If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
То още май няма покана за свикване на общо събрание (поне в търговския регистър не виждам да има такава), пък тук всеки момент ми се струва, че ще почнат да харчат дивидента
Ами ако не бъде гласуван?
Няма да се търгува на 20ст. ако това искаш да кажеш. Предполагам че ще падне 10-30%
системата автоматично сваля цената с размера на дивидента след последния ден с право на дивидент, но не помня това дали беше преди или след ксетрата, автоматично се триеха офертите оставени на цени преди корекцията т.е. би трябвало да се търгува на 20-30 ст.
друг а въпроса че от СИС сами разгласяваха още преди нова година колко ше им е дивидента съвсем умишлено такаче тази информация е прайсната прди 5-6 месеца...
Дивидента е ясен, затова някои хора в суматохата напълниха доста без да вдигат много шум. Печалбата им е повече от сигурна при 50ст. дивидент на акция, промоцията продължава мисля и аз да вляза, ако не се изтреля в понеделник.
ташак тук....цената не реагира рационално....щото сме в БГно пък при ХДД реагира както трябва....тук явно къвто и дивидент да дадат нема се спасят от имиджа на крадливи олигофрени гъзари...
Без да съм навътре в нещата, самият факт че счетоводно са изкарали тази печалба и са резервирали кинти за подобен дивидент означава че имиджа на “гъзари” и “крадливи” нещо се меша в нашите глави ?!
Мениджмънта си е удвоил участието и нови ПФ на хоризонта виждаме. Това за мен е показателно. Проблема на тази акция са собствениците, чак да ги ожалиш ако и Данске не беше между тях. Всеки който има “консервативни” представи за печалба се радва на ситуацията
много ясно е мениджмънта ше си удвои или там умножи участието след като знае какъв дивидент ще разпредели в пиковата си година....дори и надявайки се при 'новината' за дивидента, новина е силно казано защото информацията се разпространяваше съвсем умишлено и целенасочено от самите служители на дружеството, но май тез гъзари...крадливи...баровци ит.н. не бяха съвсем доизпипали нещата след като след първоначалните им намерения за малко по-висок дивидент май се оказа че няма да имат кеша да го платят затова са донесли от девете извора вода, за да намалят малко дивидента....я с провизии я с нещо друго....и това ако не са си чисти гъзари мушеници или както и да им кажеш....се е едно и също...
пенсионките....завалийките....друго какво да се каже за тях...
Като цяло не съм привърженик на раздаването на дивидент, но 65% очаквана дивидентна доходност спрямо текущата цена си е бая изкушаващо.
Коментар