IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бате Пешо

Аз имам къща на село , къщата на дядо ми не съм я продал за 15-20 хиляди вървят там и няма и да я продам.Дори съм я ремонтирал , с едни приятели които работят като строители из Европа като бяха дошли едно лято да си почиват я обновихме и е достатъчно комфортна.Имам представа какво представлява живота в това село в момента и какво беше едно време , училището бе с над 1000 деца и до трети клас съм учил там , сега нямат 100 деца. А народа колко е прост не ми разправяй , можеш да преметнеш някой който не знае.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Re: Бате Пешо

Първоначално изпратено от supertrader
      Животновъдството и растениевъдството са лесна работа , проблема със селата им е изолацията и пропадналите хора.
      Тук се изказваш неподготвен.далече си от истината.

Коментар

• никол

Не си права , селата се подложиха на геноцид от градовете така както България е подложена на геноцид чрез емиграцията.Човешкия материал по селата е изключително лошо качество.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от dessoboy
          Първоначално изпратено от никол
          Та си бъбрехме за младите хора. Явно 20-22 годишните също не са големи оптимисти, съдейки от dessoboy.
          Та бях оптимист като записвах магистратурата си и като работех в щатите 3 лета, ама когато стана време да си изкарвам хляба в България нещата загрубяха. Станах реалист. Дали ще дебелея зад някое бюро на изкуствено осветление и ще се къоря пред някакъв статичен монитор на 20 см от носа ми в България или ще въртя кухнята в някой семеен ресторант в Америка или пък ще спасявам дебели американки на плажа или пък ще садя цветенца по ливадките с роса всяко утро е горе доло еднакво като натоварване и е еднакво вредно. Разликата е, че тук заплатата е 200 лв. след покриване на всички разходи на домакинството, а там е да речем 1000$, или 2000$ за по-квалифицирана работа при по-евтин наем. Тук уважението е никакво от страна на клиента, а там най-малко клиента те уважава и самият той оценява работата ти, а работодателят се интересува от оценката на клиента към дейността ти и така всички са доволни и равни.
          Там ако някой кара кола за 60 000$, хората си казват "Голяма работа, аз пък карам кола за 600$ и си я карам баш до него." А тук някой дето кара кола за 30 000$ се прави на великата работа всички го гледат като небрано лозе. Ще го изядат направо с мръсотията по него.

Друга разлика, там едни живеят в къщи за по 2 млн. $ други в къщи за по 1 млрд $ трети в къщи за по 60 000$ и едните и другите си имат 52 инчови телевизори. Както ние вече не си гледаме и сравняваме телефоните, така и в Америка хората не си гледат зад оградите и не си завиждат, защото всички живеят прилично и удобно, а класата и стилът им са само демонстриране на предпочитания и начин на живот, индивидуалност, докато в България колаите, апартаментите и качествените храни пораждат само различия и разделение на тарикати от балами.
          Не съм много съласен с това. Аз също съм живял там, но не познавам хора с къща за 60 000$ и плазма за 2-3000$. Не знам колко време си живял там, но там също много се държи на стандарта. Къщи коли, пари. И там млади бедни хубавици ги чукат стари дядковци, каращи поршета или ягуари. Предполагам си чул за Sugar daddy или mama. Разликата е че в повечето случаи те са си изкарали законно парите. Освен това не са окупирали светския живот, а са по скоро в периферията. Църквата е доста силна. Полицията не е корумпирана, поне не в малките градове и си върши съвестно работата.Ако си умен и имаш някакво образование, парите които изкарваш са достатъчни за да имаш приличен живот. Бачка се обаче здраво. Отпуските са по 20-22 работни дни в годината. В същото време барман, стриптизьорка или строител спокойно без образование може да направи повече пари от теб. На теб обаче не ти пука много щото изкарваш достатъчно.

Най важните неща са че в определени квартали има всичко което му трябва на човек: почти никаква престъпност, добри училища, поддържани пътища, паркове, градини и т.н. с две думи РЕД.
          У нас ред няма и няма и да има - Манталитет. + Мижава икономика базираща се на далавери, туризъм и стрителство=Гръцки модел. Гърция фалира, но поуки у нас не се извадиха и се продължава със същото темпо. До кога? Ами докато работещите станат толкова малко че да не могат да поддържат пенсионерите и циганите. След това ще трябва да дойдат чужденци за въдворяване на ред.

