Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Работещи идеи за пасивни доходи?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеДа кажа аз какви пасивни доходи имам, но всичките те са трудни и никой от тях не дойде хей така със щракване с пръсти.
1. Мои фирми и заводи, които повече от 25-30 години съм ги развивал с почти денонощен труд. В момента вече не се занимавам активно с управлението, но въпреки това редовно получавам дивиденти с 5-цифрени суми.
2. От време на време се отдава възможност някъде да продам някакъв дял, и да получа живи пари 6 или дори 7 цифрени суми.
3. Биткойн - имам малко но с много висока доходност. Средната покупна цена е около 15000, а в момента пазарната цена е почти 70 000.
4. Соларни централи. Имам 2 малки в имота си и инвестицията отдавна е изплатена, но въпреки това ежемесечно получавам по няколко хиляди лева хей така без да си мръдна пръста. Това май наистина е чисто пасивен доход, защото съм ги направил за 1 месец и след това ще получавам пари от продадения ток докато съм жив и дори ще ме надживеят.
5. Заплата като член на борда на директорите - 2900 лв. Броя я за пасивен доход, защото не ходя на работа за нея, само от дъжд на вятър по телефона се взема моето мнение по един или друг въпрос.
6. Разни дребни суми от търговия с акции или FOREX. Не ги броя за доход, защото са много дребни суми и там каквото и да се случи - загуба или печалба ми е през оная работа.
7. През годините пробвах и с инвестиционно злато. Бях накупил няколко килограма монети, но имахме период на голяма закъсвация във фирмите и го продадох, за да живея начина си на живот, с който бях свикнал. Сега са ми останали малко монетки колкото да правя подаръци тук или там по някое важно събитие в родата. Мисля, че златото е добра инвестиция за пасивен доход, но за него човек трябва да има излишни пари, които не знае какво да ги прави.
8. И последно - пенсия. Догодина през лятото ще се пенсионирам и очаквам пенсията ми да е на макс, защото цял живот съм се осигурявал на макс.
Винаги по банковата си сметка имам по няколко стотин хиляди лева, които са ми предостатъччни за стандарта на живот, с който съм свикнал. Живея скромно, но се кефя на разни мъжки играчки. Например миналата година си купих над 30 маркови дрона хей така като колекционер - не ги карам всичките, но исках да притежавам всеки един модел марков дрон, най-скъпите от които надхвърлят 10 000 лв. Друго - наскоро си купих почти нов джип Audi Q7. Причината - ами хей така да си доставя малко удоволствие. Не го карам и нямам нужда от него, защото имам още 4 автомобила всичките Audi, всиччките Quatro и всичките от най-насвирените модели с двигатели по 300-400 конски сили. Искаше ми се обаче нов автомобил, натъпкан с електроника с 3 дисплея по арматурното табло и почти без копчета (всичко се управлява от дисплеите).
Като цяло пасивни доходи добре, но за да спи спокойно човек, те трябва да са:
1. Диверсифицирани по различни видове инвестиции и пазари
2. Нито един от тях не трябва да е определящ, щото загубата на всичките му пари да те вкара във финансова криза
3. Задължително човек трябва да има стандарт на живот според доходите си - ни повече ни по-малко.
4. В никакъв случай не трябва да се теглят кредити за каквото и да било, защото това е най-краткият път към фалита.
- 1 like
Коментар
-
Да кажа аз какви пасивни доходи имам, но всичките те са трудни и никой от тях не дойде хей така със щракване с пръсти.
1. Мои фирми и заводи, които повече от 25-30 години съм ги развивал с почти денонощен труд. В момента вече не се занимавам активно с управлението, но въпреки това редовно получавам дивиденти с 5-цифрени суми.
2. От време на време се отдава възможност някъде да продам някакъв дял, и да получа живи пари 6 или дори 7 цифрени суми.
3. Биткойн - имам малко но с много висока доходност. Средната покупна цена е около 15000, а в момента пазарната цена е почти 70 000.
4. Соларни централи. Имам 2 малки в имота си и инвестицията отдавна е изплатена, но въпреки това ежемесечно получавам по няколко хиляди лева хей така без да си мръдна пръста. Това май наистина е чисто пасивен доход, защото съм ги направил за 1 месец и след това ще получавам пари от продадения ток докато съм жив и дори ще ме надживеят.
5. Заплата като член на борда на директорите - 2900 лв. Броя я за пасивен доход, защото не ходя на работа за нея, само от дъжд на вятър по телефона се взема моето мнение по един или друг въпрос.
6. Разни дребни суми от търговия с акции или FOREX. Не ги броя за доход, защото са много дребни суми и там каквото и да се случи - загуба или печалба ми е през оная работа.
7. През годините пробвах и с инвестиционно злато. Бях накупил няколко килограма монети, но имахме период на голяма закъсвация във фирмите и го продадох, за да живея начина си на живот, с който бях свикнал. Сега са ми останали малко монетки колкото да правя подаръци тук или там по някое важно събитие в родата. Мисля, че златото е добра инвестиция за пасивен доход, но за него човек трябва да има излишни пари, които не знае какво да ги прави.
8. И последно - пенсия. Догодина през лятото ще се пенсионирам и очаквам пенсията ми да е на макс, защото цял живот съм се осигурявал на макс.
