If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
Монти, позаинтересувай се как се движат цените на слънчевата енергия. Опитай се да проследиш тренда през последните 40 години. Сега продължи тенденцията с още 20 години напред. Ще получиш много изненадващи стойности. Твърдението на Курцвейл е леко крайно за мен. Лично аз считам, че поради технологични причини не можем да постигнем 100% дял на слъчневата енергия. http://bigthink.com/ideas/31635
Започваш разсъжденията си от неправилна позиция. Само след 2-3 години монопола на руската газ няма да съществува. Това ще свали цените съществено. Отделно ВЕИ се развиват много бързо. Себестойността на енергията от възобновяеми източноци спада непрекъснато. В близко бъдеще цената на фосилните горива ще започне да спада за да са в крак с конкуренцията на ВЕИ. Виж какво се случи в САЩ. Там цената на природния газ е спаднала значително през последните 10 години. Скоро тази тенденция ще я видим и тук. Лично според мен близко бъдеще ще видим края на периода на скъпа енергия.
Боце ти ли си........
Как е петролчето в Щатите и то пада само когато се очаква сриФ на икономиката. Ще ни видиш сметката ясно без да произвеждаме нещо...
Ти май си плевналиев и ще ни правиш саниране за да ни е топло вместо да хабим енергия....
А Метрото как ще работи до Мусала с въглища.....
Значи, 11 %...От 600 на 534 долара...До държавата. За да построим газовата централа.
И после, само за нея, от 3,17 до 4 млрд кубика годишно.нека е за върхов баланс /доде изкл 5. и 6.блок/ тогава, няма да са 3, ами 1,5 млрд. и АКО остане 500 долара, се имаме 750 млн годишно. За 40 години-30 млрд. За 60 години - 45 млрд.
..АКО остане $500...но, дали ?
Забравих, 5. и 6-ти блок без удължаване са до 17-та-19-та година, с удължаване /от 15 год/ до '32-'33та. оттам насетне, с пълна сила, ще цуцаме, ще цуцаме...
И сигурно, поради сдухването на света, ще е вече по над $1000.
- Някаква идея колко струва това?
ГЕРБ направиха национално пердателство, измеримо, в пари, от 5 до 80 млрд долара, само от разходи за гориво. За такова, в нормалните държави, се налага затвор до живот...
Започваш разсъжденията си от неправилна позиция. Само след 2-3 години монопола на руската газ няма да съществува. Това ще свали цените съществено. Отделно ВЕИ се развиват много бързо. Себестойността на енергията от възобновяеми източноци спада непрекъснато. В близко бъдеще цената на фосилните горива ще започне да спада за да са в крак с конкуренцията на ВЕИ. Виж какво се случи в САЩ. Там цената на природния газ е спаднала значително през последните 10 години. Скоро тази тенденция ще я видим и тук. Лично според мен близко бъдеще ще видим края на периода на скъпа енергия.
Аз не мога разбера какво не ви харесва! Атомния реактор си го получавате и то всичко на много по-ниска цена! За какво мрънкате тогава, като ядрената енергия не само не се спира, ами ни се монтира и по-евтино от първоначалния проект. Тогава къде ви е проблема? Че реакторът няма да струва 5 милиарда евро, а много помалко??? От цялата дандания излизаме с един атомен рактор повече. Вече имаме дори основа след време да се пазарим и за още един, а вие пак сте недоволни.
Новият министър и да не е доучил някой университет, явно умее да се пазари. А на нас това ни е нужно и само това е важното. Парите. Имаме нужда от търговци във властта, а не от приказки. Издигна ми се в очите това момче..
Значи, 11 %...От 600 на 534 долара...До държавата. За да построим газовата централа.
И после, само за нея, от 3,17 до 4 млрд кубика годишно.нека е за върхов баланс /доде изкл 5. и 6.блок/ тогава, няма да са 3, ами 1,5 млрд. и АКО остане 500 долара, се имаме 750 млн годишно. За 40 години-30 млрд. За 60 години - 45 млрд.
..АКО остане $500...но, дали ?
Забравих, 5. и 6-ти блок без удължаване са до 17-та-19-та година, с удължаване /от 15 год/ до '32-'33та. оттам насетне, с пълна сила, ще цуцаме, ще цуцаме...
И сигурно, поради сдухването на света, ще е вече по над $1000.
- Някаква идея колко струва това?
ГЕРБ направиха национално пердателство, измеримо, в пари, от 5 до 80 млрд долара, само от разходи за гориво. За такова, в нормалните държави, се налага затвор до живот...
България е поела ангажимента да заплати всичко, което е произведено за АЕЦ Белене до момента. Русия ще се включи и в работата по трансформиране на проекта „Белене” от два ядрени блока в един, който да бъде монтиран на площадката на АЕЦ Козлодуй. За почти готовия реактор за АЕЦ Белене остава да се доплатят около 140 млн. евро. Според обобщени разчети на някои експерти общата сума, вложена досега по АЕЦ Белене, включително и работата по площадката, ще възлезе на около 1 млрд. евро.
