Съгласен съм с GALBA! Но тепърва ще се появяват на пазара притиснати от едни или други обстоятелства редовни към банката ПЛАТЦИ. "ИЗГОРЕЛИТЕ" имоти си имат друг статут и направление.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Особености при покупка на ипотекирано жилище
Collapse
X
-
Ипотеката е върху самия недвижим имот.
При смяна на собствеността се сменя и ипотеката, защото субектите са различни.
Единият вариант е да встъпиш в дълг като трето лице към банката и да поемеш остатъчната стойност на дълга. При този вариант,обаче не се знае дали, ще отговориш на условията на банката-кредитор.
Вариант 2- кандидатстваш за кредит от друга банка и погасяваш дълга на предходния собственик, банка 1 вдига ипотеката и нотариуса я налага в полза на банка 2.
Вариант 3- явявате се пред нотариус, като преди това си отишъл с "куфарчето' и си внесъл парите по твоя сметка в банка 1, минава сделката в присъствието на юрист на банка 1, стискате ръцете и оттам нататък банката си знае /и аз знам/, какво да прави.
Нормално е собственик 1 да включи в цената направените вноски и разходи по кредита.
И най-важното е кредитът на собственик 1 да не е просрочен или съдебен."НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
-
Ипотеката върви и със собственика и с длъжника - затова се оценяват и двете. Мисля, че банката освобождава ипотеката, след като купувачът плати част от цената не на продавача, а по сметка в банката. Едва след това може да се прехвърли собствеността. Но не го знам на практика как става. Трябва да се говори с банката и нейния юрист.
Коментар
-
Особености при покупка на ипотекирано жилище
Ако искам да купя апартамент, който е ипотекиран от стария собственик и вече е изплатена 1/2 от кредита, за какво трябва да внимавам?
Самата ипотека към жилището ли върви или на името на собственика?
Ако оставащият кредит е за 20 000 лв. а жилището струва 60 000 лв., аз трябва да дам 40 000 лв. и да поема кредита ли?
Как става поемането на кредита?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар