IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ех как не ги обичам тези "пазарни" оценки. Трябва да им забранят да правят подобни неща. Само си надуват активите под управление и таксите, които АДСИЦ-а плаща. За акционерите нямат никакъв смисъл. Всеки си има глава и може да си смята каква е стойността на имотите зад неговите акции.
    Иначе "пазарна" оценка може да си извади всеки, за каквато сума си пожелае.

    Коментар


    • ... Пазарната оценка означава, че зад една акция на фонда стоят активи с нетна стойност 2,94 лв. По пазарни цени, дружеството притежава недвижими имоти за над 161 млн. лв., като това е близо 2,3 пъти над счетоводната им стойност в размер 71,5 млн. лв. от финансовите отчети към 30 септември 2007 г. ...

      Юруш на доматитеее! Евтино ги давамееее! Без семки саааа!
      Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

      Коментар


      • no, njama da mogat dulgo da go durjat :-)

        Коментар


        • аз мисля, че задържат цената

          Коментар


          • Наблюденията ми за продажбите на големи пакети от 201 и 143 по тази позиция напоследък са следните:

            201: днес – 111К по 2,25 лв. на COB; 27.11. – 77К по 2,23 лв. на COB

            143: 7.12. – 119 287 по 2,25 на COB; 27.11. – 200К по 2,23 лв. на 140

            Вашите коментари?

            Коментар


            • dnes dobre kato oborot.
              Raif. napulniha dobre.

              Коментар


              • по време на корекцията тази акция се държа много добре!но това не е неочаквано!

                Коментар


                • Za men tova e nai-perspektivniq REIT

                  Коментар


                  • abe vijte PEto i perspektivite-
                    dividenta e 4ere6kata samo.
                    imam akcii.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от the mag
                      Абе то хубаво проекти ама намаля дивидента за 2007 с 20% на акция. При положение, че с новите акции ще има 13.5 стинки дивидент на акция не виждам как цената ще мине 2.50 в близките месеци. Така че аз ще чакам да видя как ще тръгне следващата година и тогава ще решавам дали да се гмуркам пак
                      Ако увеличението стане преди раздаването на дивидентите, бъдещият дивидент ще бъде калкулиран в цената на правата - или всеки стар акционер ще си получи целия дивидент, или чрез продажба на правата, или като участва в увеличението на дефакто по-ниска емисионна цена, защото новите акционери ще трябва да купуват права с калкулиран 20% дивидент. the mag - няма значение дали увеличението на капитал, покупката на акции или някаква бизнес комбинация се прави преди или след разпределението на дивиденти, във всеки учебник за борси е обяснено това

                      Коментар


                      • Абе то хубаво проекти ама намаля дивидента за 2007 с 20% на акция. При положение, че с новите акции ще има 13.5 стинки дивидент на акция не виждам как цената ще мине 2.50 в близките месеци. Така че аз ще чакам да видя как ще тръгне следващата година и тогава ще решавам дали да се гмуркам пак

                        Коментар


                        • 4e parite trjabva da se vurtjat e jasno, no puk
                          pri tezi o4evadni perspektivi za 2x do kraja na godinata....? ;-)

                          Коментар


                          • Parite trqbva da se vurtqt

                            Az smqtam da si zapisha vsichki prava, a te ne sa malko.

                            Коментар


                            • da samo ne razbiram za6to vsi4ki sa se naredili da razprodavat takiva tlusti paketi.

                              Коментар


                              • "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ увеличава капитала си с 10.14 млн. нови акции

                                Компанията ще стане най-големият АДСИЦ по регистриран капитал при записване на цялата емисия

                                На 5 ноември 2007 г. Съветът на директорите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ реши да увеличи капитала на дружеството от 50.700 млн. лв. на 60.840 млн. лв. чрез емисия от 10.140 млн. нови акции, с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2.25 лв. за брой.

                                „ФеърПлей Пропъртис” ще започне новата 2008 година с четвърто по ред увеличение на капитала. Фондът би станал най-големият АДСИЦ по регистриран капитал, ако бъде записана цялата нова емисия. Тя представлява точно една пета от досега емитираното, което означава, че срещу всяка стара акция ще бъде издадено по едно право, а с пет права ще може да се запише по една от новите ценни книги.

                                „Доказахме способностите си да инвестираме в рентабилни активи, какъвто е ваканционното селище „Санта Марина” в Созопол. Това увеличение ще осигури достатъчния акционерен капитал за финансиране на новите проекти на дружеството през 2008 г., а емисионната цена е пресметната така, че да не разводнява капитала, като същевременно не се прехвърлят и средства от новите акционери към сегашните, чрез продажбата на права, т. е. целта е новия ресурс да влезе като капитал във фонда” каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.

                                Всички нови акции ще бъдат от един клас с досега емитираните – обикновени, безналични и поименни, с право на един глас в общото събрание, с право на дивидент и на ликвидационен дял, съразмерен с номиналната стойност на акцията. Мениджър на увеличението е ИП „Капман”.

                                „ФеърПлей Пропъртис” ще разнообрази активите си с нов проект за жилищен комплекс от затворен тип в древния балнеоложки център Сандански, стана ясно в края на октомври. Инвестицията на стойност 21 млн. лв. ще диверсифицира портфейла от морски и планински ваканционни селища на дружеството. Седмица по-рано фондът публикува най-сполучливия отчет до момента, като обяви 7.9 млн. лв. нетна печалба и близо 6 млн. лв. за дивиденти, половината от които бяха реализири в рамките на третото тримесечие. Към 30 септември дружеството управлява активи с балансова стойност 82.691 млн. лв., а пазарната му капитализация е към същата дата възлиза на 111.540 млн. лв. Досегашните му проекти включват два ваканционни комплекса в Созопол и по един в Черноморец, Банско и Паничище.

                                ***
                                „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти без земеделска земя (15.39% пазарен дял) и третото по този показател сред всички АДСИЦ на БФБ (по статистика на КФН за второ тримесечие на 2007 г.).
                                Компанията е носител на приза „Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г.” на Асоциацията на инвеститорите.
                                „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ - София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 65.5 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (9 пенсионни, 15 договорни фонда и инвестиционни дружества) над 220 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.

                                /Фирмена информация/

                                Коментар

                                Working...
                                X