IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Брей тя цената се изравнила с таз на БРЕФа, а какви настървени пледоарии се
    водиха тука.

Коментар

• а кога да очакваме завръщане на търговията

Коментар

• Има логика в тази финансова еквилибристика... Явно по-дългосрочната цел на мениджмънта е да подготвят условията за нова (или повече) емисия акции. Т.е. да се върне към възможностите за реално финансиране през борсата....

Мисля, че акционерите тук ще направят добър процент печалба...

Мнението ми НЕ Е ИНВЕСТИЦИОНЕН СЪВЕТ!
        НЯМАМ акции във фонда!!! Просто защото ги продадох при последния ръст, точно преди да излезе новината за сплитовете...

Коментар

• Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнение
          В общи линии и аз нещо такова очаквах.

Коментар

• Аз поради чиста разсеяност не можах да ида на сборището, за което се извинявам на г-н Моравенов и целият екип на Честната игричка.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...na_akciite_si/

Коментар

• Чл. 247а. (Нов - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 66 от 2005 г.) Дивиденти и лихви по чл. 190, ал. 2 се изплащат само ако според проверения и приет съгласно раздел ХI финансов отчет за съответната година чистата стойност на имуществото, намалена с дивидентите и лихвите, подлежащи на изплащане, е не по-малка от сумата на капитала на дружеството, фонд "Резервен" и другите фондове, които дружеството е длъжно да образува по закон или устав.
                в момента загубата е много голяма,
                а резултата за разпределение много малък - съответно не може да се разпредели дивидент
                след намаляването акционерите един вид ще си вземат загубата
                и ще може да им се разпределя дивидент някъде в светлото бъдеще
                п.с. на предишната страница я има сметката за СК там ще стане по-ясно
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                  Хмкпф... някой може ли да ми обясни на малко по-човешки език какъв е смисълът от цялата гимнастика?

Ако имам четен брой "X" акции, след обратния сплит ще имам "X / 2" акции, които обаче ще са двойно по-скъпи, след което ще се извърши обезценка за сметка на номинала на акциите и по мои сметки излиза, че ще имам "X / 2" акции, които обаче не са двойно по-скъпи, а са точно толкова скъпи, колкото са били преди обратния сплит.

Почти съм сигурен, че ми се губи нещо по веригата, защото ако сметките ми са верни то излиза, че сегашните акционери сами се набутват с едни 50%. Тогава какъв е смисълът?
                  ами аз си мисля че искат да се приближат до левчето, за да се пробват с увеличение нна капитталла

Коментар

• Най - добре Моравенов сам да обясни точно какво целят , но според мен ключа от бараката е в този цитат -
                    „Решението за „обратен сплит“ е първата стъпка за осъществяването на намерението на ръководството на дружеството да осигури дългосрочна възможност за разпределянето на всяка бъдеща печалба като дивидент на акционерите. Втората стъпка ще бъде предложение до акционерите да се намали основния капитал на дружеството чрез намаляване на номиналната стойност на акциите отново до 1 лв. намалението ще се извърши за сметка на цялата натрупана до момента загуба от преоценки на имоти и преместването на част от основния капитал в допълнителен.” – допълни изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов.
                    Какво точно ще стане е доста неясно.

Коментар

• Хмкпф... някой може ли да ми обясни на малко по-човешки език какъв е смисълът от цялата гимнастика?

Ако имам четен брой "X" акции, след обратния сплит ще имам "X / 2" акции, които обаче ще са двойно по-скъпи, след което ще се извърши обезценка за сметка на номинала на акциите и по мои сметки излиза, че ще имам "X / 2" акции, които обаче не са двойно по-скъпи, а са точно толкова скъпи, колкото са били преди обратния сплит.

Почти съм сигурен, че ми се губи нещо по веригата, защото ако сметките ми са верни то излиза, че сегашните акционери сами се набутват с едни 50%. Тогава какъв е смисълът?

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                        Тук много гимнастика -... .
                        Според мен идеята е хакционерите да поемат (вътрешно) двойната обезценка на собствения капитал след втората стъпка
                        Не е препоръка, (имах преди от тези артии, но на тази игра с "обратен сплит" + последващ "десплит до номинал 1 лв" не съм навитак и махнах веднага, щом се усъмних че се подготвя някакъв финансов инженеринг

Коментар

• Тук много гимнастика -
                          На проведеното на 30 юни 2014 г. Редовно общо събрание, акционерите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ гласуваха за увеличаване на номиналната стойност на емитираните от дружеството акции от 1,00 (един) на 2,00 (два) лв. и едновременно намаляване на техния брой при запазване размера на капитала на дружеството на 55,825 млн. лв.
                          „Акционерите, чиито брой акции не е четно число, ще получат по една акция от мажоритарния собственик „ФеърПлей Интернешънъл” така, че да не бъдат ощетени при делението на 2” – коментира изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов.
                          На събранието беше гласувано да не се разпределя дивидент за 2013 г., предвид изискването на чл. 247а, ал. 1 от Търговския закон. Бяха одобрени и приети доклада на Съвета на директорите за дейността му през 2013 г., годишния финансов отчет за изтеклата финансова година, одиторския доклад, както и този на директора за връзки с инвеститорите. Съветът на директорите бе освободен от отговорност за дейността му през 2013 г.
                          „Решението за „обратен сплит“ е първата стъпка за осъществяването на намерението на ръководството на дружеството да осигури дългосрочна възможност за разпределянето на всяка бъдеща печалба като дивидент на акционерите. Втората стъпка ще бъде предложение до акционерите да се намали основния капитал на дружеството чрез намаляване на номиналната стойност на акциите отново до 1 лв. намалението ще се извърши за сметка на цялата натрупана до момента загуба от преоценки на имоти и преместването на част от основния капитал в допълнителен.” – допълни изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов.

Коментар

• След спиране на търговията нормално го изкараха и от индексите -
                            26-06-2014 - Индекси на БФБ-София

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол № 36/25.06.2014 г., са взети следните решения:
                            1. На основание чл. 16, т. 4 и чл. 22, т. 3 от Правилата за изчисляване на индекси на БФБ-София (Правилата), се изключва емисията акции на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ-София (6F3) от базата на BGBX40 и BGBX40 TR и на основание чл. 16, т. 4, чл. 23 и чл. 24 от Правилата се добавя емисията акции на Албена Инвест Холдинг АД-к.к. Албена (5ALB).
                            2. На основание чл. 16, т. 4 и чл. 22, т. 3 от Правилата за изчисляване на индекси на БФБ-София (Правилата), се изключва емисията акции на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ-София (6F3) от базата на BGREIT и на основание чл. 16, т. 4, чл. 23 и чл. 24 от Правилата се добавя емисията акции на Ексклузив Пропърти АДСИЦ-София (5EX).
                            Решенията за промяна в базата на издексите влизат в сила, считано от 27.06.2014г.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              добре де от 2 акции става една ......

ако човек има некратни на 2 акции кво се прави ? Примерно 20 001акции?
                              Еее, да не им развали номера преди да ни го покажат
                              На това БФБ сериозно започва да мирише на бой...
                              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• добре де от 2 акции става една ......

ако човек има некратни на 2 акции кво се прави ? Примерно 20 001акции?
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X