IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Апартамент или магазин за отдаване под наем

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Анди казва много право, затова няма да се спирам на същите съображения и да повтарям реченото от него, а ще добавя, че хипермаркети и молове все повече отнемат хлябът на малките магазинчета и ще продължават да го. Магазин е добре на лично място в гъстонаселен квартал - по-добре на пъпът на Люлин, отколкото в малка уличка в центърът. Разбира се - 18 метра магазин на Раковска е по-добре от 38 метра в Люлин.
    От друга страна жилищна площ ще се търси все повече, тъй като София ще се разраства още, затова намирам жилище за по-сигурна инвестиция, още повече, че те са по-евтини на метър. При предлагането на офис-площи наблюдавам все по-отчетливо мутрозапушване, а и търсенето ще се концентрира все повече в специализирани офиссгради.
    Аз тоже мислил за тодобна инвестиция, но за моментът от борсичка се печели несравнимо повече. Все пак вероятно един ден ще се пренасоча поне частично към имоти - и ще заложа вероятно на апартаментченце.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Едно от особено важните неща в това което си намислила и най вече ако ще е магазин , е да бъде на колкото се може по хубаво място . Бъди сигурна че е в пъти по добре помещението да е по малко кв.м . , но на добро място от колкото обратното . В никакъв случай не се хвърляй на някои бивш гараж в затънтена уличка ..... няма да имаш едни и същи наематели за повече от 2 месеца ! After Dark уместно те пита някои неща от които зависят съветите които ще получиш . Определящо при наемите ( и не само при тях ) е : за какъв период ще си възвърнеш инвестицията . Или с други думи казано , купуваш магазин за 100000 евро. Наемът които можеш да взимаш е : 750 евро . Инвестицията се възвръща за 133.33 месеца или за 11.1 години . (100000 / 750 = 133.33 / 12 = 11.1 ) Възвръщаемост от около 10 години или 120 месеца е перфектна , за жалост почти непостижима вече на нашият пазар ! Помни че 20 кв.м. на топ място макар и струващи 3 пъти по скъпо , са по ценни от нещо по евтино и голямо на лошо място . Същото с малки изключения важи и за апартамент , 60 кв.м. на "Докторски паметник" са много по добра инвестиция от 120 кв. на "хладилника" например !!! От това ше дойде и разликата в хората които ще наемат помещението , а повярвай ми това никак не е маловажно . LOCATION , LOCATION , LOCATION !!!
      Дано да съм бил полезен , успех .

      Коментар


      • Първо ще благодаря на OPTIC за непропуснатата възможност да покаже остроумието си и след това ще отговоря на сериозните участници във форума, че не съм се средоточил в определен таргет от цена, местоположение и т.н. За сега все още отделям повече време за проучване и навлизане в материала, защото осъзнавам че това е от изключителна важност. Въпреки, че имам възможност да закупя даден имот със собствени средства бих предпочел ипотечните кредити, като начин за увеличаване на финансовата ми възможност. Разбира се има колкото хора толкова и мнения по въпроса за помоща от ипотечните кредити, но все пак бих искал да чуя и мнение на хора, които използват именно този начин за развиване на тази дейност. В отговор на PROFITVK ще кажа, че целта ми е иключително отдаване под наем.

        Коментар


        • Turgovska plosht i ne se lakomi za naema.
          Moze i da ne ja otdavash pod naem,a ti da ja razrabotish.

          Коментар


          • С твои пари ли ще го купуваш или с ипотека?

            В София ли? В кой квартал?

            На каква цена?

            До колко пари ти е таргета?

            Трябва да дадеш малко инфо преди да очакваш отговори.

            Коментар


            • Построй си Мол и не ни губи времето с глупости!
              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

              Коментар


              • Пропуснах да спомена, че под магазин разбирам и офис. Дефакто въпроса ми е за жилищна площ или търговска.

                Коментар


                • Апартамент или магазин за отдаване под наем

                  Здравейте, въпросът ми към вас е следният. В какво препоръчвате да се инвестира за отдаване под наем , в апартамент или в магазин. Говорим за София, а и по принцип. Знам че магазините се отдават по трудно , но пък е по рентабилно от апартамент. Бихте ли ме посъветвали. Още съм в началото и бих желал да чуя мнения за това на кое да заложа първо.
                  Благодаря за отговорите!
                Working...
                X