IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 43% спад на пазара в Румъния
    http://www.monitor.bg/characters/?sid=&cid=70&eid=1481

Продавачи на имоти дават бонуси
    http://www.monitor.bg/characters/art...id=70&eid=1481

Коментар

• Първоначално изпратено от proizvoditel
      Първоначално изпратено от javor
      Замразява се строителство за над 2 млрд. евроФондове за имоти разпродават активи под натиска на акционерите
      http://pazari.dnevnik.bg/show/554503/
      Преди да пишеш прочети коментарите поне от тази СТРАНИЦА моля !

ПП или поне 2 реда НАДОЛУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
      Ок,прав си!
      Наистина я прегледах набързо.

Коментар

• Арматурата пада.....от 1700лв. на пика....до 1030 лв. за тон към момента......без ДДС,това в рамкте на 3 месеца....Вносителите са с мокри кърпи по главите...имат инкасирани загуби за милиони.Този резултат е не само от намаленото търсене ,а наи-вече от падането на цените на суровините в световен мащаб.
        Не знам как ще се отрази увеличението на газта / Промет е изцяло на газ и ток/.Най-вероятно спадът ще спре може и леко покачване до 1100 и успокояване на цените там.Това последното е лична прогноза.
        Някой да има инфо от 1ва ръка за другите материали в строителството?

Коментар

• Първоначално изпратено от javor
          Замразява се строителство за над 2 млрд. евроФондове за имоти разпродават активи под натиска на акционерите
          Преди да пишеш прочети коментарите поне от тази СТРАНИЦА моля !

ПП или поне 2 реда НАДОЛУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
          СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• Замразява се строителство за над 2 млрд. евроФондове за имоти разпродават активи под натиска на акционерите

Коментар

• Спекулантите бягат от този пазар и продават жилищата почти на себестойност - около 600 евро за кв.м, каза Николай Пехливанов, директор на инвестиционната компания "Грийн лайф". По данни на агенция "Форос" по морето се предлагат около 50 хил. жилища от типа "втори дом". Пазарът на градски жилища също върви надолу заради поскъпналите кредити
              No comment.

Замразява се строителство за над 2 млрд. евро

Коментар

• "Екеуст" продаде мола си в София на американската "Хайтман" с минимална печалба от 7.5 млн. евро. За продан са обявени и кината им. Австрийската "Иммоист" съобщи, че замразява или ще се откаже от проекти за 2 млрд. евро за да подобри ликвидността си. Засега не е ясно дали в тях влизат и планираните в България. Фондовете, листвани на алтернативния сегмент на Лондоската борса, които инвестираха у нас, също продават. Цените на акциите им за последната година са паднали наполовина, показа проверка на "Дневник". "Бългериън ленд дивелопъмнт" продава проектите си в Боровец и Каварна. "Блек Сий пропърти" се отказа от този в Царево. "Бългериън пропърти дивелопмънт" е замразил инвестициите си в Банско.
                По данни на агенция "Форос" по морето се предлагат около 50 хил. жилища от типа "втори дом". Пазарът на градски жилища също върви надолу заради поскъпналите кредити.

Коментар

• Ако паднат цените на имотите, не виждам защо да не паднат и на парцелите и материалите. То не става да притиснат строителите и от двете страни. Не ми се струва логично.

Първоначално изпратено от proizvoditel
                  Първоначално изпратено от TNN
                  До края на годината стойността на кв. м ново жилищно строителство (без довършителни работи) ще бъде около 600 евро, което включва и обезщетение на собствениците на земята, т.е. според мен дискусии за цени под 800 евро не са реални. Освен това тези цени са за нормални материали и стандартно местонахождение на имота.
                  Даааааа това са прекрасни мечти ......

Доколкото чувам желязото пада, скоро с намаляване на стрежите ще последват и другите строителни м-ли, за заплатите е ясно задава се криза която и в БГ ще тръгне от кризата с имотите така че ни чака ръст на безработицата, нормализиране на пазара на труда и спад на нереалните заплати - това веднъж по отношение на себестойността!

