IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    Виж разбирам ти болката обаче трябва да се оцени реалността: България е една васална държава без собствена индустрия и без собствена валута. Оставена на пазарен принцип не би оцеляла и една седмица. Каквото пратят да управлява, това е. Общо взето народа няма нужда да изразява желания тъй като и той зависи от бюджета на държавата, който пък се храни с пари от вънка.. Така, че референдум е полседното нещо, което ще позволят да се случи..
    Не говориш сериозно, нали? "Народът нямал нужда". Абе, що не се...?!? България е такава държава, каквато ние позволим да бъде. Останалото са именно васалски психологии от васал. Не ми е приятно васал да ме учи на "правилен" живот, капиш ? 'Щото, най-много, да ме научи да стана като него. Отделно, че, както гледам, съдейки по думите ти, ти не живееш в страната, която те е родила..

Не, благодаря.

Коментар

• Някак все ми убягва защо, аджеба, политиквениците все бягат от наистина сериозната власт, която им дава един референдум? След такова чудо, ама бил рекъл някой "не може, не бива, не искам"-тутакси го затапяш с "така реши Суверенът" и си бетониран, сигурен и свободен да свършиш работата. Наистина, защо точно най-властолюбивите бягат от същинската Власт?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Теб не те знам откъде си направи такива изводи, Иване. Аз, когато избирам хора, избирам, за да ми служат. И /точно тези/ не съм ги аз избрал. Сори, майна. Натресоха ни ги разни, с бира и кебапчета и по 10 лв на вакъл Манго. Референдум трябва да се състои - на него също така, ще излязат и ще дадат гласа си и тези, които не желаят АЕЦ . Само референдумът може да даде пълна и точна представа, която никой да не може да оспори. Пряка демокрация. Защото, както е сега всеки може да обвинява другия, че манипулирал, че злоупотребявал...Излиза резултатът от всенародното допитване, и става ясно, накъде искат повечето български граждани. Честно ли е? Да. Евтино ли е? Не особено. Но, пак е по-евтино от постоянното лъкатушене поради една или друга смяна в управляващите. Понеже, никой от тях не спазва общ, стратегически приоритет. Пък и как да го спазва, откъде да знаем, че поредният е легитимен?
        такива ми ти работи.
        Виж разбирам ти болката обаче трябва да се оцени реалността: България е една васална държава без собствена индустрия и без собствена валута. Оставена на пазарен принцип не би оцеляла и една седмица. Каквото пратят да управлява, това е. Общо взето народа няма нужда да изразява желания тъй като и той зависи от бюджета на държавата, който пък се храни с пари от вънка.. Така, че референдум е полседното нещо, което ще позволят да се случи..
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
          Няма референдум - за какво е този референдум. Нали сте ги избрали да управляват и да взимат решения вместо вас. Днеска референдум за това, утре за онова - накрая ще разбере народа, че не им трябват политици и ще стане лошо.. Няма референдум
          Теб не те знам откъде си направи такива изводи, Иване. Аз, когато избирам хора, избирам, за да ми служат. И /точно тези/ не съм ги аз избрал. Сори, майна. Натресоха ни ги разни, с бира и кебапчета и по 10 лв на вакъл Манго. Референдум трябва да се състои - на него също така, ще излязат и ще дадат гласа си и тези, които не желаят АЕЦ . Само референдумът може да даде пълна и точна представа, която никой да не може да оспори. Пряка демокрация. Защото, както е сега всеки може да обвинява другия, че манипулирал, че злоупотребявал...Излиза резултатът от всенародното допитване, и става ясно, накъде искат повечето български граждани. Честно ли е? Да. Евтино ли е? Не особено. Но, пак е по-евтино от постоянното лъкатушене поради една или друга смяна в управляващите. Понеже, никой от тях не спазва общ, стратегически приоритет. Пък и как да го спазва, откъде да знаем, че поредният е легитимен?
          такива ми ти работи.
          Last edited by Pyramid; 27.07.2012, 18:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Добре, келеменце - само че тогава:
            - Който смята, че магистралите на Боко са №1 - да вади парите и да ги строи;
            Хаха... браво, Импе! Право в десятката....
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Министърчнцето:
              Тези от подписката да извадят по 30 бимберици и да строят !!!

http://www.dnes.bg/politika/2012/07/...-belene.164918

С една дума - който иска АЕЦ Белене, да вади пари и да я финансира.

Добре, келеменце - само че тогава:
              - Който смята, че магистралите на Боко са №1 - да вади парите и да ги строи;
              - Който му е жал за "горките онеправдани роми" - да се бърка в джоба и да ги храни;
              - Който се кефи на боко Кратуната, цецо Маймуната и ей-такива министърчета като тебе - да ви плаща заплатата;
              - Който вярва, че 60 000 прасета и 150 000 чиновници са полезни и нужни - да им плаща заплатата и на тях -

ЗАЩОТО АЗ НЕ ЖЕЛАЯ !!!

