If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Балансовата стойност на активите на Феърплей пропъртис АДСИЦ към 31.12.2008 г. е 1,5 лв./ акция, а според пазарна оценка, изготвена от Явлена, пазарната оценка на активите 2,16 лв. на акция, допълни той.
знам, знам, не вярваш на Явлена, а само на баба Пена
но все пак спомни си, че 2008 г. имаше увеличение при 2,25 лв./бр емисионна и мажоритаря си записа дела като поп (4 млн. акции)
така че има накъде
а в края на 2008 г. беше дъното при имотите, сега е доста по-добре (вече се вижда края на кризата в сектора)
така че от левче до 2,15 ...
Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Имам акции
Увеличение имаше и на Хим на двуцифрено число, имаше и на Елтос на двуцифрено число и т.н. Какво като е имало увеличение. Знаем, че цените на НИ са с тенденция на спад. Това чете баба Пена по вестниците, гледа по телевизията и слуша по радиото. не е препоръка
Te не печелят от поскъпването на имотите, те са дивелопър. Дори цените на имотите да падат или да стоят, те пак може да печелят, т.нар. печалба на строителя. В Санта марина разходите им са по 600 евро на квадрат (СМР), а продават по над 1 500 евро.
Дреме им че имотите падат или стоят. Дреме им 100 години имотите в Санта марина да не поскъпнат. Те ще са ги продали с яка печалба, руснаците да се оправят.
Балансовата стойност на активите на Феърплей пропъртис АДСИЦ към 31.12.2008 г. е 1,5 лв./ акция, а според пазарна оценка, изготвена от Явлена, пазарната оценка на активите 2,16 лв. на акция, допълни той.
но все пак спомни си, че 2008 г. имаше увеличение при 2,25 лв./бр емисионна и мажоритаря си записа дела като поп (4 млн. акции)
така че има накъде
а в края на 2008 г. беше дъното при имотите, сега е доста по-добре (вече се вижда края на кризата в сектора)
Имам акции
Увеличение имаше и на Хим на двуцифрено число, имаше и на Елтос на двуцифрено число и т.н. Какво като е имало увеличение. Знаем, че цените на НИ са с тенденция на спад. Това чете баба Пена по вестниците, гледа по телевизията и слуша по радиото. не е препоръка
спрямо 364 хил. задължения към свързани предприятия към 31 март 2009 г.
Значи през Q2 е финансирал ФПП с 7 770 хил. лв.
Питам защо да го финансира така (освен плюса че взема лихва), а не увеличи капитала на 1 лв. и не вкара тези пари в дружеството чрез акции. Той не ги губи, защото ако му трябват спешно ФПП може да го кредитира, както става при 99% от другите публични дружества (само тук е обратното).
Така мажоритаря ще купи акции на 1 лв., когато срещу тях ще стои по-голяма балансова стойност, дружеството ще се капитализира и ще има по-добър банков рейтинг и по-ниски лихви и т.н.
Така де, през 2008 г. мажоритаря е записал 4 млн. акции по 2,25 лв./емисионна цена
Защо сега да не запише 7,77 млн. по 1 лв., вярно че според наредбите увеличението не може да е под балансовата стойност, която е над 1 лв.
Ок, съгласен, нека си прави увеличението над 1 лв., колкото повече толкова по-добре за акционерите.
Като гледам в Гърция какви мастити строители има, а ФПИ тръгва по този път, не ги виждам без нови хубави стъпки, за което трябва да минат през известен ръст в цената си.
Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
Имам акции.
вярно е, че имотите са закъсали, като кризата във ваканционните е най-голяма.
Обаче трябва да се правят разграничения между отделните фондове, инвестиращи във имоти, било то и ваканционни. Някои се справят зле, други не чак толкова, трети много добре предвид мащаба на кризата. Поне засега ФПП продава има добра печалба и резултатите му не отговарят на оценката на книжата.
По същия начин анализаторите правеха грешка като слагаха всички страни от Източна Европа в един кюп (те обаче се различават съществено).
Така сега е грешно всички фирми от сектора на НИ да се слагат в общия кюп "пред фалит".
така че има накъде
Имам акции
Коментар