IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Особености при покупка на ипотекирано жилище

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Съгласен съм с GALBA! Но тепърва ще се появяват на пазара притиснати от едни или други обстоятелства редовни към банката ПЛАТЦИ. "ИЗГОРЕЛИТЕ" имоти си имат друг статут и направление.
    "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

Коментар

• За да направиш изгодна сделка ,ти трябва добър приятел,съдия изпълнител.По легалният начин е невъзможно да се добереш до добър
      обект!

Коментар

• интересно ми е как се процедира при просрочена ипотека? къде може да се потърсят такива за покупка и как става

Коментар

• Ипотеката е върху самия недвижим имот.
          При смяна на собствеността се сменя и ипотеката, защото субектите са различни.
          Единият вариант е да встъпиш в дълг като трето лице към банката и да поемеш остатъчната стойност на дълга. При този вариант,обаче не се знае дали, ще отговориш на условията на банката-кредитор.
          Вариант 2- кандидатстваш за кредит от друга банка и погасяваш дълга на предходния собственик, банка 1 вдига ипотеката и нотариуса я налага в полза на банка 2.
          Вариант 3- явявате се пред нотариус, като преди това си отишъл с "куфарчето' и си внесъл парите по твоя сметка в банка 1, минава сделката в присъствието на юрист на банка 1, стискате ръцете и оттам нататък банката си знае /и аз знам/, какво да прави.
          Нормално е собственик 1 да включи в цената направените вноски и разходи по кредита.
          И най-важното е кредитът на собственик 1 да не е просрочен или съдебен.
          "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

Коментар

• Ипотеката върви и със собственика и с длъжника - затова се оценяват и двете. Мисля, че банката освобождава ипотеката, след като купувачът плати част от цената не на продавача, а по сметка в банката. Едва след това може да се прехвърли собствеността. Но не го знам на практика как става. Трябва да се говори с банката и нейния юрист.

Коментар

• Особености при покупка на ипотекирано жилище

Ако искам да купя апартамент, който е ипотекиран от стария собственик и вече е изплатена 1/2 от кредита, за какво трябва да внимавам?

Самата ипотека към жилището ли върви или на името на собственика?

Ако оставащият кредит е за 20 000 лв. а жилището струва 60 000 лв., аз трябва да дам 40 000 лв. и да поема кредита ли?

Как става поемането на кредита?
            Working...
            X