IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да разбера на кого е земята

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от frend
    В данъчното !!!!!!
    Казваш,че си дошъл да плащаш за свой имот данъци, казваю им адреса и.......те ти казват на кого се води...ти се правиш на много изненадан , обвиняваш ги в ................и питаш кой,как,кога,защо,адреси ,телефони....,,,,,,,,,)))
    хахаха,това е интересно,точно и ще се позабавляваш малко Ако имота е в някое село отиваш при кмета в една бутилка и бонбони Ако става въпрос за град харесваш си една агенция за недвижими имоти,обещаваш им че ще минеш сделката чрез тях и ще им дадеш някой лев да се почерпят и те имат нужните връзки да разберат на кого е имота и евентуалните наследници даже.При мен се е случвало така че работи

Коментар

• Re: Как да разбера на кого е земята

Благодаря на всички за отговорите, и най-вече на учителя по български Zarco

Коментар

• В данъчното !!!!!!
        Казваш,че си дошъл да плащаш за свой имот данъци, казваю им адреса и.......те ти казват на кого се води...ти се правиш на много изненадан , обвиняваш ги в ................и питаш кой,как,кога,защо,адреси ,телефони....,,,,,,,,,)))

Коментар

• Това са моите 2 варианта

Един от вариантите е да опънеш палатка на парцела и да чакаш да се появи собственика!!!

Другия вариант - той се усложнява от това, че няма съседи да питаш... иначе ако успееш на намериш скица на съседен имот винаги пише кои са съседите и имена - ако е фирма - лесно ще намериш контакти: я в Дакси или Сиелата...

Другият вариант е да говориш с някоя от компаниите за недвижими имоти. не са мног отези които биха могли да ти свършат работа - Явлена, Кодена, Адрес, и Rе/Маx - Шанс Груп.

Не знам колко би им струвала такава услуга (ако се споразумеете да купишимота перз тях в последствие може само комисион да ти вземат без допълнително плащане за издирването на собственика.)

Не съм запознат с работата на Явлена и Ремакс. Контакт мога да ти дам за Кодена (аз препоръчвам) и Адрес.

Ако пък парцела се намира в атрактивен район - все някоя от тези агенция ще го има за продажба...

Дано това малко помогне...

Коментар

• Ама той човека вероятно иска да се свърже със собственика .... засега
            Какви адвокати и проверки преди да се знае дали някой е готов да продава и на каква цена ?

Коментар

• Най-добре се консултирай с адвокат, но общо взето можеш да провериш в агенцията по вписвания, после ти трябва схема от кадастъра и удостоверение за тежести, за последното е най-добре с адвокат, защото като тежест ще ти излезе не само ако е заложена земята, но и ако е прехвърлена срещу гледане например.

Коментар

• В поземлената комисия е възможно последния собственик да не е вписал промяната и когато се издава скица, тя да бъде на името на старите собственици.
                Трябва да се провери в агенцията по вписванията, там задължително нотариусите вписват всички нотариални актове.
                Освен това трябва да изкараш от съответния районен съд удостоверение за тежести /не знам точно как му е наименованието/- то удостоверява, ако имота е ипотекиран или има някаква друга тежест!

Коментар

• Отиваш или в Подземната комисия или в Кадастъра!!!

Коментар

• Re: Как да разбера на кого е земята

Първоначално изпратено от jafar
                    Имам интерес към един терен. Може ли някой да ми каже как да разбера най-лесно и "безболезнено" кой е собственика.

П.С.
                    Няма съседи които да питъм
                    Наеми си добър адвокат. Така ще получиш - както желаеш - не само най-лесно и "безболезнено", но и СИГУРНО информацията, която те интересува. Вероятно той ще финализира и сделката, която ще последва. Дори и да има съседи, които да питЪш, пак не е сигурно, че ще стигнеш до истината за имота (терена).
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Как да разбера на кого е земята

Имам интерес към един терен. Може ли някой да ми каже как да разбера най-лесно и "безболезнено" кой е собственика.

П.С.
                      Няма съседи които да питъм
                    Working...
                    X