Tova e mnogo kachestven REIT!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от franky4fingersTuka ima dosta budeste. Opredeleno edin ot dobrite REIT's
Коментар
-
Мисля, че пазарът реагира така защото в първоначалната си реакция има заложен резерв, а сега прогнозата се потвърждава. Според мен има още доста неоползотворен потенциал. А за продажбите - трябва да се гледа броя на договорените апартаменти, защото в няколко интервюта и статии беше обяснено, че продажбите се признават за приход и увеличават печалбата чак при нотариалното прехвърляне. Така, че ако през второто тримесечие има най-много договорени продажби на апартаменти, печалбата от тях ще лъсне по-късно.
Коментар
-
Не знам защо пазара реагира така на отчета при положение че не показа нищо по-добро от казаното от Моравенов още преди два месеца. Дори при положение че най-големите продажби са очаквани през Q2 печалба от 5 млн. е слабо постижение.
- Г-н Моравенов, каква печалба се очаква да реализира дружеството за 2007 и 2008 г.?
Очакванията ни са обявени на Общото събрание и засега нямаме притеснения, че може да не се осъществят. По-скоро потвърждаваме прогнозите си, които са за печалба от около 12 млн. лв. за 2007 г. и 16-18 млн. лв. за 2008 г. При сегашния брой акции това прави около 21 ст. дивидент за 2007 г. и около 30 ст. за 2008 г. Печалбата, която подлежи на разпределение през първото тримесечие на 2007 г., е над 2 млн. лв., реализирана от продажба на апартаменти, така че ако продължаваме с такива темпове ще реализираме прогнозите. Очакваме най-много продажби на апартаменти да има през второто тримесечие.
Коментар
-
Въпрос:
Първоначално изпратено от algo...Никъде не видях точно колко са комисионните на обслужващото дружество.
1 и 2 навеждат на мисълта за източване...
http://fpp.bg/pressrelease.php?lang=bg#14
- последното прессъобщение
Промени в устава на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, с които се намалява максималния размер на разходите за управление от 15% на 6.5%, бяха приети от Годишното общо събрание на акционерите, което се проведе на 20 март 2007 г.
Коментар
-
Вярно, че Феъплей са големи строители, но две неща не ми харесват тук:
1. Много сделки със свързани лица - колкото и да ме убеждават, че са по справедлижи цени не го вярвам. Не виждам защо трябва всяка покупка на терен, или завършение апартаменти да е от свързани лица.
2. Никъде не видях точно колко са комисионните на обслужващото дружество.
1 и 2 навеждат на мисълта за източване. Абе смешна работа и някакви прогнози четох колко ще е дивидента догодина, а и по-догодина. Ако през 2009 е 30 стотинки, то акцията сега трабва да е към 3 лева, ама явно хората гледат 1. и 2. и предпочитат да не пазаруват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ZelenЧестито и от мен, малко ме е яд че продадох половината на 1,45 но пък днес си купих отново на 1,50.
4estito i uspeh na tezi koito sea vlizat v tazi poziciq
Коментар
Коментар