IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Компании за имоти в Румъния спират проекти заради кризата
    11.04.2008 19:19



    Четири от най-големите компании, инвестиращи на пазара на недвижими имоти в Румъния, през последните дни съобщиха планове да преустановят работата по някои от проекти си още на ранен етап от развитие вследствие затруднения при финансирането заради кредитната криза, пише Ziarul Financiar.

    Като резултат от кризата инвеститорите споменават примери за спад в стойността на имотите в портфолиото им, като някои от тях е вероятно да прибегнат и до продажбата на активи или, в някои случаи, дори да излязат от инвестициите.

    От строителната компания Mivan смятат да се откажат от строежа на Tiago mall в румънския град Арад, а APN/UKA, собствениците на City Mall в южната част на Букурещ, обявяват спад в стойността на мола. Компании, листнати на Лондонската борса, като Equest и Fabian пък обмислят продажбата на активи, купени преди няколко години.

    „Задават се трудни времена за пазара на недвижими имоти, предизвикани от кредитната криза, която ограничава достъпа до капитали, обременява кредитирането и увеличава допълнително строителните разходи”, казва Марк Холдсуърт, управляващ директор на инвестиционния фонд Fabian. Той добавя, че това оказва натиск върху печалбите на строителните предприемачи, които не са склонни да купуват земя на сегашните високи цени.

    Fabian нае консултантската компания Jones Lang LaSalle да продаде сградата Baneasa Business Center в северната част на Букурещ, която фондът придоби преди девет месец за 23,9 млн. евро.

    „Финансиране на капиталовия пазар вече не се намира “, казва управителят на Fabian. Фондът притежава активи на стойност 120 млн. евро в Румъния, а в момента Baneasa Business Center се оценява на 29,5 млн. евро, 20% повече от цената, на която е закупен.

    Equest Balkan Properties обмисля продажбата на някои активи от своето портфолио на румънския пазар. От фонда казват, че „голяма част от обявените проекти ще бъдат отложени, а други, които не са стартирали, ще бъдат отменени“.

    Наред с настроенията спрямо румънския пазар на недвижими имоти, които рязко се промениха в последно време, инвеститорите също смениха стратегията, коментира изданието. От купувачи и мениджъри те са станали предприемачи и активни участници в строителната дейност, за да поддържат доходността, която техните акционери изискват.

    Пазарът на земя в момента е в стагнация, поради нежеланието на предприемачите да плащат високите цени, които собствениците искат.

    Коментар


    • Edna naistina interesna kompania.Uspeh na kupilite.

      Коментар


      • Да, и аз днес видях това в пресата

        хахахахах честито на продалите на 1.71, явно им се е струвала надута цента ..... сега нека те се настанят удобно и да гледат филма "Пр.....ахме се". Аз викам Спилбърг да направи нещо подобно.

        Чудесен за бг стандартите дивидент за 2008, над левче, след още по-внушителна печалба от текущата. Всичко това в резултат на завършването на другата им офис сграда на 4ти километър, както и вече продадените 30 декара срещу бизнес парка за 17,5 милиона евро.

        И ако чичко Спилбърг погледне отчета за 2007 и печалбите от преоценки, прогнозите за 2008 стават се по-розови и цел Холивуд ще е на премиерата

        Както беше посочено в анализите на investor тук май посоката една и е ясна.
        http://kompanii.investor.bg/?cat=106

        Не е препоръка.
        Just let me print the money in a country and I don't care who governs it.

        Коментар


        • “ФНИ България” продава офиси за 20,9 млн. евро
          “Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ-София сключи предварителен договор с Навигатор Бизнес Център ЕООД, съгласно който акционерното дружество със специална инвестиционна цел продава на “Навигатор бизнес център” ЕООД открит паркинг и офис частта от проект “Камбаните бизнес център”, който е в процес на изграждане на Околовръстното шосе в София, срещу Бизнес Парк София, съобщи БФБ-София.
          Общият размер на продаваните с договора офис площи е 15 809 кв. м, а договорената продажна цена е 20 900 000 евро без ДДС, дължима на вноски в зависимост от степента на завършеност на сградата.
          С подписването на договора и предварителния договор за продажба на магазинната част от “Търговски и Бизнес Център дружеството реализира продажбата на 100% от сградата.

          Коментар


          • Много интересни " от единият джоб в другия" сделки на Елана.

            101000 107 - 107 11.12
            101000 107 -107 11.50

            ?????????????????????????????????????????????

            Коментар


            • Какво става тука, май пак има някакви новини ?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от MopckuPak
                ИП "Интеркапитал Маркетс" АД No: 202

                uzuznoff moje6 i sam da go vidi6 na saita i v cobosa, a "toq 202" qvno ima nqkakvo info 6tom taka usileno pazari s golqmata ko6nica
                мерси
                Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

                Коментар


                • ИП "Интеркапитал Маркетс" АД No: 202

                  uzuznoff moje6 i sam da go vidi6 na saita i v cobosa, a "toq 202" qvno ima nqkakvo info 6tom taka usileno pazari s golqmata ko6nica
                  Byrzai bavno!

