IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    още един хубав тренд при спадащи индекси
    +25% за 6месеца - бива
    Успех на съакционерите!

Тонка, аре стига стоя нездрав оптимизъм, а
    Всички вече те разбрахме, че си палатен боклук дето като скочи една акция с 25% и почваш да се пениш, айде няма нужда
    Bulls on BSE

Коментар

• още един хубав тренд при спадащи индекси
      +25% за 6месеца - бива
      Успех на съакционерите!

Attached Files

Коментар

• Едва ли могат да се очакват бурни дългосрочни ръстове при една добра компания, ако цялостно борсата е надолу (макар да сме се нагледали на всякакви движения при различни компании). Да, считам акцията за добра, но бих се радвал да прочета опровержения, понеже нездравият оптимизъм е лошо и дори опасно нещо.

Мениджмънтът ми вдъхва доверие - от всичко, което съм чел като интервюта, статии (това е субективно мое усещане, не твърдя как е обективно). Колкото до фундамента на компанията, неведнъж са се правили сметки с колко акцията е подценена, с оглед активите си (всеки избира дали да приеме това или да сметне акцията за надценена, аз съм от тези, намиращи я за подценена, възможно е да бъркам). Вярвам, че ще съумеят да намерят наематели за новата си сграда (и това е субективно мое усещане, свързано с вярата ми в мениджмънта). Освен това акцията е сравнително ликвидна, което е предпоставка за сравнително голяма стабилност по позицията и не кой знае колко брутален спред при вход/изход, какъвто се наблюдава често при много други акции. Ликвидността и броя търгувани акции са една от предпоставките (според мен) една акция да бъде забелязвана от големи инвеститори. Да не забравяме и дивидента.

Дори и да приемем, че съм прав в оптимизма си по всичко горепосочено (което далеч не е сигурно), следва да се посочи и че някои от споменатите фактори през последните години са си били все така налице, но това не е попречило на акцията да отчете сериозни спадове, т.е. невинаги добрите предпоставки са гаранция за ръст по дадена позиция.

Не изключвам и нови спадове при равни други условия - няма гаранция дали някой голям акционер няма да тръгне да излиза и това може да натисне цената надолу разбира се, но това за мен няма да промени усещането ми, че са малко акциите на БФБ, които могат да предложат комбинация от всичко онова, което посочих, макар че на нашия пазар съм се нагледал на всичко. Въпрос на лична преценка е кога натискането на цената прави разумно излизането и кога това е чудесна възможност за вход или за допълване. Ежедневно преценявам позициите си, ако и да съм с нагласата да държа някои от тях с години. Всичко написано дотук не би ми попречило да си разпродам акциите веднага, ако се припозная в някакви контрааргументи или сметна друга акция/акции за по-перспективна/и.

Ако пазарът е надолу, това, че една акция е добра, все още не значи, че трябва да я имаме, понеже в някои случаи е по-разумно просто да не притежаваме акции. Аз съм избрал да притежавам акции на БФБ, а Фонд за недвижими имоти (BREF) е една от двете с най-голяма тежест в портфейла ми. Времето ще покаже дали съм бил прав да имам акции, а не да наблюдавам отстрани. Разбира се, във всеки един момент, може да преценя и да си продам акциите, независимо дали ще реша да го обявя отново тук, споделяйки причините си за това или ще избера да не занимавам останалите с решението си.

Фонд за недвижими имоти АДСИЦ (BREF) и Свилоза представляват заедно около 2/3 от портфейла ми (както вече бях писал в една друга тема). С две думи, възможно е оптимизмът ми да е нездрав и обусловен от това, че имам интерес акциите да поскъпват, тъй като притежавам такива. Затова бих се радвал да прочета и насрещни мнения, които да ме опровергаят, понеже нездравият оптимизъм е доста опасен за портфейла на всеки инвеститор. Всеки лев, който съм вложил, е лев, който съм готов да загубя, понеже на борсата нищо сигурно няма. Написаното изразява само субективното ми мнение, допускам, че то може да е силно погрешно, затова и написаното не е препоръка за търговия с финансови инструменти.
        Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Всички очаквахме над 2,5 ст. преди сплита, което прави над 7,5 в момента. Нищо неочаквано според мен.
          Няма лошо, при атера 2 ст. по малко от заложеното от мен, ма тук пък стинка повече...нещата се балансират...
          Пък и може на атерското оса да има приятни бонуси...ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
            Новината излезе, само че няма нищо ново!
            Всичко беше ясно още януари
            мисля че тогава се говореше за 0,023, което си е 7ст по ново му.
            Няма значение нека да не купуват - видях акционерите са читави и 5% доходност - какво по добре от това
            Last edited by tony1975; 31.03.2016, 11:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Mъро още не е написал новина - кой да ти чете отчети, те кафето си пият още сигурно
              Новината излезе, само че няма нищо ново!
              Всичко беше ясно още януари

Коментар

• Колеги провизията за дивидента я гледахме още януари ако не се лъжа в тримесечния за последното, така че очакваше се да е такава сумата. Вярно е, че май много малко хора гледат тия досадни листи хартия

Коментар

• Малко е бавно загряващ пазара, но ще подскочи!

Коментар

• Не е, като да не се знае за дивидента, но да видим пазара как ще реагира.
                    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                      Баси нещастния пазар!

Нихт реакция! А едва ли някой е очаквал 8 ст. дивидент!
                      Mъро още не е написал новина - кой да ти чете отчети, те кафето си пият още сигурно

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                        Баси нещастния пазар!

Всички очаквахме над 2,5 ст. преди сплита, което прави над 7,5 в момента. Нищо неочаквано според мен.
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Баси нещастния пазар!

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
                            Къде е пуснат че нещо не го намирам? Мерси предварително.
                            В пощата погледна ли
                            В ЕХ три-те е от днес - 18,21 часа. - http://www.x3news.com/?page=news&current=2
                            Дивидент 8 ст бруто.

Коментар

• Къде е пуснат че нещо не го намирам? Мерси предварително.

Коментар

• има отчет

Коментар

Working...
                                X