Винаги по банковата си сметка имам по няколко стотин хиляди лева, които са ми предостатъччни за стандарта на живот, с който съм свикнал. Живея скромно, но се кефя на разни мъжки играчки. Например миналата година си купих над 30 маркови дрона хей така като колекционер - не ги карам всичките, но исках да притежавам всеки един модел марков дрон, най-скъпите от които надхвърлят 10 000 лв. Друго - наскоро си купих почти нов джип Audi Q7. Причината - ами хей така да си доставя малко удоволствие. Не го карам и нямам нужда от него, защото имам още 4 автомобила всичките Audi, всиччките Quatro и всичките от най-насвирените модели с двигатели по 300-400 конски сили. Искаше ми се обаче нов автомобил, натъпкан с електроника с 3 дисплея по арматурното табло и почти без копчета (всичко се управлява от дисплеите).
Като цяло пасивни доходи добре, но за да спи спокойно човек, те трябва да са:
1. Диверсифицирани по различни видове инвестиции и пазари
2. Нито един от тях не трябва да е определящ, щото загубата на всичките му пари да те вкара във финансова криза
3. Задължително човек трябва да има стандарт на живот според доходите си - ни повече ни по-малко.
4. В никакъв случай не трябва да се теглят кредити за каквото и да било, защото това е най-краткият път към фалита.Last edited by Mateev; 21.10.2024, 19:18.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнениеВ действителност козите и кравите произвеждат млякото, пчелите меда, носачките яйцата, а стопаните им си присвояват изначалния продукт, без самите те да се напъват да снасят. Но трябва да се усвои технология по отглеждане на добичетата, така че и това не е чисто пасивен доход. Матейкин не кръжи с дрона по клонките и цветчетата, а е възложил задачата на подопечните си хръркати гадинки а той си рови после из кошерите. В крайна сметка съм заложил на азиатски дивиденти.Last edited by Pyramid; 21.10.2024, 19:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
От тръбичките нищо не е изкарал, освен 10 години подигравки във форума ....
Нищо не е изкарал и от всеки един друг негов проект, включително и от семейството си ...
Въобще абсолютен неудачник, провалил се в живота, но с мания за величие и със самочувствие да дава "акъли" за нещо, в което се е провалил.
Иначе по темата:
Всеки един лев, който човек го сложи в джоба си, излиза от нечий друг джоб. И тука веднага възниква въпросът "Защо този някой друг ще извади левчето от джоба си, за да ти го даде на тебе?".
От тука човек трябва да си изясни какво той има в повече от останалите или ако не е в повече, да е по-качествено? Пари ли, апартаменти ли, земя ли или няма нищо друго, но се надява на акъла си да прецака, да измами или да надиграе другите в игра, която е обаче с правила, писани от някой друг.
Най-трудното е с акъла. Трябва човек да провери дали собственото му IQ е над 120-130 (средното за всички хора е 90), за да има някакъв шанс с акъл да си вади хляба. Ако това е така, няма смисъл да отваря теми из форума с надеждата, че други неуспели в живота хора ще му дадат правилен отговор.Last edited by Pyramid; 21.10.2024, 19:40.
Коментар
-
В действителност козите и кравите произвеждат млякото, пчелите меда, носачките яйцата, а стопаните им си присвояват изначалния продукт, без самите те да се напъват да снасят. Но трябва да се усвои технология по отглеждане на добичетата, така че и това не е чисто пасивен доход. Матейкин не кръжи с дрона по клонките и цветчетата, а е възложил задачата на подопечните си хръркати гадинки а той си рови после из кошерите.(осигурил им е жилище и захранка) В крайна сметка съм заложил на азиатски дивиденти. Най-пасивният доход е пенсия от ТЕЛК.Last edited by Кисимов; 21.10.2024, 19:15.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНикой не е казал, че е лесно. Ето, ти съвсем не се справяш например.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнениенаеми, р2р, акции с дивидент, облигации
Чисто пасивен доход, при който нищо не трябва да правиш, на практика НЯМА !!!
Хора, които си мислят, че по лесния начин ще успеят в живота, задължително се провалят !!!Last edited by Mateev; 21.10.2024, 15:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Успешно изобретение се получава на 1 от 1000000 изобретатели Ти изкара ли нещо от " тръбичките"?
Нищо не е изкарал и от всеки един друг негов проект, включително и от семейството си ...
Въобще абсолютен неудачник, провалил се в живота, но с мания за величие и със самочувствие да дава "акъли" за нещо, в което се е провалил.
Иначе по темата:
Всеки един лев, който човек го сложи в джоба си, излиза от нечий друг джоб. И тука веднага възниква въпросът "Защо този някой друг ще извади левчето от джоба си, за да ти го даде на тебе?".
От тука човек трябва да си изясни какво той има в повече от останалите или ако не е в повече, да е по-качествено? Пари ли, апартаменти ли, земя ли или няма нищо друго, но се надява на акъла си да прецака, да измами или да надиграе другите в игра, която е обаче с правила, писани от някой друг.
Най-трудното е с акъла. Трябва човек да провери дали собственото му IQ е над 120-130 (средното за всички хора е 90), за да има някакъв шанс с акъл да си вади хляба. Ако това е така, няма смисъл да отваря теми из форума с надеждата, че други неуспели в живота хора ще му дадат правилен отговор.Last edited by Mateev; 21.10.2024, 15:49.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеУспешно изобретение се получава на 1 от 1000000 изобретатели Ти изкара ли нещо от " тръбичките"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Изобретяваш нещо, защитаваш, продаваш лицензи. Друг се труди, а плаща на теб за правото да прави твоя продукт. Някакъв малък процент но, понеже е важно, нужнонимпилезно, нещото се харчи а ти имаш пасивен доход. Например, от лиценза за кламери, човекът бил станал милионер много отдавна.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bedenbogat Разгледай мнениеРаботещи идеи за пасивни доходи?
Дайте решения?
Коментар
Коментар