О, да! Бих казал, че цената по пускането на още 1 ректор и да мине 1 милиард евро, е по-добра от това да пуснем 2 реактора за 10 милиарда... 1-1.5 милиада, не са 5 милиарда на бройка Ние можем дори, след като монтираме този реактор, вече да седнем да говорим и за втори, но вече при ясни цени... Но това е въпрос на бъдеще. Основното е, че вместо по 5 милиада бройката, се спазарихме както е видно за доста по-ниска цена.. Тоя министър взе да ми харесва..
Още - както се вижда, при подходящи преговори и с малко натиск се постига повече отколкото само с преговори (говоря за цените на газта)
Едни гадни въпросчета не ме оставят на спокойствие да си допия кафето сега и ако може платените герберски драскачи като Стамболов да ми отговорят конкретно Или и НИЕ слънчасахме ???
Кафето и перманентното слънчасване на Тракторовите чада не ме интересуват и нямач никакво намерение да отговарям на глупави провокации
Вярна червена слугиня си ми ти, маце мейси. Какво прави твоя господар Трактора-Октопод, шестака от ДС?
Едни гадни въпросчета не ме оставят на спокойствие да си допия кафето сега и ако може платените герберски драскачи като Стамболов да ми отговорят конкретно : Кой идиот ще поеме отговорността за хвърлените на вятъра пари при HSBC за " консултантски " услуги по " Белене " ? Кой олигофрен си го е позволил на фона на признанието на Монката Дянковото , че решението за отказ от строеж на централата е взето още миналата година ? Колко пари са платени ? Кои са посредниците ? Защо се наема външен " консултант " при наличието на цяло министерство ? В това министерство , какво правят освен да се разкарват по плажовете ? И накрая - но не последно - докога ще ги търпиме тия с тяхното поведение на " когнитивен дисонанс " ? Или и НИЕ слънчасахме ???
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Можете да продължите да ревете от комунистическа злоба и завист. Няма да ни изплашите. Доказателствата за вашия корупционен гьол са огромни и вашият рекет няма да мине. След 33 години корупционния гьол замина окончателно в историята
Русия намалява газта с 11 % при тази ситуация ...какво сте продали заради това.
Цената на газа за България ще бъде намалена с малко повече от 11 процента от 1 април
30 март 2012 | 16:23 | Агенция "Фокус"
Москва. В Москва приключиха срещите на министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев с председателя на Управителния съвет и зам.-председател на Съвета на директорите на „Газпром” Алексей Милер, със зам.-председателя на правителството Игор Сечин и с министъра на енергетиката Сергей Шматко, предаде БНР.
Цената на газа за България ще бъде намалена с малко повече от 11 процента от 1 април. Това сочат предварителните разчети, които днес са били оповестени по време на срещата в „Газпром”.
Това намаление ще важи през следващите 9 месеца.
С шефа на „Газпром” българският министър Делян Добрев е обсъдил интереса от „Газпром” за строителството на газова централа в Белене, като в руската компания са заявили, че ще проучат тази възможност.
За АЕЦ „Белене” България е поела задължението да заплати всичко, което е произведено до момента, става ясно от думите на министър Добрев след срещата му с руския вицепремиер Игор Сечин.
През април работните групи ще уточнят точно за каква стойност става дума. Русия ще се включи в работата по трансформирането на проекта „Белене” от два в един ядрени блока, който ще бъде монтиран в „Козлодуй”.
На разговорите изобщо не е ставало дума за някакви компенсации, които България ще дължи за нещо, което днес спомена руската преса.
Сечин и Добрев са констатирали, че след разговорите на премиера с премиерите на двете страни – Путин и Борисов - е налице политическата воля за решаването на всички тези въпроси и сега на тях им остава само да уточнят детайлите.
Министър Добрев каза, че оценява днешните си срещи в Москва като много ползотворни и приятелски.
Ако аз съм комунист ,ТИ СИ Мутренско недоразумение.....
Когато дойде времето да се иска някой да плати за изхарчената народна пара тук ще бъда много ПРИНЦИПЕН... да знаИш.Няма да бъде тази година Вервай ми!
Но другата сигурно !
Особенно тези два милиона за консултанта и особенно , като се е знаело че ще се спре......да знаИш!
Можете да продължите да ревете от комунистическа злоба и завист. Няма да ни изплашите. Доказателствата за вашия корупционен гьол са огромни и вашият рекет няма да мине. След 33 години корупционния гьол замина окончателно в историята
Грешка. Когато Р.Овч и БСП компания са създали корупционен гьол, с който са откраднали 2 милиарда лева държавна пара, този гьол следва да се закрие и пресуши. И да те питам теб като стар комунист, не ви ли писна 33 години да се борите за един корупционен гьол, и то ядрен в най-земетръсната зона на България. Не е ли едновременно неморално и глупаво?
Ако аз съм комунист ,ТИ СИ Мутренско недоразумение.....
Когато дойде времето да се иска някой да плати за изхарчената народна пара тук ще бъда много ПРИНЦИПЕН... да знаИш.Няма да бъде тази година Вервай ми!
Но другата сигурно !
Особенно тези два милиона за консултанта и особенно , като се е знаело че ще се спре......да знаИш!
Коментар