За много години съкооператори!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Комплекси от затворен тип - мнения
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от GeorgiИ аз утре отлитам за Winslow Gardens. Т. е., за обикновина селска къща в подбалкана. Но ще трябва да мина през BILLA, щото за цяла година не съм си ползувал купоните за безплатна храна от фирмата. И ще нафраскам багажника със всевъзможни вкусотии и питиета. Да живей капитализма! Ако липсвам във форума, то ще е че съм още махмурлия! Весели празници на всички!
pieneto i cigarkite v Billa ne gi davat s kuponi samo s cash, obache takmo shte vzemesh mnoooogo mandja
veselo prekarvane i uspeshna nova godina !
Коментар
-
И аз утре отлитам за Winslow Gardens. Т. е., за обикновина селска къща в подбалкана. Но ще трябва да мина през BILLA, щото за цяла година не съм си ползувал купоните за безплатна храна от фирмата. И ще нафраскам багажника със всевъзможни вкусотии и питиета. Да живей капитализма! Ако липсвам във форума, то ще е че съм още махмурлия! Весели празници на всички!http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от AGK15000 евро за паркомясто!!!!
Аз купих в Силвър сити www.silvercity-sofia.com
Там подземният гараж (гараж!!) е включен в цената на апартамента.
Ако не герша, обаче, (поправи ме ако не е така), на площ от 9 дка ще има само 3 дка зеленина, а апартаментите са повече от тези в Уинслоу (не помня точно колко). И с тези високоетажни блокове ми се стори ... брррр.
А цените не бяха твърде различни от тези на Уинслоу.
Сетих се и реших да добавя. Апартамент, който си харесах там+гараж+довършване излизаше около 170к Евро.
Същия като размер апартамент в Уинслоу+паркомясто (за 8500) и без включено довършване ще ми излезе около 135 к Евро. Разликата от 35к Евро ще е предостатъчна за отлично довършване+супер обзавеждане.
Не оспорвам твоя избор. Споделям защо аз не го избрах.
Весела Коледа и Щастлива Нова Година.
Коментар
-
15000 евро за паркомясто!!!!
Аз купих в Силвър сити www.silvercity-sofia.com
Там подземният гараж (гараж!!) е включен в цената на апартамента.
Коментар
-
stiga ste sravnqvali Sofia s Moskva!!!ili NY ili koito i da bilo golqm grad v USA i EU. ima si polojitelni strani i mnogo otricatelni:
temata e za WG(Winslow Gardens = WohnGemeinschaft)
---------------------------------------------------------------------------
Лимекс Сити получи разрешително за строеж на комплекса “Уинслоу Гардънс”
21 Декември 2007 | 12:10
“Лимекс Сити” получи разрешително за строеж на жилищния комплекс от затворен тип “Уинслоу Гардънс”, съобщиха от дружеството .
Общото времетраене за осъществяване на проекта е 3 години, като първата негова част трябва да се въведе в експлоатация до края на 2009 година. Цялата планирана инвестиция за комплекса е в размер на 200 милиона лева, разпределена във времето, съобразно графика за изграждане на петте негови етапа.
Първата част - 24 млн. лева е вече реализирана, а останалата част от 180 млн. лева ще бъде реализирана в следващите 3 години, в това число – 100 млн. лева – за нежилищни разходи и 80 млн. лева - за жилищно строителство.
Очакваните данъци, които ще бъдат платени към бюджета за всички фази на проекта, са в размер на около 17.7 млн. лева. “Лимекс Сити” ЕАД ще създаде условия за разкриване на около 200 нови работни места след завършването на проекта. Същевременно ще се създадат и 230 косвени работни места в търговските зони и 2500 - в офисните зони.
“Уинслоу Гардънс” ще бъде ситуиран в столичния квартал “Манастирски ливади”. Първата му фаза на застрояване предвижда изграждането на 6 нискоетажни сгради, в които ще бъдат разположени 444 апартамента, както и обществена зона със СПА център, фитнес и басейн, ресторант, магазини, аптека, медицински кабинети, дневна занималня за деца, фризьорски салон, химическо чистене, полифункционална площ. Плътността на застрояването на сградите в жилищния комплекс ще бъде значително по-ниска от нормативно разрешената, така че да осигуряват достатъчно комфорт, семеен уют и спокойствие за обитателите.
“Уинслоу Гардънс” е първият жилищен комплекс в България с индивидуално газифициране. Всеки от обитателите му ще контролира сам този процес и ще заплаща разходите си директно на доставчика – концесионерът за района Софиягаз. Комплексът ще разполага с подземна пътна мрежа, което създава условия за големите паркови площи – близо 50% от територията му. Специално подбраните антиалергични дървесни видове в парка ще допринесат за комфорта на жителите на комплекса.
“Лимекс Сити” ЕАД е дъщерно акционерно дружество на “Прима Инвестмънтс” ЛТД, съвместно предприятие на “Уинслоу Дивелъпмънтс” OOД, което притежава 12% от него и RREEF - глобалното инвестиционно звено на Дойче Банк с участие от 88%. Основната дейност на сертифицираната компания е осъществяването на инвестиционния проект “Уинслоу Гардънс”
Коментар
-
Само който е бил в Москва осъзнава, че няма нищо общо със София. Вижте само http://www.capitalgroup.ru/ и http://pik.ru/ Сравнението за цените е безпредметно. Особенно в качеството. Може да разгледате някои проекти, а също и какво е построено. Няма нищо общо с нашите схлупени апартаменти по 2,50м и стаи по 11-12м2. Това са тъжните реалности... Който иска да си купува такива кочинки. Нека да е 4000$/м2, но поне да е качествено.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Първоначално изпратено от voodooHunterХм, при положение че аз съм почнал темата, всички мои постове са на място. А че има известен елемент на хумор съгласен.
Иначе - 4К долара са 2.7К евро, а при нас става дума за 1.1К евро. Ако оставим градът не вярващ на сълзи настрана защо не погледнем как са се изменяли цените във Варшава и Прага през първите 2 години след приемането им във ЕС?
Според мен само този за Москва не е, но... важното е да е уюутно в зелено!
Колкото до обяд в ресторант, Неграмотен, през 2000г имах не/щастието да ида в командировка с колеги в Москва. Контрагентите ни заведоха в един доста тузарски бар с куверт $1000 (на техни разноски!!! :-) ). Кво да ви кажа, бледи спомени... Не знам да има в Сф, колкото и да ни е хубава, а днес и доста студена, заведение с куверт поне $100.
А, бе, темата е смешна - да се сравнява София с Москва - Крачул и Малчо...
Но пък тук темата е за Градините.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от zlodeiaGeorgi- аз много си обичам София, харесвам я повече от МоскваПоне 5000 Е ще стане квадрата, а и обяд в ресторант ще е $100 ... Все пак всички обичаме София
http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
Коментар