Преди 3 години си търсих дограма за новия апартамент, 4 месеца четох из разни форуми и накрая си избрах дебел алуминиев профил със троен стъклопакет. Изобщо не съжалявам, дограмата се държи перфектно и то при много тежки условия(постоянен гаден вятър, прахоляк около сградата и т.н).Конденз не прави никога. Изобщо имайте предвид, че стъклопакета е по-важен от профила за топло и звукоизолацията, а сериозен стъклопакет изисква сериозен профил:-) Цената беше около 20 % над 5-камерно ПВЦ, но с двоен пакет.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Качествена дървена дограма или качествена PVC ?
Collapse
X
-
Negramoten
Според мен:
-Алуминиева с прекъснат термомост става за офиси;
-Ако е за показност, то дървена, която от вън е облечена с алуминии;
-Ако се търси топлоизолация, то ПВЦ с повечко камери;
Не става да се сложи троен стъклопакет с К-стъкло на алуминиева дограма... Т.е. е добре стъклопакета и дограмата да имат близки коефициенти на топлопреминаване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ветерана:-)
за в къщи - задължително дървена дограма , за офиса задължително алумин.дограма с прекъснат мост.:-)
Останалото е реклама или касае ниско бюджетни планове...
;-)
Дървото създава уют, алуминия създава бизнес климат. ПВЦ-то.... създава усещане за ... евтино и посредствено. Поне на мен ми е така. Без да съм специалист.
Коментар
-
marinovgm,
И преди имаше тема по въпроса, ето тук: http://forum.investor.bg/viewtopic.p...hlight=pyramid .
Не те навивам.
Но първо се запознай с новото, и после купувай, ако искаш да си с най-доброто. Хората са ти постнали тук, прочети,виж и линковете, дето аз ги изкопах и ги бях пуснал в мойта тема.
Не, че са най-най де.
...
И, въпреки всичко, пак може да се прекараш.
Поне изборът да е от широка гама :-)
Коментар
Коментар