Коментар

• Supertrader,както в селата, така и в големите градове има пропаднали хора(каквото и да разбираме под това).В градовете е пълно със самотници, психично болни, педофили и какви ли още не, но те се сливат с тълпата и остават анонимни. На село се знае- Пенчо лудия, в рода на Табаците има баба -шизофреничка( да внимава щерката)и т.н.Големият град колкото ни дава, толкова ни взима и осакатява.
            Замислих се върху това, което написа dessoboy,много ми се искаше да му опонирам, да го попитам дали България няма нужда от образовани хора, които с младежки жар и ентусиазъм да преборят системата, а не да садят китки в САЩ и т.н.Но си дадох сметка, че той е ужасно прав. Не си заслужава човек да си къса нервите с мутренски фирми и измислени чиновнически служби.

Коментар

• Re: Бате Пешо

Животновъдството и растениевъдството са лесна работа , проблема със селата им е изолацията и пропадналите хора.
              Ще ги облагородим DD

Коментар

• Първоначално изпратено от badgoiko
                Първоначално изпратено от никол
                Та си бъбрехме за младите хора. Явно 20-22 годишните също не са големи оптимисти, съдейки от dessoboy.
                Тц, не са. Не че аз съм млад, но уж съм оптимист... и напоследък си мисля само за емиграция.
                Няма лошо да си песимист или оптимист, важно е да не се депресираш. Всичките ми приятели са се депресирвали заради икономическата ситуация в страната. Забелязвам, че момичетата не си слагат кризата присърце и не им дреме особено какво ще става, ама момчетата от българския "baby boom" много са се сдухали покрай тази ситуация и от никъде не се задава келепир.
                Заминавай, след 300 години ако полюсите на Земята се променят, децата ти ще съумеят да се върнат по-родните земи, и то само ако преценят, че на Балканския полуостров е по-добре.

Коментар

• Бате Пешо

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от никол
                    Та бях оптимист като записвах магистратурата си и като работех в щатите 3 лета, ама когато стана време да си изкарвам хляба в България нещата загрубяха. Станах реалист. Дали ще дебелея зад някое бюро на изкуствено осветление и ще се къоря пред някакъв статичен монитор на 20 см от носа ми в България или ще въртя кухнята в някой семеен ресторант в Америка или пък ще спасявам дебели американки на плажа или пък ще садя цветенца по ливадките с роса всяко утро е горе доло еднакво като натоварване и е еднакво вредно. Разликата е, че тук заплатата е 200 лв. след покриване на всички разходи на домакинството, а там е да речем 1000$, или 2000$ за по-квалифицирана работа при по-евтин наем. Тук уважението е никакво от страна на клиента, а там най-малко клиента те уважава и самият той оценява работата ти, а работодателят се интересува от оценката на клиента към дейността ти и така всички са доволни и равни.
                    Там ако някой кара кола за 60 000$, хората си казват "Голяма работа, аз пък карам кола за 600$ и си я карам баш до него." А тук някой дето кара кола за 30 000$ се прави на великата работа всички го гледат като небрано лозе. Ще го изядат направо с мръсотията по него.

Друга разлика, там едни живеят в къщи за по 2 млн. $ други в къщи за по 1 млрд $ трети в къщи за по 60 000$ и едните и другите си имат 52 инчови телевизори. Както ние вече не си гледаме и сравняваме телефоните, така и в Америка хората не си гледат зад оградите и не си завиждат, защото всички живеят прилично и удобно, а класата и стилът им са само демонстриране на предпочитания и начин на живот, индивидуалност, докато в България колаите, апартаментите и качествените храни пораждат само различия и разделение на тарикати от балами.

Коментар

Тц, не са. Не че аз съм млад, но уж съм оптимист... и напоследък си мисля само за емиграция.

Коментар

Не всявам паника, а и много други държави взеха заеми и икономиките им живнаха. Целта е парите да отиват по предназначение, а не в нечии дълбоки джобове( както се случи с еврофондовете)
                        btw Парите в еврофондовете са български пари, т.е. наши пари, от нашият джоб, от държавния бюджет. Ако ние сме децата, а държавата майката, която ни дава парите, то ЕС е таткото, който скърца със зъби на майката да не ни дава пари за наркотици (обслужване на лични интереси и корупция)
                        Пояснявам България ежегодно вкарва пари в ЕС и от там вече на нас ни разпределят същите тези пари +/- малко повече или по-малко, в зависимост текат или не текат парите от фондовете.
                        Средно по около 130 Евро от джоба на абсолютно всеки един европеец отиват за издръжна на апаратът ЕС.
                        http://ec.europa.eu/budget/reform/is...le_5957_bg.htm
                        Освен това вижте и дейността на ЕИБ уж се самофинансира сама. От балончета: http://europa.eu/institutions/financ...b/index_bg.htm
                        Освен това групата на ЕИБ кратко и ясно обслужва правителствени интереси. Познайте на кой 7 държави по точно. Останалото е за замазване на очите. http://www.eib.org/attachments/gener...up_2009_bg.pdf

