IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-добрият град за живеене в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе, то са провеждани успешни опити, ама само с фотони. Тъй като всеки атом или друга "елементарна частица" е абсолютно идентична на всяка друга от вида си във Вселената, то и новопоявилото се копие е същото (не можеш да кажеш това е единия фотон, а онова е другия,който си го бях надписал). Ама как ще копираш човешко същество? Цялата вселена да използваш като носител на информация, пак няма да запаметиш всички комбинации и връзки. А и какво ще излезе от другата страна? Дали това ще си ти или твое идеално неразличимо копие с твоите личностни качества, спомени и мисли, но започнало своя живот едва преди секунди? За копието и страничните наблюдатели всичко ще е ОК, но ти от онзи свят ще се чудиш защо близките ти не скърбят за теб. Светът е много повече от квантова механика.
    Импе, вместо да гадаем бъдещето, я ми кажи твоята прогноза за PAMPO,защото започнах малко да се притеснявам...

Коментар

• Първоначално изпратено от yahoo
      Смятам,че темата е объркана.Има добро място за работа,добро място за почивка,но те никога не се покриват.Живея в Варна,но не мисля,че е добро място за почивка.София също не е,но това са добри градове за работа.
      :-)

Темата не е объркана - ти нещо се бъркаш.

Разбира се , че има места за работа и места за почивка.

По принцип за да си починеш , трябва да се откъснеш от ежедневието и проблемите си . Ти не можеш да си починеш във Варна , но всички които не са от Варна могат да си починат във Варна :-) .

Обърни внимание на темата , както е зададена .
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Днес, докато моткаво из София пътувах, разсъждавах си, че може би предстоящата технологична мегареволюция в транспортът и овладяването на пространството ще е? Представете си, че се открие способ за телепортация - безопасен и евтин? Ефектът чудовищно голям ще е - претъпканите и грозни градове ще бъдат зарязани, пътищата тоже, автомобили, самолети, влакове, кораби ще останат в миналото. Какво ще стане тогава с инвестиралите в жилищни имоти да речем? Колко квадратни километри (вероятно десетки хиляди), които сега са пътища, ще станат обработваема земя? Тогава ще има наистина свободен пазар на трудът - човекът ще може да живее в Златоград, а да работи в Мелбърн.

Мислите - фантастично? Да, но преди 120 години напримерно сериозните учени са доказвали, че машини по-тежки от въздухът никога няма да полетят !!! Никой от големите писатели-фантасти отпреди 30-40 години не е и предвидил дори Интернет, който за нас сега ежедневие е !!!

А и се носят слухове за вече успешни опити...
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Смятам,че темата е объркана.Има добро място за работа,добро място за почивка,но те никога не се покриват.Живея в Варна,но не мисля,че е добро място за почивка.София също не е,но това са добри градове за работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
            Подобни класации с гласуване показват жителите на кои градове са най-копмпексирани, защото повечето от гласувалите гласуват за родния си град, като най-вероятно не са живяли в друг за повече от година.
            +1

Няма какво повече да се добави.

Коментар

• Подобни класации с гласуване показват жителите на кои градове са най-копмпексирани, защото повечето от гласувалите гласуват за родния си град, като най-вероятно не са живяли в друг за повече от година.

Сега да ми кажете че Плевен е супер град за живеене, няма да ви повярвам, защото повечето млади плевненчани бягат от там.

По интересна е точковата класация, но и тя е доста субективна.

