Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМомчета, по принцип ликвидация при АДСИЦ е много малко вероятно да се случи. Те са така конструирани, че носят добри ежегодни приходи на учредителите и управляващите ги, няма икономически интерес за ликвидация.
ЕЛАРГ беше просто изключението, което потвърждава правилото и надали ще се повтори.
Аз лично, пак поогледах нещата тук и... не ми е интересно, с оглед на това което очаквам да се развие на БФБ.
Да, може би за тези които държат на по-ниския риск и за сметка на това са готови да се задоволят с по-ниска доходност е вариант.
Успехи!
Коментар
-
Момчета, по принцип ликвидация при АДСИЦ е много малко вероятно да се случи. Те са така конструирани, че носят добри ежегодни приходи на учредителите и управляващите ги, няма икономически интерес за ликвидация.
ЕЛАРГ беше просто изключението, което потвърждава правилото и надали ще се повтори.
Аз лично, пак поогледах нещата тук и... не ми е интересно, с оглед на това което очаквам да се развие на БФБ.
Да, може би за тези които държат на по-ниския риск и за сметка на това са готови да се задоволят с по-ниска доходност е вариант.
Успехи!
Коментар
-
Брефче, сладко брефче. Мляс, мляс.
Шегата на страна. Има само една друга акция на БФБ, при която възможността от 10% дивидентна доходност е ръка за ръка с възможността от доволна капиталова печалба заради подценени активи. Другата акция е Химимпорт привилегирована.
Другите дивидентски компании на БФБ до една вече не са толкова евтини. Честното хоро е евтино, ала там нещата са доста по-мътни отколкото при БРЕФ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеточно за това не е подходящо
Коментар
-
точно за това не е подходящоПървоначално изпратено от MiceM Разгледай мнениеВинаги е подходящо време за ликвидация на нещо подценено
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеПо принцип лично според мен това не е най-добрият момент за ликвидация специално на този фонд. Просто защото имотите му не са земеделски земи и не биха се продали толкова лесно както при Еларга... И за толкова пари респективно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеаз на роднините които не искат да рискуват им купих тука ма си мисля че преди раздвижване с парцелите или със секвоята няма защо да расте, при атерата и агрофинанс явно разчитат на продажби на земи и затова купуват на 2-3% доходност от наеми и лихви, жалко само че някой с голям пакет излиза, можеше да опита да събере гласове за ликвидацияThe best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
аз на роднините които не искат да рискуват им купих тука ма си мисля че преди раздвижване с парцелите или със секвоята няма защо да расте, при атерата и агрофинанс явно разчитат на продажби на земи и затова купуват на 2-3% доходност от наеми и лихви, жалко само че някой с голям пакет излиза, можеше да опита да събере гласове за ликвидация
Коментар
-
тук още 3години и кредита е изплатен(ей минаха) и след това по 2млн само то бриколажите годишно!
Колко са на депозит - не знам(не ми се смята като извадя дивидента) някъде около 25млн?
Цена 0,59 сравнение с АТЕРА която е с кеш 40млн, но на 2,25 мисля че няма сравнение кой е вероятно да удвои
Добре де ако паричките са на депозит от едни 2-3% като при АТЕРА, не е ли по-добре да се погаси кредитчето, което в най-добрия случай е при лихва 5-6%?Last edited by tony1975; 01.06.2013, 20:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеКой продава с айсберга за 7 000 на 0.59 лв.?
Коментар
Коментар