IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това е за антиядрените малоумници!

Първоначално изпратено от Днес.бг
    Въглищата убиват повече хора, отколкото ядрената радиация

Фини частици от въглищен прах убиват всяка година само в САЩ над 13 хил. души

Технологии
    Въглищата убиват повече хора, отколкото ядрената радиация
    28.03.2011 15:08

Ядрената катастрофа във Фукушима отново изведе на преден план въпроса за сигурността на ядрената енергетика, припомня зеленият сайт Mother Nature Network. Но колкото и тревожни да са новините, идващи от Япония, все пак въглищата и до днес убиват повече хора, отколкото радиацията.

В подкрепа на тази теза порталът цитира данни на Международната енергийна агенция, според която глобалното
    замърсяване от изкопаеми енергоносители води до омагьосан кръг от болести, трудови злополуки и смърт. Фини частици от въглищен прах убиват всяка година само в САЩ над 13 хил. души.

Към тях трябва да прибавим срутванията и нещастните случаи в каменовъглените мини, железопътните катастрофи.

Според изследвания на Международната агенция за атомна енергия, броят на жертвите, дадени след ядрената катастрофа в Чернобил, не надвишавал 9000 души.

Въглищата са нарочени като масов убиец и от Световната здравна организация. Замърсяването на въздуха, което те
    причиняват, е виновно за смъртта в планетарен мащаб на близо 1 милион души всяка година.

Въглищата генерират приблизително 6200 тераватчаса електроенергия от общата консумация на нашата планета, която възлиза на 15 500 тераватчаса. Това е равно на 161 смъртни случая на тераватчас. В САЩ ТЕЦ-овете на каменни въглища произвеждат 2000 тераватчаса електричество и причиняват смъртта на 30 000 души годишно, вследствие на замърсяването.

Това прави по 15 смъртни случая на тераватчас. Тогава защо ядрената енергетика е такова плашило? Според
    сайта Mother Nature Network катастрофалните събития предизвикват много по-голям страх у населението, отколкото бавната и незабелязана от медиите индивидуална смърт на жертвите на замърсяването.

(БТА)
    http://www.dnes.bg/technology/2011/0...diaciia.114684
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      Ами хайде опровергай ме-кажи колко са отделени и стигат ли за 1-4 реактор.Това,че нещо се прави проформа,не ми го пробутвай като реално действие.
      Нали имаш информация,дай точни числа.
      Дай да видим и какви рискове покрива застраховката на Козлодуй.
      И защо по дяволите тази информация не е публична.
      Нормативната база ще намериш ТУК и ще разбереш за съществуването на два фонда - ИЕЯС и РАО, както и че вноските в тях са задължителни.

Отвори финансовите отчети на АЕЦ "Козлодуй" и ще видиш те колко пари са внасяли. Например за 2009 г са 97 млн лева във фонд ИЕЯС и 22 млн лева във фонд РАО.
      Редът за набиране и разходване на средствата по фондовете е определен с наредба на МС. Търси си я на сайта на Трайчо - много е объркан и мен лично ме изнервя.

Не знам какво имаш предвид под "застраховката на АЕЦ". Ако имаш предвид ГО за ядрена щета - има такава застраховка и тя е напълно в съотвествие с Виенската конвенция за гражданска отговорност за ядрена вреда. Застрахователят е т.нар. Български ядрен пул - консорциум от много застрахователи. Във финансовия отчет на АЕЦ можеш да видиш каква премия се плаща.
      Last edited by netware5; 28.03.2011, 14:45.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
        Определено режим на тока е по-добре от ядрено унищожение. От друга страна има много начини да се пести енергия. Например газ метан от бунищата или вряла подпочвена вода.
        Ами отивай да живееш в пещерите.
        Искала режим на тока?! Ами ако живееш на 15 етаж, как ще се прибереш?
        Ами ако гледаш инвалид? Когато няма ток, няма да има и вода. Тогава какво ще правиш?
        Тук имахме авария в събота и цял ден нямаше вода. И по форумите ореваха орталъка. Ами ако нямаше и ток?
        Като няма ток на какво ще работят животоподдържащите системи в болниците? На генератор? А цената на енергия от генератори е 6 ПЪТИ по-висока.
        Егати малоумниците "зелени". Вашето място е в пещерите!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
          ЛЪЖЕШ!
          Ами хайде опровергай ме-кажи колко са отделени и стигат ли за 1-4 реактор.Това,че нещо се прави проформа,не ми го пробутвай като реално действие.
          Нали имаш информация,дай точни числа.
          Дай да видим и какви рискове покрива застраховката на Козлодуй.
          И защо по дяволите тази информация не е публична.
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Сега е моментът всички фенове на ядрената енергия и АЕЦ Белене в България да докажат на практика сигурността и безопасността на ядрената енергия, като бъдат командировани във Фукушима да помагат и да докажат на практика своите способности.
            На приказки всеки може. Нека видим как се справят на дела!
            Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
            +1!
            Ама така си е човек.
            Погледни само от къде и каква "информация" ни поднася Агенцията за ядрено регулиране в България!
            Източника им за информация за аварията в Япония е wikipedia.org
            http://www.bnsa.bas.bg/bg/news/20110311/20110328
            И това при условие, че "експертите" в тази агенция имат бюджет от 7 500 000 , като срещу тези 7.5 милиона явно заниманието им е да правят копи-пейст на статии от Интеренет, вместо да покажат на живо блестящите си способности на мястото на аварията!

