IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как мога да проверя кога е построена дадена сграда?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Официалния ред е да питаш в УАГ. Но ако не си собственик, нямаш право! За да излезеш от омагьосания кръг, има друг път. Разпитай комшиите. Първо намери някой, който живее приблизително от годината на построяването. Ако няма такъв - в съседните сгради провери. В близките бакалници и кръчми. Хората без работа знаят всичко! ))))))))))))
    Друго място с информация за годината на построяването е данъчното. Но там информацията не винаги е вярна!
    Все пак годината на построяването не е най-важния фактор. По принцип огледай конструкцията и инсталациите, доколкото разбираш от това, за състоянието им.
    Успех! Ако имаш конкретни въпроси - питай!
    инж.

Коментар

• Първоначално изпратено от инж
      Каква е причината да те интересува датата на построяването на сградата?
      преди време купих стар апартамент но в неговия нотариален акт не е упоменато нито годината на строителство нито някакви данни за собственноста върху земята.сега също имам намерение да купя нещо,защото за предния апартамент се оказа че годината на строителство е с 10-на година по рано.за старото строителство поне за мен е доста трудно да се ориентирам за годината на строителство от пръв поглед.затова ме интерсува как може да се провери това.

Коментар

• Re: Как мога да проверя кога е построена дадена сграда?

Първоначално изпратено от saivan
        как мога да проверя кога е построена дадена сграда,в нотариалния акт не пише и още един въпрос -как стои въпроса със собственноста върху земята при сградите ново строителство.

благодаря предварително ако някой реши да ми отговори
        За собственоста върху земята, не е лошо да потърсиш юрист, ако не е упоменато в нотариалния акт. Преди време имаще някакво постановление за откупуване на земята от собствениците на панелки и пр. В смисъл след 40-50 год. ако се наложи жилищния блок да бъде съборен поради непригодност, съответно право върху земята да имат бившите собственици в жилищния блок. Аз преди време купих ново строителство, но в нотариалния акт бе описано каква идеална част от парцела притежавам.
        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Огледай мозайката преди или след входната врата - често пише там, да... :-)
          Много помагаш на човека ... с оригиналниченето си! Дали има това, за което пишеш, на тази сграда?! Ако беше така, дали щеше да пита човекът?
          инж.

Коментар

• Огледай мозайката преди или след входната врата - често пише там, да... :-)
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Каква е причината да те интересува датата на построяването на сградата?
              инж.

Коментар

• По принцип в съответната община си има архив. Там е разрешителното за строеж, виза, и цялата останала документация. Е, ако е строена преди век, тогава са били още по прецизни.
                http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Как мога да проверя кога е построена дадена сграда?

как мога да проверя кога е построена дадена сграда,в нотариалния акт не пише и още един въпрос -как стои въпроса със собственноста върху земята при сградите ново строителство.

благодаря предварително ако някой реши да ми отговори
                Working...
                X