If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
браво НЕГъРА-иМОТЕН, до сега малко хаотично събирах инфо , но информацията в послените ти 2-3 поста са една стабилна основа за мен за започване на по-сериозна дейност
хиляди благодарности
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от polki
Първоначално изпратено от Negramoten
Виж послеписа на предишния ми пост.
не знам от къде да започна - трябва да отделя половин година с моя "добър" немски за този немски сайт
дай линковете с твоето участие в главната роля
Преведи го на английски с babelfish.yahoo.com или направо на български с translate.google.com
Най-лесно за възприемане е, като щракнеш на "bautagebuch" /строителен дневник/ (горе в ляво до home). Там има снимки по дати с кратко описание.
Ето например тръбите за охлаждане на въздуха през лятото:
ПП. Ето и българска дискусия по тема пасивни къщи: http://forum.isover.bg/viewtopic.php...er=asc&start=0 обърни внимание на Любо, арх. Явор Андреев и инж. Светла Бонева (работят в Изовер и участват в списването на списание "Всичко за Къщата") Също и на Радослав Велчев, който е строил в Симеоново с фирма "Екозид" и има доста забележки.
ППП. Сега видях, че са отворили и специален сайт за пасивни сгради: http://www.passive.bg/
Показаните къщи са дървени ,а не пасивни! и в най-тънкия им вариант са с по-ниска топлоизолация от тухла+стиропор.Цените по думите на хора който са си поръчали или са им направили оферта са към 300-350 евро на квадрат ,като това не хваща фундамента под къщата.
колко сантима изолация трябва да се сложи за пасивна къща ???
30+см.
Зависи каква е изолацията. Ако е вата, то 40+ При стиропор можеш и с 30+ да минеш, зависи и какви тухли имаш.
Най-добре е да е дървено скеле, с прекъснат термомост (дървото тук го считаме за проводник на топлина). Запълнено с лека вата. Ватата е в пъти по-евтина от стиропора, не гори, а и е звукоизолатор. Така ще имаш стени около 50 см. А при тухла+стиропор отиваш към 60 см. дебелина.
Пасивната къща не се изчерпва само с изолация - трябва да е доста добре уплътнена (специални врати, прозорци и пароизолационно фолио от вътрешната стена на стените и покрива). След това идва вентилацията, която задължително е с високоефективен рекуператор.
Имаше един много добър сайт, който за жалост не мога да намеря. Немски със много снимки и обяснения. За пасивна къща строена 2003-та в Германия. Със всичките подробности - немците са педанти, дори накрая имаше списък с допуснатите грешки, ако беше нашенец, то той щеше да е безгрешен
негри , хайде когато ти остане повече време да потърсиш този немски сайт, че имам доста въпроси , а не искам постоянно да питам тук и там
не ми е спешно , това лято не ми се строи /ще изчакам да паднат цените на материалите и дюлгерите да огладнеят малко / , но следващата година по всяка вероятност ще строя
имам проект за къща , но искам да я направя "пасивна"
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от polki
Първоначално изпратено от Tsilkov
Показаните къщи са дървени ,а не пасивни! и в най-тънкия им вариант са с по-ниска топлоизолация от тухла+стиропор.Цените по думите на хора който са си поръчали или са им направили оферта са към 300-350 евро на квадрат ,като това не хваща фундамента под къщата.
30+см.
Зависи каква е изолацията. Ако е вата, то 40+ При стиропор можеш и с 30+ да минеш, зависи и какви тухли имаш.
Най-добре е да е дървено скеле, с прекъснат термомост (дървото тук го считаме за проводник на топлина). Запълнено с лека вата. Ватата е в пъти по-евтина от стиропора, не гори, а и е звукоизолатор. Така ще имаш стени около 50 см. А при тухла+стиропор отиваш към 60 см. дебелина.
Пасивната къща не се изчерпва само с изолация - трябва да е доста добре уплътнена (специални врати, прозорци и пароизолационно фолио от вътрешната стена на стените и покрива). След това идва вентилацията, която задължително е с високоефективен рекуператор.
Имаше един много добър сайт, който за жалост не мога да намеря. Немски със много снимки и обяснения. За пасивна къща строена 2003-та в Германия. Със всичките подробности - немците са педанти, дори накрая имаше списък с допуснатите грешки, ако беше нашенец, то той щеше да е безгрешен
еей polki от каде го изкопа тоя пост вече съм забравил какво съ говорил ,а иначе между картинката и показаното на галерията няма нищо общо на снимките ми приличат като склад за зърно или нещо такова
еей polki от каде го изкопа тоя пост вече съм забравил какво съ говорил ,а иначе между картинката и показаното на галерията няма нищо общо на снимките ми приличат като склад за зърно или нещо такова
показвате сглобяеми дървени къщи , а темата е пасивни къщи - нека да отбележа , че тези дървени къщи ми се струват , че не са пасивни - ако греша нека някой ме поправи
Едното не пречи на другото.Могат да се направят и пасивни.
Polki, те производителите и не твърдят че сглобяемите им къщи са пасивни.
Има си европейски стандарти на които трябва да отговаря една къща за да е пасивна.
Предполагам четящите тук са запознати, но нека да припомним основните неща:
The Passivhaus standard for central Europe requires that the building fulfills the following requirements:
* The building must not use more than 15 kWh/mІ per year (4746 btu/ftІ per year) in heating and cooling energy.
* Total energy consumption (energy for heating, hot water and electricity) must not be more than 42 kWh/mІ per year [14]
* Total primary energy (source energy for electricity and etc.) consumption (primary energy for heating, hot water and electricity) must not be more than 120 kWh/mІ per year (3.79 Ч 104 btu/ftІ per year)
и относно прозорците:
Advanced window technology
Typical Passivhaus windows
To meet the requirements of the Passivhaus standard, windows are manufactured with exceptionally high R-values (low U-values, typically 0.85 to 0.70 W/(mІ.K) for the entire window including the frame). These normally combine triple-pane insulated glazing (with a good solar heat-gain coefficient, low-emissivity coatings, argon or krypton gas fill, and 'warm edge' insulating glass spacers) with air-seals and specially developed thermally-broken window frames.
показвате сглобяеми дървени къщи , а темата е пасивни къщи - нека да отбележа , че тези дървени къщи ми се струват , че не са пасивни - ако греша нека някой ме поправи
http://www.gudasoft.com/darvoobrabot...s/1/big/16.htm
Това е моята къща в суров вариант. В готов я нямам качена. Мога да ти пусна на поща...
За цените си прав. лева бяха, не евро. И на работниците ние платихме нощувките.
Коментар