От къде някой в България може да е сигурен в своята безопасност, като ние нямаме кадри доказали се като такива в критична ситуация??!
            Last edited by Jay Gould; 28.03.2011, 14:01.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Ами изгответе проект за договор в рубли, за да не ви притеснява инфлацията
              И някъде на цените на тези в Бангладеш.
              Не виждам логика в България централата да е по-скъпа при същата мощност
              Не разбрах, жей! Приемаш ли договора да е в рубли или не?
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Добре си информиран. Ако искаш да се сключи договора между Русия и България за АЕЦ Белене в рубли няма абсолютно никакъв проблем. Това устройва ли те? Ще знаеш, кое колко струва до последната копейка!
                Ами изгответе проект за договор в рубли, за да не ви притеснява инфлацията
                И някъде на цените на тези в Бангладеш.
                Не виждам логика в България централата да е по-скъпа при същата мощност
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Гигов ,аз не съм нито от руската ,нито от американската-аз съм от българската "сган"-и искам точни сметки-колко ще ми излезе "подаръка"
                  Като цитираш АЕЦ в Турция,що не цитираш колко ще струва киловата от там и защо аз намирам ,че централата ще струва 20,а не 25 млрд долара и то за цялата централа,а не като тук само за реакторите.
                  Киловата в Турция струва около 22-23 стотинки.
                  И за битовите потребители е по-скъп с една-две стотинки, отколкото за промишлените.
                  А в България, напротив. Вместо да се стимулира бизнеса, се стимулира разхищението, като за битовите потребители е много по-евтин. И ако нямахме сега АЕЦ "Козлодуй" нашата цена щеше да е много по-висока от сегашната. Поне с 40-50%.
                  Не си ли съгласен?
                  И схемата на разплащане, която последно предложиха руснаците за нас, е подобна на турската, само че за 20г, а не за 15.

Коментар

Мислех, че в Русия националната валута е в рубли
                    Добре си информиран. Ако искаш да се сключи договора между Русия и България за АЕЦ Белене в рубли няма абсолютно никакъв проблем. Това устройва ли те? Ще знаеш, кое колко струва до последната копейка!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Не може, мойто момче, да се знае колко точно. Причината е, че никой не знае колко ТОЧНО трилиони долари и евро ще напечатат Федералният Резерв и ЕЦБ за да спасяват фалирали банки и държави. Поради това никой не знае каква ще е инфлацията дори само след няколко месеца! Камо след няколко години когато ще се произвеждат и доставят някои от компонентите на АЕЦ Белене.
                      Мислех, че в Русия националната валута е в рубли, а не долари.
                      Или може би Росатом ще купува от САЩ елементи за централата и ще ни ги препродава???
                      Ако е така направо да си пазарим централа от САЩ в такъв случай

Коментар

Гигов ,аз не съм нито от руската ,нито от американската-аз съм от българската "сган"-и искам точни сметки-колко ще ми излезе "подаръка"
                        Не може, мойто момче, да се знае колко точно. Причината е, че никой не знае колко ТОЧНО трилиони долари и евро ще напечатат Федералният Резерв и ЕЦБ за да спасяват фалирали банки и държави. Поради това никой не знае каква ще е инфлацията дори само след няколко месеца! Камо след няколко години когато ще се произвеждат и доставят някои от компонентите на АЕЦ Белене.

Коментар

Режим на тока ще е още по-голям кошмар.
                          Определено режим на тока е по-добре от ядрено унищожение. От друга страна има много начини да се пести енергия. Например газ метан от бунищата или вряла подпочвена вода.
                          Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Сега е моментът всички фенове на ядрената енергия и АЕЦ Белене в България да докажат на практика сигурността и безопасността на ядрената енергия, като бъдат командировани във Фукушима да помагат и да докажат на практика своите способности.
                            На приказки всеки може. Нека видим как се справят на дела!
                            +1!
                            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              ЛЪЖЕШ!
                              Не приписвай своите грехове на околните!

Коментар

Понеже сега не се правят отчисления за затваряне на реакторите,за дълготрайно складиране на радиоактивните отпадъци,...................
                                ЛЪЖЕШ!
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X