Коментар

• Stara Zagora vodi zna4itelno!

http://dariknews.bg/city.php?vremenna_klasacia1=1

Временна класация на читателите на DarikNews.bg

· Стара Загора - 3445 гласа

· Русе - 2636 гласа

· Плевен - 2025 гласа

· Варна - 1822 гласа

· Пловдив - 1336 гласа

· Монтана - 858 гласа

· Благоевград - 803 гласа

· Хасково - 594 гласа

· Велико Търново - 585 гласа

· Бургас - 534 гласа

· Добрич - 505 гласа

· София - 479 гласа

· Смолян - 434 гласа

· Лом - 395 гласа

· Враца - 365 гласа

· Силистра - 330 гласа

· Шумен - 288 гласа

· Сливен - 273 гласа

· Кюстендил - 271 гласа

· Габрово - 259 гласа

· Казанлък - 245 гласа

· Самоков - 223 гласа

· Ямбол - 222 гласа

· Ловеч - 211 гласа

· Сандански - 188 гласа

· Свищов - 185 гласа

· Перник - 184 гласа

· Търговище - 157 гласа

· Пазарджик - 153 гласа

· Димитровград - 150 гласа

· Севлиево - 149 гласа

· Кърджали - 142 гласа

· Горна Оряховица - 111 гласа

· Видин - 103 гласа

· Дупница - 100 гласа
                BG-TRAFFIC

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo
                  По-интересните вазмозхности за работа, културен зхивот, урезхдане на документи са в София. Но обликат на града, инфраструктурата, ваздуха, високите зени, човешките отношения и пр. не са най-добрите.
                  Иначе като човек трето поколение от София, се чувствам малцинство сред пришалците. Всашност от части за това емигрирах.
                  Къде живееш сега?

Коментар

• Po-interesnite vazmozhnosti za rabota, kulturen zhivot, urezhdane na dokumenti sa v Sofiya. No oblikat na grada, infrastrukturata, vazduha, visokite zeni, choveshkite otnosheniya i pr. ne sa nay-dobrite.
                    Inache kato chovek treto pokolenie ot Sofiya, se chuvstvam malcinstvo sred prishalcite. Vsashnost ot chasti za tova emigrirah.
                    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                      човече и София говори на диалект. Особено това говорене на "батко". ГолЕма селяния ти казвам. А Русе стар български културен център съм чувал
                      Русе е българската Виена. Но да кажеш, че е най-доброто място за живеене, то трябва да сравниш с поне 2-3 града.

Е в София сега се говори на всякакви диалекти + шопски, но в София, поне докато беше 1 мио. процента на говорещи книжовен български беше най-висок.
                      В Русе съм чувал "водЪтЪ", "рекЪтЪ". И ми звучи грубо. Предпочитам да ми мякат, дори и когато не ги разбирам. По-мелодично е.

Аз не съм гласувал, защото съм живял само в София и на морски курорти за 3 месеца лятото. В чужбина също ми се наложи да поживея, но там няма какво да сравнявам. МОга да сравня София преди 4 години и София сега и заключението ми е, че преди беше по-приятно място за живот. Накратко - сега няма зелени площи, а има ужасен трафик.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                        Първоначално изпратено от Stinger
                        Селата са в твоята компетенция. Аз живея в ГРАД Русе - най-доброто място за живеене според мен.
                        Аз веднъж гостувах в Русе, за два дни. Уцелих седмицата с класическа музика по улиците. Архитектурата също ми хареса и парковете. Не ми хареса влагата и малко по-грубия говор (няма да казвам диалект, за да не се обидиш). Би ли ми казал освен в Русе къде другаде си живял, и за колко време?
                        човече и София говори на диалект. Особено това говорене на "батко". ГолЕма селяния ти казвам. А Русе стар български културен център съм чувал

Коментар

• Първоначално изпратено от Stinger
                          Селата са в твоята компетенция. Аз живея в ГРАД Русе - най-доброто място за живеене според мен.
                          Аз веднъж гостувах в Русе, за два дни. Уцелих седмицата с класическа музика по улиците. Архитектурата също ми хареса и парковете. Не ми хареса влагата и малко по-грубия говор (няма да казвам диалект, за да не се обидиш). Би ли ми казал освен в Русе къде другаде си живял, и за колко време?

Коментар

• AIDE IZQ6TE SE SA........................
                            EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
                            TUPI LI STE BE !!!!!!!!
                            10 4OVEKA PI6AT V 40 TEMI I SI VERVAT I SI SPORQT ....

