Първоначално изпратено от Georgi
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продажба и покупка на панелно жилище
Collapse
X
-
инж.
-
zaho,да!! Но вав всеки вход има 2-3 пенсии дето са против всичко! Дори за асансьори и чистачка не дават пари. Вярно че са на дъното по доходи. Но е достатъчно да провали или да проточи с години начинанието. В белите държави, хората на пенсионна възраст си продават градските имоти, и си купуват в провинцията. Където и цените са в пъти по-ниски, и живота е по-лек и приятен. Англичаните и ирландците дето си купуват имоти в БГ са все пенсионери. Те бягат от динамиката на големия град, и търсят спокойствие тук, по нашите села.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
TerryNikolov, до тук добре. Само че аз съм взел въдиците и палатката, и с цялата банда съм отпрашил на 100 км. в съвсем друга посока. Затуй в един от предните постове бях писал че това е за хора в пенсионна възраст. Да се закроти някъде в провинцията, а не да обикаля с трамвая през три квартала за две кофички кисело мляко. Че били по-евтини с 5 ст..http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Bobi75
аз гледам напоследък доста панелни входове се санират абсолютно целите. явно има някакво ново финансиране като тип и обхват
Коментар
-
Вярно е че къща/вила изисква доста средства за поддръжка и ремонти но пък я правиш така както ти харесва , ако ходиш по-рядко трябва да косиш и др. такива дейности, харчиш дори повече пари за да купиш храна отколкото ще ти струва на ресторант , идват и гости , чистиш , има риск от кражби и тем подобни , но пък кучето е щастливо и жената се наспива .
Всичко си има цена де..но да висиш в почивните дни в София си е някаква лудост поне за мен , а да планираш от понеделник и организираш бунгала и хотели постоянно не става...за някой може да е различно
Коментар
-
zaho, не очаквай нито EU, нито държавата да направят нещо. Вече съм виждал отделни апартаменти, санирани от вън. Блока заприличал като шахматна дъска. Така че това си е проблем на собственика. Да си смениш дограмата с ПВС или алуминиева, да си санираш апартамента. Има фирми които извършват тази дейност, и банки дето отпускат кредити за тази дейност. Останалото е въпрос на желание.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
(sorry za latinicata)
Za zapusnatite panaeli prosto EU i durjavata stesa prinudeni da
napravjat nesto zastoto horata njama da im kude da jivejat,
a njamat pari za novo jili6te. tova sa goljam procent ot naselenieto.
s dobra poddrujka panela si izdurja- ima gi mnogo i po krainite kvartali v Evropa- vsichko e vupros na okoloblokovo prostranstvo i gradinki.
Коментар
-
TerryNikolov, говорим за допълнителен имот. Селска къща или вила. Дето искаш два дни в седмицата да разтовариш. И преди години, бях пропуснал есента да източа водопроводната система. Температурите под нулата. И когато отидох следващия петък всичко се бе разцъфтяло. Има и такива моменти. Сега е критичния сезон, така че внимавайте!http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Bobi75
Georgi, и аз го смятах така.
Сметнах, че в близките тридесет години, ако прекарвам по два уикенда в месеца на хотел/курорт/спа някъде, ще ми излезе по-евтино от това да си купя селска къща, да я облагородя и поддържам
А пък и всеки път си на различно място
Коментар
-
Bobi75, ако си млад, избий си го от главата! 97ма година купих имот, инвестирах, овошки, барбекюта, содаж за вода, ...И изникна един строителен обект на другия край на БГ. И за две години аз се изселих в един средно голям град. На 2 месеца веднъж се прибирах. И какво остана? - един запустял имот. Е, значи трябва човек да навлезе в пенсионна възраст, за да се ангажира с подобни занимания. До тогава трябва да издържаш деца ученици, студенти, внуци. Да си все на високи обороти! Че 45 мин. ми е придвижването от единия край на СФ, до другия. И още толкоз до Пловдив! Че по-лесно да отседна в курортно заведение, за няколко дни, и да си платя като момче. Отколкото да потдържам цял имот за 2-3 дни в месеца! И винаги можеш да предпочетеш различен курорт. Премисли!http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Темата ми е изключително интересна. Изводите до които съм стигнал, показват, че изкуствено се оказва негативен натиск върху панелките. Преди години, мой приятел строеше кооперация, изпи ми кашон уиски на гости, за да ме убеждава да си я продам и да си купя при него. Аз се заинатих и накрая го изнудих да си признае, че сам не вярва на твърденията си за недостатъците на панела. При това недостатъци спрямо грамотно ново строителство, не срещу безумията, които се продават в България. Нормално е да има позитивна кампания за нов продукт - тук строителен, но когато по първосигнална реакция, желаещите да ни приберат парите, налитат толкова стръвно върху неща, които познаваме от много години, е редно да сме много подозрителни. Е вместо да си продам панела, с част от парите които той ми сикаше да доплатя, си купих една къщичка наблизо и всеки петък за 20 мин. се пренасям в другата част от моя дом. И цялата фамилия е много щастлива, ние със жената и малкото за разнообразието, голямото за свободния терен за два дни. Смятам, че постъпих правилно макар и интуитивно реагирайки на натиска.
Коментар
-
Bobi75
аз лично искам да живея като английски аристократ - на село и да гледам тикви и прасета
абе може и не чак така, но чистият въздух и спокойствието са незаменими. а не се сещам колко селца в България могат да предложат спокойствие - без социално слаби, без активно земеделие, с добри и интелигентни съседи.
Има ли такива селца?!
Коментар
Коментар