IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [/quote]
    Ти да не си общински саветник от БКП в Бургас. Само те като камикадзета бранят тез безумни идеи!!! А за хотелите и строителството ти недей бра грижа. Има пазар той решава не плановата ВИ БОЛШИВИЗАЦИЯ!!![/quote]

Не съм общински съветник където и да било. Просто разсъждавам трезво. Не съм от БСП но когато нещо е добро за България не виждам смисъл да го плюя. За хотелите и строителството пазарът вече реши. Това лято, през август в пика на сезона половината хотели бяха празни. Следващото лято положението ще е още по трагично тъй като легловата база ще се увеличи почти двойно. Да не говорим, че туристите които идват по нашето черноморие със стъпването си в хотела влизат в кръчмата и почти не излизат от там докато дойде време да си вървят и въобще не си дават труд да отидат да видят морето. Алкохолен туризъм както е популярно да се нарича.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
      Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
      Първоначално изпратено от MILOM
      От АЕЦ Козлудуй заявяват ,че на тяхната площадка има възможност за построяване на два блока по 1000МВт.Защо тогава се строи БЕЛЕНЕ,като се има впредвид,че всичко построено там в момента се разрушава и ще се почва отначало.Освен блокове трябва да се построят далекопроводи до новата АЕЦ,подстанции,а е нужен и персонал. Това всичко го има в Козлудуй.Според мен БЕЛЕНЕ е политическа авантюра,която ще плащаме всички потребители.
      По обясними причини не е разумно да се струпа 60% от електропроизводството на страната на една площадка. За това на времето е избрана площадката на Белене. Елементарно и всеки третокурсник в Техническия унивеситет ще ви го каже. На пишещите тук каквато им е икономическата култура такава е и техническата.
      ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ ДО 2007Г ИМАШЕ 4Х440 МВ БЛОКА,ЗНАЧИ И ТОГАВА НЕ Е БИЛО РАЗУМНО ДА СЕ СТРУПВАТ МОЩНОСТИ НА ЕДНА ПЛОЩАДКА.НА ТОЗИ КОМЕНТАР НА ТРЕТОКУРСНИКА КАКВАТО МУ Е ТЕХНИЧЕСКАТА КУЛТУРА,ТАКАВА МУ Е И ИКОНОМИЧЕСКАТА
      Да имахме инсталирана мощност 3760МW в Козлодуй и това беше изтъквано като недостатък от преподавателите в МЕИто още по Живково време. Всъщност това е един от малкото недостатъци на централата. Не е разумно при отпадане на един енергоизточник да се застрашава стабилността на цялата системата. За това е добре да са дивесифицирани а не струпани на едно място. Аман от невежи и не мислещи драскачи по форумите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
        Ще бъде чудесно!

Немски и английски туристи ще карат джетове между танкерите, а като се топнат в морето няма да има нужда от плажно масло, защото ще са блажни от петрол.
        Цените на имотите по черноморието яко ще хвръкнат нагоре. Плажовете ще са претъпкани с туристи дошли да гледат петролопровода.
        Ята птици с радостни крясъци ще се гмуркат в мазните черни води, а Станишев , Овчаров и другите защитници на проекта ще имат най-после джобни пари за да идат на плаж.
        Туризмът ще разцъфти и най-богатите хора по планетата ще си изпотрошат краката да идват тук, да играят водна топка в морето, да пляскат голф на брега и да спят в 8 звездните хотели.

Заедно със Златни пясъци ще се появят и нови комплекси - "Черни пясъци" , "Мазноьвица" , "Слънчев Трап" и така нат. в които ще работят наетите гастърбайтери , филипинци, украинци , македонци и американци.

Въобще, всеобща далавера, бизнеса цъфти, а гъза на Станишев най-много
        Хе-хе - разби ме - изказваш като Остап Бендеров пред шахматистите от онуй градченце !!! :-)

Инак Мони право рече - туризъмът вече го съсипаха - с презастрояването.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
          Първоначално изпратено от MILOM
          От АЕЦ Козлудуй заявяват ,че на тяхната площадка има възможност за построяване на два блока по 1000МВт.Защо тогава се строи БЕЛЕНЕ,като се има впредвид,че всичко построено там в момента се разрушава и ще се почва отначало.Освен блокове трябва да се построят далекопроводи до новата АЕЦ,подстанции,а е нужен и персонал. Това всичко го има в Козлудуй.Според мен БЕЛЕНЕ е политическа авантюра,която ще плащаме всички потребители.
          По обясними причини не е разумно да се струпа 60% от електропроизводството на страната на една площадка. За това на времето е избрана площадката на Белене. Елементарно и всеки третокурсник в Техническия унивеситет ще ви го каже. На пишещите тук каквато им е икономическата култура такава е и техническата.
          ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ ДО 2007Г ИМАШЕ 4Х440 МВ БЛОКА,ЗНАЧИ И ТОГАВА НЕ Е БИЛО РАЗУМНО ДА СЕ СТРУПВАТ МОЩНОСТИ НА ЕДНА ПЛОЩАДКА.НА ТОЗИ КОМЕНТАР НА ТРЕТОКУРСНИКА КАКВАТО МУ Е ТЕХНИЧЕСКАТА КУЛТУРА,ТАКАВА МУ Е И ИКОНОМИЧЕСКАТА
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
            България беше енергиен център до затварянето на 4те блока в Козлодуй. А заради АЕЦ Белене и заради тръбопроводите има шанс пак да стане енергиен център. Който държи енергиините доставки в ръцете си той държи региона в ръцете си. армия на практика не е нужна. така, че подписаните договори по времето на путин са жизнено важни за България. И това са може би най-добрите договори подписвани след създаването на третата българска държава. те на практика гарантират бъдещето на България. Всичко друго е празно бръщолевене на невежи глупаци. Най добре за нас е да бъде пусната и другата тръба. Но тя няма да бъде пусната по простата причина, че няма с какво да бъде напълнена. И заради факта, че трябва да премине през размирен Кюрдистан.
            Ти да не си общински саветник от БКП в Бургас. Само те като камикадзета бранят тез безумни идеи!!! А за хотелите и строителството ти недей бра грижа. Има пазар той решава не плановата ВИ БОЛШИВИЗАЦИЯ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от НИК
              Първоначално изпратено от Jay Gould
              Първоначално изпратено от alex2511
              Ще бъде чудесно!

