конкретни предложения и разчети от руска страна и точно тях ги разглеждат нашите експерти. И няма как да ги обяснят на тъпаците, щото те и без друго няма да ги разберат.
                            А такива като теб щяха да викат "ура" и да ръкопляскат, ако хамериканците построят централа на двойно по-висока цена.
                            "американска сган"!

Коментар

• Форекс, тука няма да се съглася с теб.
                              Значи ти беше от тия, дето най-много викаха срещу и се присмиваха на злополучните БГ кредитни ипотекари, които подписвали без да четат и без да знаят колко ще плащат на баМките след 3-4-5 години (до тук верно, споделям), обачееее сега си твърдо за това да подпишем с рашките на всяка цена, без да знаем ,колко ще е инфлацията, с какъв индекс ще актуализират и кой, кога и колко ще плаща в крайна сметка. На това му се вика, ммм как беше - РУСКО ГЪЗОБЛИЗАНЕ или обикновенно национално предателство, така характерно за 5-тата колона комуняги у нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                                Да си чул, че най-евтиното излиза най-скъпо?
                                Това го кажи на Трайков, който се инати че централата не трябвало да струва повече от 5 милиарда!

Всичко трябвало да бъде предварително уговорено като цена, казва момчето. Ама като не се знае Федералният Резерв и ЕЦБ още колко трилиони долари и евро ще напечатат, как да кажеш кое колко ще струва?! Па и вяра не можеш да им имаш за отчитаната инфлация? Лъжат като дърти цигани... Цената на всички стоки без които не може се вдигнаха двойно... па те отчитат 2% инфлация... Е? Как да определиш цената на нещо след 2,3 или 5 години? Не може Трайчо така!
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X