Аз тия магистрали ще ги ползвам два пъти в годината, мангалите за мене троха хляб не заслужават, тиквата, маймуната - също, за мен 20 000 истински полицаи и 30 000 чиновници са предостатъчни.... ама ток ползвам непрестанно !!!
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                А аз преценявам така:
                - АКО повечето граждани решат, че АЕЦ-2 не е нужна на страната, тя няма да бъде строена, дори и при проведен референдум. същевременно, той е най-вярната опора за властта при провеждане на политика с отчитане интересите и в името на собствените им избиратели. Ако правителството не е злоупотребило, ако гражданите приемат неговата позиция по Белене, референдумът ще го потвърди. Значи, няма от какво да се боят.
                Ако, обаче - в което имам едни сериозни съмнения - е налице злоупотреба с власт и прокарване на чужди интереси, ще лъснат куп кални задници. Което ги и кара да се притесняват, прочее. Ще речете, демагогия, подмяна или какво ли още не но, последната, дори формално проведена, демократична акция в българия е референдумът монархия/република през 1946-та година, проведен от омразните на мнозина комунисти. Швейцария, този пример във всяко отношение, в центъра на Европа, през година-две, и правят по някой референдум. И, съответно, имат едно устойчиво развитие, неподвластно на прищевките на този или онзи.
                Следователно, провеждането на референдум ще легитимира действията на Народното събрание и правителството както са, или ще нанесе нужните корекции по напълно законен и демократичен начин.
                Ето защо подкрепям референдума, ако ще, самият Дявол да го провежда. Искам да живея в нормална, правова държава. Искам да бъда свидетел на прилагането на Закона,изнася ли ми, или не - друг въпрос. Ще приема резултатите от референдума, каквито и да са. Точка.
                Няма референдум - за какво е този референдум. Нали сте ги избрали да управляват и да взимат решения вместо вас. Днеска референдум за това, утре за онова - накрая ще разбере народа, че не им трябват политици и ще стане лошо.. Няма референдум
                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Станишев: Подписаха се 773 447 български граждани
                  Ако 800 000 души подкрепят проекта АЕЦ "Белене", те всичките дали са съгласни да дадат по 25 000 - 30 000 лева собствени пари? - попита пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

След като Сергей Станишев обяви, че БСП е събрала 773 447 подписа в подкрепа на спряния проект, министърът пресметнал, че общо взето - такава трябва да е сумата от всеки подписал се, за да се строи АЕЦ "Белене",

Добрев коментира подписката, организирана от БСП с искане за референдум.

"Дори да се построи с тези пари, това не означава, че електроенергията ще е безплатна. Хората просто ще са акционери в тази централа и електроенергията пак ще си я купуват, ще печелят от дивидентите, които евентуално ще получават от печалбите на тази централа", обясни Добрев.
                  А аз преценявам така:
                  - АКО повечето граждани решат, че АЕЦ-2 не е нужна на страната, тя няма да бъде строена, дори и при проведен референдум. същевременно, той е най-вярната опора за властта при провеждане на политика с отчитане интересите и в името на собствените им избиратели. Ако правителството не е злоупотребило, ако гражданите приемат неговата позиция по Белене, референдумът ще го потвърди. Значи, няма от какво да се боят.
                  Ако, обаче - в което имам едни сериозни съмнения - е налице злоупотреба с власт и прокарване на чужди интереси, ще лъснат куп кални задници. Което ги и кара да се притесняват, прочее. Ще речете, демагогия, подмяна или какво ли още не но, последната, дори формално проведена, демократична акция в българия е референдумът монархия/република през 1946-та година, проведен от омразните на мнозина комунисти. Швейцария, този пример във всяко отношение, в центъра на Европа, през година-две, и правят по някой референдум. И, съответно, имат едно устойчиво развитие, неподвластно на прищевките на този или онзи.
                  Следователно, провеждането на референдум ще легитимира действията на Народното събрание и правителството както са, или ще нанесе нужните корекции по напълно законен и демократичен начин.
                  Ето защо подкрепям референдума, ако ще, самият Дявол да го провежда. Искам да живея в нормална, правова държава. Искам да бъда свидетел на прилагането на Закона,изнася ли ми, или не - друг въпрос. Ще приема резултатите от референдума, каквито и да са. Точка.

Коментар

• Бла-бла-бла....всички нападат Мастъра....
                    ........74 млрд загуби от аварията.......

Това са загуби от липсата на работещи АЕЦ в Япония. От спрените заводи на автомобилостроителите, електрониката и каквото се сетите..., поради липса на напрежение.......

Коментар

• Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
                      ЧУГУНЕНАТА ТИКВА твърди, че в момента работят 15 ,,,,,
                      Това твърдение съм го пропуснал, но линка на Джими е в полза на привържениците на АЕЦ... Японците работят по пускането на всичките си 50 реактора и вероятно до нова година ще работят...

Коментар

• Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
                        Червенков, успокой топката... Колко са работещите? 12 ли са?
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                          Абе Джими технологичното време на стрес тестовете е около половин година и се минава през 6 етапа... Линка, който си дал е в полза на АЕЦ, Мастера ясно ти каза Япония след 6 месеца ще има 50 работещи реактора... Какъв е спора???????
                          Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Червенков, май английският не ти е силната част?!... Чети Фнимателно и ще разбереш, че става въпрос само за една компания и то в една префектура. Тази компания вече е била пуснала други реактори в друга префектура преди това (Oi).

А иначе, от 3-4 месеца насам реактори се рестартират по цяла Япония. Доколкото си спомням те имаха някъде над 50 дийстващи реактора преди да ги спрат.
                            Кво стана бе ЧУГУНЕНО БОЛШЕВИШКО ГОВЕДО
                            дори и с фактите да ти ги забият между очитв
                            пак не си признаваш, че сбъркал си.
                            Че са ти подарили компютъра да плещиш дезинформация
                            за всички отдавна ясно е, но дано ти плащат
                            една МРЗ, че да не виеш от глад с 5 лефа на ден
                            Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Абе Джими технологичното време на стрес тестовете е около половин година и се минава през 6 етапа... Линка, който си дал е в полза на АЕЦ, Мастера ясно ти каза Япония след 6 месеца ще има 50 работещи реактора... Какъв е спора???????

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
                                стискай палци бате Джими да не е наоколо
                                жимков, стискам ти палци и този месец да си получиш заплатката... Айде със здраве! Пък следващия път като решиш да даваш Япония за пример как са се отказали от АЕЦ след Фукушима, не го прави, защото отново ще се олееш!

Коментар

Working...
                                X