MA VIE STE MNOGO KOMPETENTNI BE ....JIVELI STE V PO 5-6 GRADA ...

BAS LOVQ 4E DAVATE MNENIQ ZA GRADOVE PREZ KOITO STE MINAVALI 2-3 PUTI PREZ JIVOTA SI...

KOITO E PI4 6E SI DIGNE RUKATA I 6TE SI PRIZNAE...

PITA SE KUDE E NAI DOBRE DA SE JIVEE ...A NE NA KOE SELO MU E PO VISOKA CURKVATA.....

MN STE DOSADNI VSI4KITE ....VSEZNAIKOVCI....EEEEEEEEEEE
                            OSUZNAITE SE BE....NEKOI SI V RUSE JIVQL DOBRE DRUG V TROQN TRETI V ZLATOGRAD ....TC TC TC ..

SOFIA ; VARNA ; PLOVDIV ;- TOVA SA GRADOVETE .
                            DRUGITE DA MUL4AT ..I NAI VE4E HORATA DETO PO CQL DEN SAMO S FORUMI SE ZANIMAVAT ...DAIDE DUMATA NA NQKOI DRUG BE !!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                              Първоначално изпратено от polki
                              Много компетентни се извъдихте. Имате обща култура на ниво недоносен дъждовен червей. Не сте виждали Русе и на картинка и веднага го причислихте към "Останалите градове са градчета от селски тип ". Русе винаги е бил и Е един от най-големите и развити български градове. Има уникална архитектура и местоположение и много добро градоустройство. Въпреки форумните напъни на някои индивиди, градът си е много добро място на живеене, със силна икономика и с все по-важна роля в национален мащаб.

Разбрахме , че си от Русчук. Ако имаш шанса в този си живот да излезеш от градчето си - повече никога няма да помислиш да се върнеш там.
                              Кои сте ВИЕ които разбрахте? Ти и твоите други форумни самоличности? От Русе доста често съм излизал, и да ти кажа честно с удоволствие се прибирам, особено ако визитата ми е била до малко южно градче със соц. архитектура и с най-големи атракции джамия на главната улица, клуб на Миньора и Билла.
                              Имам предвид , че целия форум разбра от къде си.

Темата в анкетата е "Кой е най-добрия за живеене град" , а не "Кой от кое село е" .

Правиш ли разлика ???

Още от първия ти пост се разбира , че нямаш база за сравнение и това го доказа във втория си пост като сравняваш родния си град и град с най-големи атракции джамия на главната улица, клуб на Миньора и Билла.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stinger
                                Първоначално изпратено от polki
                                Много компетентни се извъдихте. Имате обща култура на ниво недоносен дъждовен червей. Не сте виждали Русе и на картинка и веднага го причислихте към "Останалите градове са градчета от селски тип ". Русе винаги е бил и Е един от най-големите и развити български градове. Има уникална архитектура и местоположение и много добро градоустройство. Въпреки форумните напъни на някои индивиди, градът си е много добро място на живеене, със силна икономика и с все по-важна роля в национален мащаб.

Разбрахме , че си от Русчук. Ако имаш шанса в този си живот да излезеш от градчето си - повече никога няма да помислиш да се върнеш там.
                                Кои сте ВИЕ които разбрахте? Ти и твоите други форумни самоличности? От Русе доста често съм излизал, и да ти кажа честно с удоволствие се прибирам, особено ако визитата ми е била до малко южно градче със соц. архитектура и с най-големи атракции джамия на главната улица, клуб на Миньора и Билла.
                                Имам предвид , че целия форум разбра от къде си.

Темата в анкетата е "Кой е най-добрия за живеене град" , а не "Кой от кое село е" .

Правиш ли разлика ???

Още от първия ти пост се разбира , че нямаш база за сравнение и това го доказа във втория си пост като сравняваш родния си град и град с най-големи атракции джамия на главната улица, клуб на Миньора и Билла.

Коментар

Working...
                                X