Първоначално изпратено от Милетиев
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)
Collapse
X
-
АСЦИД-овете като идея са свързани с раздаването на дивидент - ако са на печалба разибра се. Ако това се промени се прави ЕДИНСТВЕНО и САМО услуга при това Голяма!!! на МАЖОРИТАРИТЕ, които и без това си имат вратички за източване на печалба (ако искат). С тази печалба могат спокойно в условията на криза да си рефинансират някой забатачен проект под формата на участие... и куп други неща.
Твърдо съм против идеята. То тогава си става нормално АД, на което мажоритаря си решава кога и колко дивидент да раздаде.
колега наука ако искаш да стане като холдинг П... продължавай да се самонавиваш колко е добре с парите ти (печалбата) да се разполага някой друг.
успех
не е препоръка за покупка или продажба на акциитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBAПървоначално изпратено от наукаПървоначално изпратено от ZakiПървоначално изпратено от наукаПървоначално изпратено от ZakiПървоначално изпратено от наукаДа не забравяме че мажоритаря има 80% от дружеството и тези 7,26 млн. лв. са в основната част дивидент за него. Дано да може да се въздържи от него
Имам акции във ФПП
Ако го изплатят сега, мажоритаря не е много добре
ако го разсрочат, значи мажоритаря е добре
има и трето положение
да го изплатят просто защото промяната в закона за разсрочване още не е влязла в сила
ако мажо е в добро финансово състояние ще иска да подсили дъщеря си и ще ги остави
как може да е обратна?
за други АДСИЦ-и не отговарям
Ми вижте 2008 г. от около 30 млн.лв. приходи (без преоценките) вади 7.5 млн. лв. печалба, 25% рентабилност.
Яко
2009 г. беше тежка в началото и това тежи, но със скъпия петрол и ръста на БВП в Русия догодина, очаквам нещата да се пооправят
Не е препоръка имам акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvkooСпоред мен, ако не се разпредели дивидент ще бъде голяма грешка за който и да било АДСИЦ. Повечето хора затова инвестират в АДСИЦ - заради гарантираният дивидент. Ще падне доверието, ако не бъде разпределен този дивидент, а това е по-лошо и от самта криза. Ако се приеме решението това ще бъде чиста измама скрита в контекста на финансовата криза.
виждаш, че пазара оценява позитивно възможността ФПП да си разсрочи дивидента и да не плаща лихви върху това задължение, а да погаси лихвени кредити
виждаш по това, че днес цената е по-висока и отделно има бидове на по-високи цени
Явно живееш в някаква нелогична реалност
Не е препоръка, имам акции и се кефя, че ще имат възможност да разсрочат дивидента, дано го направят
Коментар
-
Първоначално изпратено от наукаПървоначално изпратено от ZakiПървоначално изпратено от наукаПървоначално изпратено от ZakiПървоначално изпратено от наукаДа не забравяме че мажоритаря има 80% от дружеството и тези 7,26 млн. лв. са в основната част дивидент за него. Дано да може да се въздържи от него
Имам акции във ФПП
има и трето положение
да го изплатят просто защото промяната в закона за разсрочване още не е влязла в сила
ако мажо е в добро финансово състояние ще иска да подсили дъщеря си и ще ги остави
как може да е обратна?
Коментар
-
Според мен, ако не се разпредели дивидент ще бъде голяма грешка за който и да било АДСИЦ. Повечето хора затова инвестират в АДСИЦ - заради гарантираният дивидент. Ще падне доверието, ако не бъде разпределен този дивидент, а това е по-лошо и от самта криза. Ако се приеме решението това ще бъде чиста измама скрита в контекста на финансовата криза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ZakiПървоначално изпратено от наукаПървоначално изпратено от ZakiПървоначално изпратено от наукаДа не забравяме че мажоритаря има 80% от дружеството и тези 7,26 млн. лв. са в основната част дивидент за него. Дано да може да се въздържи от него
Имам акции във ФПП
има и трето положение
как може да е обратна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от наукаПървоначално изпратено от ZakiПървоначално изпратено от наукаДа не забравяме че мажоритаря има 80% от дружеството и тези 7,26 млн. лв. са в основната част дивидент за него. Дано да може да се въздържи от него
Имам акции във ФПП
има и трето положение
Коментар
-
Първоначално изпратено от ZakiПървоначално изпратено от наукаДа не забравяме че мажоритаря има 80% от дружеството и тези 7,26 млн. лв. са в основната част дивидент за него. Дано да може да се въздържи от него
Имам акции във ФПП
има и трето положение
Коментар
-
За мен ще е по добре Феърплей пропъртис АДСИЦ да не разпредели дивидент за 2008 г. от 7,26 млн. лв., а да го отсрочи
Така ще има 7,26 млн. лв. кеш и с другите погасявания за около толкова ще намали двойно дълга си и догодина ще има с 1,5 млн. лв. по-малко разходи за лихви, съответно с толкова по-голяма печалба или по 3 ст. печалба на акция в повече, което е 6% от текущата цена,
тоест за 2010 г. ще ми гласува поне 6% годишна дивидентна доходност
което с доходността от нормалните операции (надявам се поне 2 млн. лв.) ще донесе към 14% годишна доходност, спрямо цена от 50 ст. на акция.
Да не забравяме че мажоритаря има 80% от дружеството и тези 7,26 млн. лв. са в основната част дивидент за него. Дано да може да се въздържи от него
Имам акции във ФПП
Коментар
-
http://www.investor.bg/?cat=85&id=88318
За БВП на Русия прогнозата е за ръст от 3,1 на сто догодина след очаквания за тази година спад от 8,5 на сто.
Според анализатори на ЕБВР Русия може скоро да стане един от регионалните лидери по размери на икономическия растеж.
А както знаем почти 100% от купувачите на апартаменти са руснаци.
А както виждаме петрола е доста скъп днес и на над 1 г. рекорд
Не е препоръка имам акции
Коментар
Коментар