IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rover
    Абе и аз съм учил физика, ама там няма ускорения във възли, а само в СИ, а в тази система морската миля хич я няма. Както и да е.
    Иначе ме няма, защото тук е голяма скука. А и имотите в този момент не ме интересуват. Вече няма да купувам, накупувах се. Сега произвеждам и продавам. Винаги съм казвал,че само балъците произвеждат, а търговците печелят здраво. За моя изненада, в този момент се оказва, че производството ме тегли напред и ме спасява. Егати майтапа!
    Виж сега, за физика няма да споря, ама за елементарни понятия е смешно да спорим.

Ускорението е скорост във час(разстояние на време на квадрат), демек км,миля,мм,см,левга(разстояние)...в час, секунда,ден(време), на квадрат.

Разстоянието може да е всяка мярка за разстояние, времето, също.

Та възлите са си най-обикновена скорост.

Това, че дименсията на края е различна не прави възлите да не са скорост, а възлите в час да не са ускорение.

П.П. Значи според теб мили в час не е скорост, защото си чувал само за километри в час?

П.П.2 Я виж това болднатото, та за това то говоря, че не ти е ясно много
    П.П.3 Радвам се за теб, дано да има повече хора като теб да дърпат напред, че да излезем от кризата...

Коментар

• Абе и аз съм учил физика, ама там няма ускорения във възли, а само в СИ, а в тази система морската миля хич я няма. Както и да е.
      Иначе ме няма, защото тук е голяма скука. А и имотите в този момент не ме интересуват. Вече няма да купувам, накупувах се. Сега произвеждам и продавам. Винаги съм казвал,че само балъците произвеждат, а търговците печелят здраво. За моя изненада, в този момент се оказва, че производството ме тегли напред и ме спасява. Егати майтапа!
      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от rover
        Първоначално изпратено от luboil
        Първоначално изпратено от Dreamer
        Минахме дъното, вече отлепяме нагоре....
        С 18 възла в час!
        Лупчо, абе ти не беше ли някакъв капитанин? Какви са тези възли в час?
        За сведение на неморските един възел е мярка за скорост и тя е равна на една морска миля, измината за един час. Например 20 възла са 1853,249 м, или 1852 м ( една морска миля) по 20 = 37,06 км/ч.
        Не се казва възел в час. А само възел.
        Роувърчо,

точно този коментар чаках.
        Еееее, който има търпение дочаква.

Ъх, явно фуражката не ти стяга чак толкова

Та за възлите в час, това е ускорение, а не скорост! И нарочно го написах така, да видя дали някой като теб ще клъвне
        Това ускорение от 18 възла в час е някоя от космическите скорости. Позабравил съм физиката, но си спомням точно този пример, който учехме, че да кажем 20 възла в час ще те изстрелят в космоса, само не си спомням дали ще бъдеш спътник на земята, на слънцето или ще изхвърчиш в небитието (това са различните космически скорости, ако не знаеш)

Та за това отлепяне говорех...(виж поста на Дриймър)

П.П. Благодаря за обяснението, ама мислч, че вече ти е ясно, че не ми е необходимо

П.П.2 Няма те напоследък... що тъй?

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
          С 18 възла в час!
          Лупчо, абе ти не беше ли някакъв капитанин? Какви са тези възли в час?
          За сведение на неморските един възел е мярка за скорост и тя е равна на една морска миля, измината за един час. Например 20 възла са 1853,249 м, или 1852 м ( една морска миля) по 20 = 37,06 км/ч.
          Не се казва възел в час. А само възел.
          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed
            Първоначално изпратено от luboil
            С 18 възла в час!
            Виж му ника...
            И на никове ли ще се обиждаме а ...... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
              С 18 възла в час!
              Виж му ника...

Коментар

• Първоначално изпратено от Dreamer
                С 18 възла в час!

Коментар

• Минахме дъното, вече отлепяме нагоре....

Коментар

• Строителен контрол

Не знам дали си строил лично къщата си... Но на моята шипките са борови а не върбови... Мартаците не са бичени от дебела трупа, красиви правоъгълни гредички които с времето се цепят, а са цели кръгли прави салкъмчета.. И те се цепят но със сигурност ще е по дължина а не по диагонал и да се прекъсне гредичката.. Циглите не са от престижна рекламирана марка, а са от 1932 (с два канала), наредени с половин застъпване и са лакирани с UV издражливи лакове да не хващат лишеи.. Няма не-полу-изцяло пропускщи нововъведения и затова е сух и проветрив.. Ами е те там е контрола.. Когато строителя иска да направи нещо, че да стане, а не с еднствената цел да го продаде.. Справка - прекрасни къщи на час път от околовръстното.. Замисли се кой строи в момента. Тези дето имат собствени пари, и уверявам те, няма да ги вложат в гипсокартонени къщи с битумни покриви..

