Първоначално изпратено от Земеделец
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
R2LAND
Collapse
X
-
-
Е защо пък да нямат интереси хората като не са купили? Трябва първо да си купят и тогава да се поинтересуват какво е дружеството, кой го управлява и тоя същия как управлява и другите си инвестиции?
Аз също не съм купил, но се интересувам потенциално, тъй като съм купил от друго инвестиращо в земеделска земя дружество. Само обаче като видях, че е купило 6 парцела десета категория земя, които общо възлизат на 18 дка и се въздържах. А пък и цената май е доста надута като за току-що стартиращо дружество, което е накупило доста парцели под 1 дка.
Не всички инвестиционни дружества имат Химко и табаците. Виж най-доброто от тях.
Коментар
-
Отчета към януари не съм го гледал, но явно Карабашев те е чул, защото в момента вече ги нямат - виж им сайта. За табаците съм съгласен, че много спорна позиция. Там си требе инфо. Но пък май всички фондове имат от тях. Но остави сентинела - темата е за Булленд и ни разбирам какво ви вълнува след като не сте си купили - аз влязох с пазарна /както написах по-долу/, пазара се движи добре /засега/, а тук вие ми обяснявате колко е зле цялата инвестиция. Моля Ви, ако нямата там интереси оставете темата намира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЗемеделецХм, не знаех, че Сентинел публикува пълен портфейл !?!
Тъй като гледам понакупили са пазара, ама това Химко не го видях. Да не се бъркате със Златен лев - там преди време имаше много Химко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от CaessarТака е,колега,извинявам се за неточния израз,в случая той е метафора.Исках да кажа,че тези АДСИЦ-и май ще могат да се използват с нечисти цели,като например някой да изкупи евтина,за нищо неставаща земя,да си регистрира АДСИЦ и да му я продаде после на много,много по-висока цена,както ми се струва,че е тук случая.Та,това имах предвид,като казах,че интереса е към "апортираните прцели".
Наистина, това е схемата тук. И не само. Жалко за купилите.
Коментар
-
Така е,колега,извинявам се за неточния израз,в случая той е метафора.Исках да кажа,че тези АДСИЦ-и май ще могат да се използват с нечисти цели,като например някой да изкупи евтина,за нищо неставаща земя,да си регистрира АДСИЦ и да му я продаде после на много,много по-висока цена,както ми се струва,че е тук случая.Та,това имах предвид,като казах,че интереса е към "апортираните прцели".
Коментар
-
Първоначално изпратено от CaessarЕй,деца,мисля,че интереса тук е към апортираните парцели на мажоритарите в това АДСИЦ.А относно Химко и тютюневите дружества,мисля,че другаря Карабашев знае неща,които за нас са неизвестни - я Химко ще заработи,я ще връщат на някои от дружествата лицензите...
никой не може да апортира парцели в АДСИЦ. Под никаква форма. Имотите може и да са били негови (техни), но не апорт е начина за особственостяване в АДСИЦ-а. Прочети добре правната уредба, регулираща материята.
Аз също съм на мнение, че цената е изкуствено поддържана, чрез изкупуване на правата, предимно от ЕвроФинанс и двата Старозагорски ИП, които съм цитирал по-долу. Но тук схемата е друга.
А това какво знае Карабашев за Химко и/или за БТХ (като цяло) няма нищо общо с цената на Булленд.
Коментар
-
Може и да си прав. Но имаше нещо не съвсем в ред в това увеличение. И като гледам как Карабашев е накупил с пълни шепи Химко и Табаци в управлявания от него Сентинел Принсипал, се чудя каква ли земя ще купува в това АДСИЦ. Тези парцели IX-X категория, които имат, не знам дали изобщо стават за нещо. Който купува земя за земеделие, гледа да е III-IV категория.
Признавам, че и аз имах намерения да влизам в това LAND ама се разкандардисах като попрочетох проспекта и от тези високи цени за правата.
Коментар
-
Успешно приключи продажбата на права от Булленд Инвестмънтс
24.02.2006 12:31 ( LAND )
С пласирането на днешните 20 938 броя на цена от 0,34 лв. успешно приключи първичната продажба на права от Булленд Инвестмънтс АДСИЦ, даваща право за участие в увеличението на капитала.
Търговията с правата на дружеството ще продължи на вторичен пазар до 28 февруари, като присвоеният код е R2LAND. Крайната дата за записване на акциите е 24 март.
Булленд Инвестмънтс е третото дружество със специална инвестиционна цел, инвестиращо в земеделска земя, след Елана Фонд за Земеделска Земя и Адванс Терафонд. По данни на Investor.bg дружеството вече е инвестирало част от учредителния си капитал за покупката на 2510 дка в Централна и Северна България.
Днес въведените оферти бяха 61 броя, а сключените сделки – 10 на брой. На вторичен пазар бяха закупени 3500 права на нива от 0,35 и 0,36 лв.
На какви цени бяха най-накрая? seagate, на колко ги купи и купи ли?
0.34 това ли беше днес най-ниската цена?tya
Коментар
-
Абе май перспективите пред тези АДСИЦ не са толкова розови и поскъпнаха твърде много и незаслужено:
В-к Пари:
Разпокъсаността на земята създава пречки не само пред усвояването на европарите, но и за бързото приспособяване на българските производители към пазарните условия на ЕС. Хилядите дребни собственици, притежаващи по декар-два в различни краища на страната, нямат абсолютно никакъв интерес да обработват земята си.
В България цената на земята е ниска, предлагането превишава търсенето. Сделките за покупко-продажби и наеми на земеделска земя са нараснали с 20.6% през 2005 г. в сравнение с предходната, показват последните данни на земеделското ведомство. Сключени са 66 345 договора за близо 600 хил. дка земя.
Средният размер на продаваните парцели е 9.52 дка. Почти неограничено количество земя може да се наеме в Северозападния регион на страната. За целта обаче кандидат-купувачът трябва да се въоръжи с търпение и да обходи стотици собственици.
Едни от най-спешните задачи пред управляващите е създаването на кадастър на земята, да се изгради система за контрол и идентификация на площите и да се създаде разплащателната агенция, която ще разпределя европарите. С дребно и разпокъсано земеделие българските производители няма как да се конкурират с едрите и субсидирани европейски фермери, нито ще могат да завоюват нови пазари.
А какво остава за чужди инвеститори, които биха се наели да правят в България земеделие и да чакат печалба от него.
Коментар
Коментар