Благодаря на Орка за информацията!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Земеделска земя и еврофондове
Collapse
X
-
на този линк http://cap.blog.bg/ се надявам да останете доволни от отговори, които ще получавате на повечето въпроси свързани с прилагането на Общата селскостопанска политика
Коментар
-
Със сигурност има субсидии за пасища и са същите като за нивите. Но има някаква инструкция, че пари ще се дават само на животновъди, които ги използват по предназначение. Това го няма изрично записано никъде, но тази вратичка се затваря. Освен да сключиш фиктивен договор с някого /занимаващ се с животновъдство/ за отдаване под наем на това пасище и да се разбереш с него. Но става сложно вече.
За мен най-удачен вариант си остава овощната градина. 5 дка с орехи, бадеми или лешници. Точно с такива черупчести плодове защото за тях има специална допълнителна субсидия от 12 евро и нещо на декар. Значи още към 25 лева към другите 15 или 40 лв./дка. Затова много се търсят орехови горички напоследък. А и разходите за засаждане на 5 дка орехи не са много повече от субсидията и се правят веднъж.
Коментар
-
Re: Молба
Първоначално изпратено от panevГари твърди:
Може и да е пасище /ливада/ - за тях субсидиите са абсолютно същите като за всичко друго.
ако ти трябва повече информция питай
Коментар
-
Re: Молба
Първоначално изпратено от YNMЗначи аз като собственик на земя но не я обработвам ще пия студена вода .Всичко си отива в кооперацията ?
Имам и друга земя която си е посище /ливада/ за нея предполагам бих взел ?
В момента придобивам земя която също се намира в кооперация ,като собственика и не е между живите .
Какво е вашето мнение ?
Коментар
-
Молба
Значи аз като собственик на земя но не я обработвам ще пия студена вода .Всичко си отива в кооперацията ?
Имам и друга земя която си е посище /ливада/ за нея предполагам бих взел ?
В момента придобивам земя която също се намира в кооперация ,като собственика и не е между живите .
Какво е вашето мнение ?"Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
Коментар
-
Десислава
Първоначално изпратено от inokentiiуф, кажете как поне да се регистрира човек като земеделски производител
На регистрация подлежат юридически лица, еднолични търговци и физически лица, навършили 18 години, които стопанисват земеделска земя и/или осъществяват производство на земеделска продукция, без тютюнопроизводителите.
Земеделският производител подава попълнена Анкетна карта, заедно с Анкетен формуляр по образец в съответната Общинска служба по земеделие и гори.
Анкетната карта и Анкетният формуляр се предоставят безплатно от Общинската служба по земеделие и гори.
Регистрацията се извършва в съответната Областна дирекция “Земеделие и гори” по постоянен адрес на физическото лице или по седалището на юридическото лице или едноличния търговец, като се издава регистрационна карта по образец.
http://odzg-sofiagr.org/registration.htm
Коментар
-
Особено ми харесват такива разкази като на Някой - появява се някой познат, който задължително е много печен и някой друг - балък. Т.е свидетели сме на умелото прилагане на известната техника на позоваване на авторитета. Признавам, обаче, че "девойката от Елана" е истинска творческа находка при описание образа на балъка. А това, че е и "изпратена от София да преговаря" с главния герой е наистина вече шедьовър.
Някой или някой си е направил майтап с теб или ти се опитваш да си правиш с нас. Струва ми се обаче, че е първото.Ние винаги губим, печелят само селяните!
Коментар
-
със сигурност мога да твърдя,че фондовете купуват най-големите трънки и глогинки
на тези земи ако някога име земеделие то ще е единствено в случай на страхотни субсидии
ама и тогава няма да се печели много
този,който защитава фонд за земя просто не знае какво и как се купува
ама айде,имал бол пари дал
само гледайте колко рента ще съберат за милионите си декари през 2007 г
мойпознат,който обработва няколко хиляди декара земя ми каза следното - обадихе ми се от Елана и искаха да сключа договор за рента,която е 8% от минималната работна заплата
той веднага ги попитал колко земя притежават в неговия район,и познайте колко била - 150 дек
тогава отговора му бил - да забия колчетата в реални граници и да почвате да я работите
става ли??????
и преговалящата девйока от София останала да гледа и да се чуди дали да започва земеделие........
Коментар
-
Какво законно да му кажем повече – никакви комисионни няма да го оправят
Парите са за този който обработва земята независимо дали е собственик или не -арендатора да не е луд ?!
Че е собственик – то хубаво, но парите са за подпомагане на земеделските стопани а не за подпомагане на собствениците на земеделска земя – то ако беше така фондовете за земеделска земя щяха да са много подценени
Предполагам, че всеки който се занимава със земеделие ги знае тези неща чудесно !
http://www.mzgar.government.bg/press....asp?u_id=1308
http://www.mzgar.government.bg/Rural...sentations.htm
Успехи
Коментар
Коментар