IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
    В Гърция. Пред теб с 2 обиколки досега. Ако изобщо почнеш да вадиш пари от наем някога, щото досега си виден теоретик и донор
    Засега честита нова такса.Няма по яко набутване с имот отколкото в Гърция.За бунгалото дето представяш за имо тука жулят яко данъци и такси.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
      О, да не е като твойта теоретично-хипотетична 15% доходност в Германия. Но все пак постарай се да сметнеш мойта, за себе си, може и да не пишеш ако ти не е удобно.
      В Гърция. Пред теб с 2 обиколки досега. Ако изобщо почнеш да вадиш пари от наем някога, щото досега си виден теоретик и донор

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
        Няма нужда да ти смятам доходност въобще хахахаха За нея ще мислят внуците ти. Ако изобщо.
        О, да не е като твойта теоретично-хипотетична 15% доходност в Германия. Но все пак постарай се да сметнеш мойта, за себе си, може и да не пишеш ако ти не е удобно.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
          Има един интересен момент при отдаването под наем, като дадеш 20 000 лв за ремонт и съвременен интериор, къде ти отива печалбата?

Трябва 3-4г. да работи само за да се избие ремонта,
          Таман до следващия. Левчова математика, седи грей се - и се учи

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
            Бавно, спокойно имам възможност да дам около 100 К лева за успореден ремонт на две жилища. И от март миналата година до сега не са 2 години. Научете се да смятате както ви бива с процентите на доходността. Днес е денят ми, утре може да не е. Давам си сметка.
            Няма нужда да ти смятам доходност въобще хахахаха За нея ще мислят внуците ти. Ако изобщо.

Коментар

• Какво е ставало тук, бе Яко триене

Коментар

• Първоначално изпратено от land_lord31 Разгледай мнение
                Е, да, това е прекален здифтарлък, аз винаги оставям около 10%. Поради простата причина, че на младини съм работил в бранша и на мен винаги са ми оставяли приблизително толкова клиенти от САЩ, Великобритания, Германия и Кипър. Тези от Гърция, България, Франция и Италия, почти винаги по-малко.
                Аз съм за бакшиша, особено на някоя млада засукана дама, бих и оставил и повече от 10%. Винаги оставям, но ето преди няколко дни бях в Хисаря за 3 дена. Две вечери се хранехме в ресторанта на хотела, третата беше извън. Казах им и двете сметки да ги оставят на рецепцията на стаята ми. За мое удобство, като тръгнах платих нощувки, вечери, масажа с кредитна карта. За съжаление по този начин нямаше бакшиш. Но не го направих заради бакшиша.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev
                  мани бакшиша ами той пиеше неква плодова шлиокавица щото била на промоция. ем ефтина ем ако земеш бутилка давали 20% отстъпка
                  Имах подобен случай когато работих като управител на ресторант на ул.Витошка. Това беше през далечната 1995г. Един приятел , който работи в областта на строителството и тогава изкарваше много добри кинти, ме посети в ресторанта и при положение, че българската ракия която предлагахме от сорта на сливенска перла, сунгурларска гроздова отлежала и стралджанска мускатова, той предпочете да пие един италиански боклук-грапа фаторе. Тази ракия беше намалена до цената на най-ниския клас от порядъка на академик Неделчев каквато ракия в ресторанта не предлагахме. Той обаче си поръча грапа фаторе, въпреки че почти цялата вечер го убеждавах да не поръчва тази шльокавица.
                  7 Reasons to Own A Homehttp://www.investor.bg/users/index/20139/

Коментар

не бих искал да съм като тях. последния път даже умрех от срам. на 100 лева сметка единия милионер остави 2 лева бакшиш,при положение че обслужването беше перфектно.
                    Е, да, това е прекален здифтарлък, аз винаги оставям около 10%. Поради простата причина, че на младини съм работил в бранша и на мен винаги са ми оставяли приблизително толкова клиенти от САЩ, Великобритания, Германия и Кипър. Тези от Гърция, България, Франция и Италия, почти винаги по-малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                      зависи от алтернативната цена. на тебе времето явно нищо не ти струва и затова ти излиза сметката
                      Не е само въпроса във времето. Ако си направиш труда да прочетеш няколко автофорума или такива за строителство, ще се удивиш с какви шарлатани си имаш работа. Понеже имаме и коли и имоти сме се сблъсквали с многобройни такива и в двата бранша. Ако за миг дори опреш до такива , ще схванеш колко по-добре е да се справиш сам с проблема, което е свързано пак с много четене и проби. Откакто си реших проблема по опела с електрическата система която си оправих сам, вярвам, че няма невъзможни неща. Един бивш колега който не разбира нищо от компютри, сам си разглоби мишка и я оправи за минути Това за мен е наистина умел човек.
                      Изобщо няма да споменавам удоволствието да се запознаеш с технологиите от първа ръка и как действат.

Коментар

• Първоначално изпратено от land_lord31 Разгледай мнение
                        Да , аз те разбрах много добре какво имаш предвид, но човек който си докарва доходи от наем и не му дреме за никакви надници с удоволствие се заема с ремонт на собствеността си в каквато и да е било форма-, коли или имоти.
                        зависи от алтернативната цена. на тебе времето явно нищо не ти струва и затова ти излиза сметката

Коментар

ами ако шпакловам 1 месец защото аз не съм професионалист губя надницата за 1 месец. а тя е по голяма от цената която трябва да платя на работниците
                          Да , аз те разбрах много добре какво имаш предвид, но човек който си докарва доходи от наем и не му дреме за никакви надници с удоволствие се заема с ремонт на собствеността си в каквато и да е било форма-, коли или имоти.

Коментар

Верно не се интересувам. за 1 човек 45кв.м чиста площ си е ОК.вече съм си купил.ама аз не си шпакловам сам и колата си я правя в сервиза. и пия "сливенска перла" от 27 лева килото а не пещерняк за 6 лева
                            Личи си, че не се интересуваш. Никога не съм те чел в тази тема Не разбираш какво е удоволствието сам да се справиш с неща в които те обират разни майстори-боклуци. Я примерно като си толкова велик "бял" човек ми кажи, колко сервизи за автомобили в БГ са лицензирани и от кого?+?? Колко и от майсторите в областта на строителството са такива? За твое сведение и неудоволствие в момента започвам голямо начинание, което ще споделя само когато се случи. Надявам се до година да стане и ще постна снимки, видео и инфо за всеки който може да го постигне.

Коментар

• Първоначално изпратено от land_lord31
                              Така е, лева е "глупак", а ти вечния умник с една гарсониерка в Дружба и вечно четящ и пишещ в темата за имоти, без да се интересуваш от покупката им хахах
                              Верно не се интересувам. за 1 човек 45кв.м чиста площ си е ОК.вече съм си купил.ама аз не си шпакловам сам и колата си я правя в сервиза. и пия "сливенска перла" от 27 лева килото а не пещерняк за 6 лева

Коментар

левА каза че е дал 50К за ремонт . и да кажем оше толкоз за лукс обзавеждане значи ша избива 7-*8 години.после пак ремонт и подмяна на обзавждане и така форевър
                                Опаа, лека грешка, 50К лева за ремонт и обзавеждане, и то влиза. 56К лева излезе. А за другото досега съм дал 21К, но предстои полагане на гранитогрес, ламинат в стаите, интериорни врати и обзавеждане. Затова написах днес че грубо около 100 К лева отиват за две жилища. Но се надявам да са 90 общо.

Коментар

Working...
                                X