Ситуацията обаче ще бъде доста по тежка и себестойността няма да бъде водеща при хиляди непродадени жилища и натиск върху инвеститорите и строителите отстрана на банките !

Аз лично очаквам много скоро страшен срив и в нашия град и връщане на нива 300 - 400 евро ! Не ми се мисли за по надолу макар, че по скоро и това ще стане презастрояването е огромно!!

Коментар

• Първоначално изпратено от TNN
                    До края на годината стойността на кв. м ново жилищно строителство (без довършителни работи) ще бъде около 600 евро, което включва и обезщетение на собствениците на земята, т.е. според мен дискусии за цени под 800 евро не са реални. Освен това тези цени са за нормални материали и стандартно местонахождение на имота.
                    Даааааа това са прекрасни мечти ......

Доколкото чувам желязото пада, скоро с намаляване на стрежите ще последват и другите строителни м-ли, за заплатите е ясно задава се криза която и в БГ ще тръгне от кризата с имотите така че ни чака ръст на безработицата, нормализиране на пазара на труда и спад на нереалните заплати - това веднъж по отношение на себестойността!

Ситуацията обаче ще бъде доста по тежка и себестойността няма да бъде водеща при хиляди непродадени жилища и натиск върху инвеститорите и строителите отстрана на банките !

Аз лично очаквам много скоро страшен срив и в нашия град и връщане на нива 300 - 400 евро ! Не ми се мисли за по надолу макар, че по скоро и това ще стане презастрояването е огромно!!
                    СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• Първоначално изпратено от TNN
                      Тва са сметки без кръчмар, а кръчмаря вече е клиента или банката която
                      отпуска кредита.

Коментар

• До края на тая година и следващите 2-3 много нереални неща ще станат реалност

Коментар

• До края на годината стойността на кв. м ново жилищно строителство (без довършителни работи) ще бъде около 600 евро, което включва и обезщетение на собствениците на земята, т.е. според мен дискусии за цени под 800 евро не са реални. Освен това тези цени са за нормални материали и стандартно местонахождение на имота.

Коментар

• Веско не знам за теб какво е сриване но аз си мисля че от 1100-1200 евро сегашни офертни цени до 600 си е истински срив.Аз лично не очаквам цени по 300-400 евро.Все пак няма да започнат да подаряват апартаменти.Винаги съм бил убеден че на софийския пазар основните купувачи са българи и то млади.Не мисля че хората от големите градове на Америка и Европа ще се юрнат към новия клондайк София за да вдигнат цените.Преди година предупредих за борсата много ми се смяха тогава но там нещата се случиха.Сега предстои това да стане и в недвижимите имоти.Ще ти обясня защо мисля така.Навсякъде в природата има баланс.Банкерите строителите и брокерите наклониха баланса към тях сега кантара трябва да се върне в равновесно състояние.Незнам колко маха ще направи обаче.Нало за да има пазар има две страни.Сега цените са далеч от равновесната точка и в полза на алчните.Предстои обратното нещо.Всички виждаме какво стана в САЩ.Там където баланса се нарушава с цел лакомия после болезнено се възстановява.Нещата са такива във всяка една човешка дейност.Природните закони работят и няма да се променят в зависимост от това дали ни харесват или незнаем за тях.Догодина ще гледаме много фалити в строежите и агенциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                              До 5-10 години очаквам да задминем Гърция по стандарт и тогава бати Афтър ще рентва в БГ-то да си харчи там

Бате Пешо, сценария ти технологично не е възможен.

Поздрави!
                              Поздрави Маранди и аз съм на това мнение!
                              Родолюбец сиреч! Но не без основание

Коментар

• Бате Пешо ,
                                Напълно си прав. Всяка цена над 3 годишен доход води до дисбаланс в потреблението и оттам в икономиката. Говориш за 65 кв.м. чиста жилищна площ или около 40 000 евро за тристаен, нали така?

Коментар

Working...
                                X