                  Коментар


                  • Някои може ли да ми каже кой е тоя 202 дето така здраво купува от 10 дена насам.
                    Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

                    Коментар


                    • 06/21 11:30
                      В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ /BREF/:

                      Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ сключи предварителен договор с „Хюндай Бизнес Център" ЕООД, съгласно който Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ продава на „Хюндай Бизнес Център" ЕООД магазинната част от Търговски и Бизнес Център, който е в процес на изграждане и се намира срещу Бизнес Парк София. Търговската част, обект на сделката, е с площ от 15 013 кв.м. и се състои от шоуруми, подземен паркинг с парко места, офисни и санитарни помещения.
                      Договорената продажна цена за търговската част е 11 150 000 Евро, в която сума не е включен ДДС, и е дължима на вноски в зависимост от степента на завършеност на сградата.

                      Коментар


                      • ОТ Монитор

                        С оферта от 37 536 421 лв. Фонд за недвижими имоти “България” спечели таен търг на Агенцията за държавни вземания (АДВ) за терени с обща площ от над 72 дка в столицата, върху който преди повече от десетилетие щеше да се строи “Града на мечтите” на Алберт Анжел. Разпродажбата бе за недвижими имоти, придобити от държавата в производството по несъстоятелност на “Елитбанк” АД. Тя включваше 20 парцела в района на жк “Младост-4”. Най-малкият е с площ 1349 квадрата, а най-големият - 10 066 кв. м.
                        В търга взеха участие още “Топливо” АД и софийската фирма за недвижими имоти “Булдом”. Последната е декласирана, защото представената от нея оферта е била по-ниска от начална тръжна цена за имотите, определена от АДВ - 28 067 160 лв. От “Топливо” АД са предложили малко над 35,585 млн. лв. Валентин Христов, мениджър на “Витошки имоти”, един от пълномощниците на дружеството, присъствали на отварянето на офертите каза, че няма да обжалват резултатите от търга. Пазарът е динамичен и ние ще участваме и в други търгове, където може да купят изгодно терени. Акцентът в дейността ни са инвестициите в бизнес имоти, уточни той.
                        Нашият фонд е публично дружество, занимаващо се с инвестиции в имоти, каза за “Монитор” Иво Петрушев, мениджър на ФНИ “България”, фирмата спечелила наддаването. Първата ни цел ще бъде закупените парцели да бъдат вкарани в регулация и след това да започне застрояването им. Надяваме се в рамките на година да успеем с тези процедури. Според устройствения план в района ще могат да се изграждат жилищни и административни сгради. Тепърва ще решаваме и в кой ценови сегмент ще бъдат жилищата, които ще градим там, уточни той.
                        Фонд за недвижими имоти “България” АДСИЦ има и други проекти, които реализира в района. В местността “Камбаните” фондът изгражда бизнесцентър със застроена площ над 30 000 кв. м. Дружеството притежава още терени зад него, които също ще бъдат застроявани. На столичния бул. “Г. М. Димитров” фондът строи друга бизнес сграда. Край Царево, на къмпинг “Оазис” се подготвя строителството на вилно селище.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Dineva
                          triabva mi registracionnia dokyment kade da go nameria
                          http://www.bse-sofia.bg/download/fin...onDoc_2007.pdf

                          Брутен дивидент за разпределение на акция (лв./акция) 0,0073

                          Коментар


                          • triabva mi registracionnia dokyment kade da go nameria

                            Коментар


                            • ФНИ България отдаде под аренда близо 3 хил. дка земеделска земя
                              15.03.2007 16:31 ( BREF )



                              Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е отдал под аренда 2 994 декара земеделска земя за срок от една до пет стопански години в областите Добрич, Варна, Силистра, Разград, Русе, Ловеч, Плевен и Велико Търново, съобщи БФБ-София.
                              Средната рента за стопанската 2006-2007 г. е 14,6 лв. на декар, като арендата е дължима в края на всяка стопанска година.



                              Фонд за недвижими имоти България е продало и свой поземлен имот - лозе с площ 1,428 дка в с. Стан, община Нови Пазар, област Шумен.


                              В началото на месеца ФНИ България продаде седем нерегулирани имота в близост до летище София общо за 2,11 млн. евро.


                              Фонд за недвижими имоти България реализира 3,92 млн. лв. печалба за 2006 г. спрямо 410 хил. лв. за 2005 г. Общата сума на активите към края на миналата година възлиза на близо 90 млн. лв.


                              Днес по позицията бяха прехвърлени 54 501 лота при средна цена 1,44 лв., което е с 2,04% по-евтино спрямо средната цена, постигната по време на вчерашната търговска сесия. Въведени оферти за покупка има при цена 1,45 лв., а за продажба – при цена 1,465 лв.


                              Я ГЛЕДАЙ ТИ, КАКВО СТАВАЛО ТУК

                              Коментар


                              • Абе явно не са само преоценки.Интересното е, че при тия новини цената на акцията не мърда.Ще взема да си закупя още, та да видите при новините за дивидентите какво ще стане

                                Коментар

                                Working...
                                X