Немски и английски туристи ще карат джетове между танкерите, а като се топнат в морето няма да има нужда от плажно масло, защото ще са блажни от петрол.
              Цените на имотите по черноморието яко ще хвръкнат нагоре. Плажовете ще са претъпкани с туристи дошли да гледат петролопровода.
              Ята птици с радостни крясъци ще се гмуркат в мазните черни води, а Станишев , Овчаров и другите защитници на проекта ще имат най-после джобни пари за да идат на плаж.
              Туризмът ще разцъфти и най-богатите хора по планетата ще си изпотрошат краката да идват тук, да играят водна топка в морето, да пляскат голф на брега и да спят в 8 звездните хотели.

Заедно със Златни пясъци ще се появят и нови комплекси - "Черни пясъци" , "Мазноьвица" , "Слънчев Трап" и така нат. в които ще работят наетите гастърбайтери , филипинци, украинци , македонци и американци.

Ти си ебахти черногледа,винаги опозиция,почваме сега на кой му цъфвал гъза , сигурeн съм че ако беше на негово място така щеше да оакаш всичко ама карай това е друга тема. Малко оптимизъм бе човече и аз много мразя комунисти ама сега играта е в наша полза.
              Не съм черногледец, а реалист. Иначе, дали са комунисти или други партийци, все тая.
              Боли ме и за задника на премиера и за твоят език, но казвам, че сменя кон за кокошка!
              Приходите от туризма, над милиард евро, за смешните 35-40 миона долара колкото е цената на 30-40 скъпи апартамента!
              Ти си Иван Костов.
              ne ti si IVAN KOSTOV
              xaxa

Коментар

Първоначално изпратено от alex2511
                Ще бъде чудесно!

Ти си ебахти черногледа,винаги опозиция,почваме сега на кой му цъфвал гъза , сигурeн съм че ако беше на негово място така щеше да оакаш всичко ама карай това е друга тема. Малко оптимизъм бе човече и аз много мразя комунисти ама сега играта е в наша полза.
                Не съм черногледец, а реалист. Иначе, дали са комунисти или други партийци, все тая.
                Боли ме и за задника на премиера и за твоят език, но казвам, че сменя кон за кокошка!
                Приходите от туризма, над милиард евро, за смешните 35-40 миона долара колкото е цената на 30-40 скъпи апартамента!
                Ти си Иван Костов.

Коментар

• Тези сделки подкрепиха пазара сериозно. Значи са добри за икономиката И стига сте делили на Европа и Русия – има само интереси и толкова. Всички знаем, че ортаците от Европа ни спряха реакторите по съображения нямащи нищо общо с безопасността, после дойде ред на емисиите.. Идват времена, където енергийна независимост ще е решаваща за икономиката.

Вижте и реакцията на румънците – тя е по показателна от тази на опозицията. За мен сделките са добри, а кой какво намазал (ако е де не твърдя) малко ме вълнува

Коментар

На мен цялата тази история с тръбата не ми е ясна?!

Кой ще плаща строежа?
                    Кой ще плати отчуждените имоти на стойност стотици милони по пътя?
                    Кой ще плати разходите в случай на екологични щети, които биха съспали цялото крайбрежие между Бутамята и Калиакра?

Строежът ще го плати новорегистрираната компания която ще строи и експлоатира тръбопровода.
                    Отчуждените имоти също ще плати тя а щетите при авария застрахователя.
                    А чужденците които идват тук наистина са прошляци които дори не отиват да видят морето ами киснат по кръчмите на хотелите.

Коментар

Кой ще плаща строежа?
                      Кой ще плати разходите в случай на екологични щети, които биха съспали цялото крайбрежие между Бутамята и Калиакра?
                      Строежа ще го платим ние . Булгаргаз става публично дружество и на Борсата .
                      Държавата ще плати на отчуждените имоти.
                      В случай на екологично бедствие има застрахователни компании ако не знаеш .
                      Не се притеснявай за туризма, чужденците които идват да почиват тука са такива прошлевци че ги боли гъза дали има тръби с нефт и газ.

Коментар

• Туризма ще го закопае безразборното строителство и свръхзастрояването а не тръбата. Миналото лято половината хотели бяха празни това лято. А за идващото лято хотелите ще са почти два пъти повече и съвсем няма да са пълни.

Коментар

Кой ще плаща строежа? - новорегистрираната компания
                          Кой ще плати отчуждените имоти на стойност стотици милони по пътя? - пак тя
                          Кой ще плати разходите в случай на екологични щети, които биха съспали цялото крайбрежие между Бутамята и Калиакра? - застрахователната компания която е застраховала риска
                          Нищо неясно няма.

Коментар

Кой ще плаща строежа?
                            Ni6to novo pod slanceto, v BG ni6to ne e yasno i zatova samo na mitove i legendi se jivee...
                            In Goze We Trust

Коментар

• На мен цялата тази история с тръбата не ми е ясна?!

Кой ще плаща строежа?
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от alex2511
                                Ще бъде чудесно!

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X