Коментар

• Та си бъбрехме за младите хора. Явно 20-22 годишните също не са големи оптимисти, съдейки от dessoboy.

Коментар

• Re: Пепи

Повече аз казвам 30 и те са по малкото възможни защото ще е между 30-40 години , смяна на поколението. Не е вярно че идва кофти поколение , то като се види притиснато в ъгъла от високи енергийни цени , некачественни храни..болести и ще избяга на село в къщи. Ще си строят къщи с ветрогенераторчето на покрива и фотоволтаични панели няколко на брой , сега ще излязат нови варианти за акумулиране на енергия във водород например в силиконова наноструктура. Цените на тези неща ще падат и ще станат и стават все по достъпни , кой ще се завре в кутийка да го рекетира енергоснабдяване и вода и канал и да яде боклуци пък после да го лекуват лекари с възможно най боклукчавите лекарства така че парите от здравната пътека да им останат на тях за заплати от по 15 хиляди.Т.е. цената на товма строителство към днешна дата дори е обречена не да падне , но никога и да не се повиши защото никой няма да го иска , а всеки ще предпочете свободата.
                            Виждам че имам кандидат последователи.Това може само да ме радва.Но незнам какво ще намериш на село.И какви умения имаш.Гледането на животни плодове и зеленчуци не е като в интернет.Трябва много акъл а и бачкаторите не са бол.Момчета мисля че голям .....ни чака през следващите години с този манталитет.

Коментар

Легалният бизнес е на колене, безработицата расте с часове, така нареченото здравеопазване е кошмар, учениците са масово неграмотни, а чалга-поколението търси далавера, а не работа.Та кой ще купува имоти??????!!!!
                              Забрави да кажеш, че заплатите падат
                              Един приятел миналата година работеше в Оргахим на заплата 350 лв., вземаше чисто 300 лв, сега момчето, което работи на неговото място за 350 лв. и с висше образование взема 270 лв. чисто на месец . Ето такъв е ефектът от антикризистните мерки. Реален 10% спад в нетната заплата, а брутната все си е същата. Цените и те не са постоянни, на Коледа Coca Cola беше 2.20лв., а сега е между 1.65лв. и 2.05 според седмичните промоции. Бирата ту я продават на 56 ст. кенчето вносна бира, ту го вдигат на 1 лев. Един и същи хляб Гергана струва 90 ст. на Kaufland и 75 ст. na CBA. 750 грама, т.е. идва по стотинка за грам средно. До 1 месец цените на имотите ще паднат с 10% заради антикризистните мерки, а до на зима ще паднат с още 10% заради края на летния сезон, покачващата се безработица и зимните икономии и провалените бизнеспланове на дребните български пишман бизнесмени, който ще напуснат кораба "България" последни и разорени При добро стечение на обстоятелствата, някой ще напуснат България и ще има още 10% спад в цената на жилищата (например ако отворят някой голям трудов пазар за българи).

Аз не познавам никой, на който да му се живее и да му се инвестира в разпродадена България. Единствените такива са в този форум. Не само продажбите на имоти ще бележат спад, но и всички продажби насочени към вътрешния пазар. Печеливши ще останат секторите, койото произвеждат за чужбина и тези които продават чужди стоки - само вносни храни и банкови услуги.Печеливши си остават сивият и черният бизнес в добро съчетание с прокуратурата, полицията и правителството.
                              ИЗВОД: "БЪЛГАРИЯ ДЕГРАДИРА И НЕ СЕ РАЗВИВА"

Коментар

• Уважавам желанието на хората за собствен дом, само не разбирам защо " на всяка цена". Имам намерение да поживея 3-4 месеца в Берлин през лятото. Търся си квартира, защото не ми е изгодно да се настаня в някой от моите апартаменти в най-активния туристически сезон. Инвестицията си е инвестиция и за моите емоции да поживея там, ще трябва да си платя допълнително.

Коментар

Working...
                                X