IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Момчета, по принцип ликвидация при АДСИЦ е много малко вероятно да се случи. Те са така конструирани, че носят добри ежегодни приходи на учредителите и управляващите ги, няма икономически интерес за ликвидация.
    ЕЛАРГ беше просто изключението, което потвърждава правилото и надали ще се повтори.

Аз лично, пак поогледах нещата тук и... не ми е интересно, с оглед на това което очаквам да се развие на БФБ.
    Да, може би за тези които държат на по-ниския риск и за сметка на това са готови да се задоволят с по-ниска доходност е вариант.
    Успехи!
    Батя, кой контролира дружеството - няма ли начин акционери, несвързани с обслужващото дружество да наложат ликвидация?
    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Момчета, по принцип ликвидация при АДСИЦ е много малко вероятно да се случи. Те са така конструирани, че носят добри ежегодни приходи на учредителите и управляващите ги, няма икономически интерес за ликвидация.
      ЕЛАРГ беше просто изключението, което потвърждава правилото и надали ще се повтори.

Аз лично, пак поогледах нещата тук и... не ми е интересно, с оглед на това което очаквам да се развие на БФБ.
      Да, може би за тези които държат на по-ниския риск и за сметка на това са готови да се задоволят с по-ниска доходност е вариант.
      Успехи!
      Разбирам позицията ти, но тук само кеша струва 40 ст./акция. Според мен пазарът ще оцени тази позиция рано или късно. Тогава това, което очакваш на БФБ ще е в пълен синхрон с това, което ще се случи тук. Според мен БРЕФ = дивидентна доходност + възможност за капиталова печалба + нисък риск. По тези три показателя според мен има само една акция с подобен потенциал. Писах я по-долу.

Коментар

• Момчета, по принцип ликвидация при АДСИЦ е много малко вероятно да се случи. Те са така конструирани, че носят добри ежегодни приходи на учредителите и управляващите ги, няма икономически интерес за ликвидация.

Успехи!

Коментар

• МАЖО , сори брат но нищо не каза ;- след 4-5 години ??? за някакви си 50стинки ?
          Дори ликвидацията да се влачи година , за останалите 3-4 бая оферта ша има за ръстове над 100%ви профити

Коментар

• Ликвидацията сега не е удачна, защото след някоя друга година много повече би биа евентуалната печалба и ликвидационна стойност. Сега не е повече от 1-1,5лв. на акция. След 4-5 година съвсем спокойно може да бъде над 2 лева.
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Брефче, сладко брефче. Мляс, мляс.

Шегата на страна. Има само една друга акция на БФБ, при която възможността от 10% дивидентна доходност е ръка за ръка с възможността от доволна капиталова печалба заради подценени активи. Другата акция е Химимпорт привилегирована.
              Другите дивидентски компании на БФБ до една вече не са толкова евтини. Честното хоро е евтино, ала там нещата са доста по-мътни отколкото при БРЕФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                точно за това не е подходящо
                Аз съм доволен от подценените акции на Еларг и последвалата ликвидация.

Коментар

• точно за това не е подходящо
                  Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнение
                  Винаги е подходящо време за ликвидация на нещо подценено

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                    По принцип лично според мен това не е най-добрият момент за ликвидация специално на този фонд. Просто защото имотите му не са земеделски земи и не биха се продали толкова лесно както при Еларга... И за толкова пари респективно...
                    Винаги е подходящо време за ликвидация на нещо подценено

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                      аз на роднините които не искат да рискуват им купих тука ма си мисля че преди раздвижване с парцелите или със секвоята няма защо да расте, при атерата и агрофинанс явно разчитат на продажби на земи и затова купуват на 2-3% доходност от наеми и лихви, жалко само че някой с голям пакет излиза, можеше да опита да събере гласове за ликвидация
                      По принцип лично според мен това не е най-добрият момент за ликвидация специално на този фонд. Просто защото имотите му не са земеделски земи и не биха се продали толкова лесно както при Еларга... И за толкова пари респективно...
                      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                      не е препоръка

Коментар

• аз на роднините които не искат да рискуват им купих тука ма си мисля че преди раздвижване с парцелите или със секвоята няма защо да расте, при атерата и агрофинанс явно разчитат на продажби на земи и затова купуват на 2-3% доходност от наеми и лихви, жалко само че някой с голям пакет излиза, можеше да опита да събере гласове за ликвидация

Коментар

• тук още 3години и кредита е изплатен(ей минаха) и след това по 2млн само то бриколажите годишно!
                          Колко са на депозит - не знам(не ми се смята като извадя дивидента) някъде около 25млн?
                          Цена 0,59 сравнение с АТЕРА която е с кеш 40млн, но на 2,25 мисля че няма сравнение кой е вероятно да удвои

Добре де ако паричките са на депозит от едни 2-3% като при АТЕРА, не е ли по-добре да се погаси кредитчето, което в най-добрия случай е при лихва 5-6%?
                          Last edited by tony1975; 01.06.2013, 20:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                            Елана
                            Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                              Кой продава с айсберга за 7 000 на 0.59 лв.?
                              Елана

Коментар

• Кой продава с айсберга за 7 000 на 0.59 лв.?

Коментар

Working...
                                X