Аре, со здраве... Контрола е в самоконтрола...

(като пояснение) Единствените строители които си пикаят (в буквалния смисъл) на работата са тенекеджиите... Но причините за това са: да не се губи време в слизане от покрива и за КОНТРОЛ на извършената работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от никол
                      Много ми е любопитно какъв завишен контрол имаш предвид? Имам наблюдения върху т. нар. строителен надзор и положението там е плачевно. Стах ме е да си помисля какво ще се случи с 50% от сградите, ново строителсво. Всякакви неграмотни и невежи хора работеха в този сектор и резултатите предстоят....
                      Този строителен контрол изобщо не знае дори къде е обекта дето контролира кракът му не е стъпвал там за да не си строши 20 сантимовите токчета.Разни пикли завършили строителното училище и не видели строеж станали контрол.Пак казвам.Когато Главния Архитект реши да прати 6-6.5 по Рихтер ще видите и строежите и контрола.Ще има да се чудите как така кирпичите по селата останали а новото качествено строителство с отлична локация в тих и престижен софийски квартал е на земята ................ако сте сред живите............

Коментар

• Следва година на жестока конкуренция в строителството

През второто тримесечие на 2009 г. издадените разрешения за строеж са с 32% по-малко за жилища, за административните спадът е 27%, за другите видове сгради - 24%

Коментар

• Много ми е любопитно какъв завишен контрол имаш предвид? Имам наблюдения върху т. нар. строителен надзор и положението там е плачевно. Стах ме е да си помисля какво ще се случи с 50% от сградите, ново строителсво. Всякакви неграмотни и невежи хора работеха в този сектор и резултатите предстоят....

Коментар

• Re: Я да припомня какво писах Октомври 2007...

Първоначално изпратено от Design8
                            Design8 написа:
                            Какво понижение очаквам на жилищните имоти.
                            (прогноза на конструктор машиностроител)
                            2008 = инфлация +1 / +2 %
                            2009 = инфлация 0 / -1 %
                            2010 = инфлация -1 / -2 %
                            2011 = инфлация +1 / +2 %
                            (+)увеличение (-)намалване
                            Основания. До приемането на България в ЕС, предвиждайки подобряване на икономическата ситуация и от там на покупателната способност на населението и започна масово строителство. Съмнявам се, че в момента някой предприемач би запонал "бърз" проект но все пак започнатите трябва да се завършат. Към ден днешен изменението не е в еуфоричните предвидени размери. Съгласен съм, че вече сме в момент на изравнени търсене-предлагане но има инерция в поскъпването. След година ще завършат сега започнатите "бързи" проекти и трябва да се продадат преди да се разпаднат, навсичкото отгоре без уредени комунални и социални удобства. Ще има отдръпване от отдалечените "селища затворен тип"(намаляване на цената) и дори предпочитание към "претъпкване в центъра"(увеличаване на цената). Към `10-та ще излязат вече току що започващи нови, но вече с завишен контрол, и комунална свързаност проекти, които ще си намерят купувачите през `11.
                            T.e. смяташ, че за тази година ще имаме 30-40 процента дефлация?

Коментар

• Я да припомня какво писах Октомври 2007...

Design8 написа:
                              Какво понижение очаквам на жилищните имоти.
                              (прогноза на конструктор машиностроител)
                              2008 = инфлация +1 / +2 %
                              2009 = инфлация 0 / -1 %
                              2010 = инфлация -1 / -2 %
                              2011 = инфлация +1 / +2 %
                              (+)увеличение (-)намалване
                              Основания. До приемането на България в ЕС, предвиждайки подобряване на икономическата ситуация и от там на покупателната способност на населението и започна масово строителство. Съмнявам се, че в момента някой предприемач би запонал "бърз" проект но все пак започнатите трябва да се завършат. Към ден днешен изменението не е в еуфоричните предвидени размери. Съгласен съм, че вече сме в момент на изравнени търсене-предлагане но има инерция в поскъпването. След година ще завършат сега започнатите "бързи" проекти и трябва да се продадат преди да се разпаднат, навсичкото отгоре без уредени комунални и социални удобства. Ще има отдръпване от отдалечените "селища затворен тип"(намаляване на цената) и дори предпочитание към "претъпкване в центъра"(увеличаване на цената). Към `10-та ще излязат вече току що започващи нови, но вече с завишен контрол, и комунална свързаност проекти, които ще си намерят купувачите през `11.

Коментар

• Аххх, добрата стара тема Здравейте!
                                SapFiConsultant.com

Коментар

Working...
                                X