IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
    тук много ме кефите
    Абсолютно!
    Нямат угодия нашите спекуланти. Толкова години АДСИЦ-ите се търгуваха (а някои още се търгуват) значително под book value и всички ревяха да се продава, за да се приключва с агонията и да се прибере "сухото", а сега - обратното... Ходи ги разбери.
    Относно цената, без да съм специалисти по НИ, ако се погледне какво част от имотите е отредена за зелени площи според ПУП (около 1/3), сделки на 250 евро на квадрат съвсем не изглеждат ниски. Да, сигурно има сделки и на 300-350-400 в тази част на града, но не и когато една трета от терена е само за трева и храсти.
    Last edited by fantasy_gt; 16.12.2016, 08:14.

Коментар

• тук много ме кефите
      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Добро утро, колко ли ще е добро за акционерите?
        Получихме подарък за ЧНГ от г-н Брешков . Интересно наистина когато всичко при имотите расте, само мениджърите тук след като чакаха 8год. решиха да продадат на загуба, че и да ни я запишат догодина, та да не ни излязат сметките за 2018!!!
        Дано Мариян успее да изкопчи от какъв зор е това о**ране!
        Ето и днес в капитал казват:
        Click image for larger version

Name:	images.php.jpg
Views:	1
Size:	31.1 КБ
ID:	3150862

днес май ще гледаме сел БРЕФ, бай АТЕРА?

p.p. еланци май познаха едно време?
        Click image for larger version

Name:	Screenshot (06h 24m 31s).jpg
Views:	1
Size:	19.5 КБ
ID:	3150863
        Last edited by tony1975; 16.12.2016, 06:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Тази година продадоха на загуба, догодина с вчерашната сделка пак на загуба, по следващата отново ли, и да търпим?! Ясно се вижда слабата преценка при взимане на инвестициони решения, което съдейки по проектите Видин, Младост 4, Търново, Лозенец, Боровец е обичайна лоша порочна практика и проблем за инвестиралите средства в дружеството.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
          Така е било, така е, и така ще бъде, докато не покажем сила. Предлагам всеки акционер, който не е съгласен, да си сложи аск на 11,111 лв до края на годината. Ще се убедиш, че въпреки огромната акционерна структура, няма да може да съберем и 5%. Това би означавало, че огромната част от собствениците искат да бъдат стригани. А когато някой иска да бъде стриган, винаги се намира стригач!

П.П. Съединението прави силата, но е много трудно постижимо...
          Last edited by 15%; 16.12.2016, 03:31.
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Отново според мен, ще спечелят търпеливите, много търпеливите
            Тази година продадоха на загуба, догодина с вчерашната сделка пак на загуба, по следващата отново ли, и да търпим?! Ясно се вижда слабата преценка при взимане на инвестициони решения, което съдейки по проектите Видин, Младост 4, Търново, Лозенец, Боровец е обичайна лоша порочна практика и проблем за инвестиралите средства в дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Абе тези луди ли са? Целия пазар на недвижими имоти върви нагоре, те продават за 500 лв. на квадрат... Не го разбирам това аз...
              Колега, ти представяш ли си какво значи 500 лв. на квадрат /не на декар/ буренясала земя? Ти или въобще някой от форума може ли да предложи повече? Очебийно е, че района е с огромни перспективи, но според мен огромната грешка е по-скоро при покупката, а не при продажбата. Влизат едни 6,5 млн. свеж кеш, на който едва ли някой е разчитал, намаляват се данъци и се режат дивиденти яко. Това е според мен картинката, явно ще има борба между бикове и мечки. Отново според мен, ще спечелят търпеливите, много търпеливите
              Last edited by 15%; 16.12.2016, 01:42.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Стандартния задатък при промишлените сделки е с малък плюс към стандарта от месец .
                Стандартният задатък е винаги 10%оФ .
                Не случайно в случаят е 20+%оФ !
                Останалото е филм , който имащите -включително и АЗ, ще гледаме от салона !
                Нищо не твърдя , но някак си ми не липсва форса по позицията и проявената от мен сдържаност от алчност по същата.

Коментар

• Предколедно и точно на метеното...Не може да има смислено обяснение при растящ пазар на имотите..Чиста далавера на маджовците

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Абе Вие къде гледате , че не виждате гредата в цялата схема ???

1, Кой дава 20+% задатък ?
                    2,За прикритие ;- ИЗПОВЯДАНЕ НА СДЕЛКАТА 11,2017г.????
                    Не разбирам какво значение има че изповядване на сделката ще е чак края на другата година? Нали цената вече е уговорена? Освен ако очакваш че до тогава цената на имотите ще се срине, и ще се окаже че се продава на завишена цена.
                    А за задатъка: еми купувача иска на всяка цена да закупи имота края на другата година. Плаща капаро и е сигурен че така ще стане. И на цената която сега е уговорил. И ако има и някоя друга уговорка за ползването му през това време (нищо чудно), то вече сделката е доста изгодна за купувача.
                    Така поне си мисля...

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Абе тези луди ли са? Целия пазар на недвижими имоти върви нагоре, те продават за 500 лв. на квадрат... Не го разбирам това аз...

Абе Вие къде гледате , че не виждате гредата в цялата схема ???

1, Кой дава 20+% задатък ?
                      2,За прикритие ;- ИЗПОВЯДАНЕ НА СДЕЛКАТА 11,2017г.????

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        ей да не пре**ем дивидента тук!?!?

"„Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ подписа два предварителни
                        договора за продажба на два от регулираните имоти в Младост IV в гр. София с
                        общ размер 13,471 кв.м. Договорената цена е 250 евро/кв.м. Окончателните
                        продажби трябва да се осъществят до края на ноември 2017г. При подписването на
                        договорите Купувачът е платил задатък в общ размер от 20,78% от покупната цена,
                        която сума служи като гаранция по двете сделки."

Коментар

• обратният сплит да не е бил "План Б"?

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение

Някак не ми звучи оптимистично и предколедно. Интересно какво ги кара да продават, дано дадат смислено обяснение.
                            Развалиха празничното настроение на много акционери. Въртят ми се едни въпроси. Добре е да се продават заспали активи, но защо на ЗАГУБА, кой е отговорен за тази разлика? Преди е купено твърде скъпо или сега продават твърде евтино? Защо? Чия е облагата, за акционерите ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                              ...
                              Някак не ми звучи оптимистично и предколедно. Интересно какво ги кара да продават, дано дадат смислено обяснение.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                ей да не пре**ем дивидента тук!?!?

"„Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ подписа два предварителни
                                договора за продажба на два от регулираните имоти в Младост IV в гр. София с
                                общ размер 13,471 кв.м. Договорената цена е 250 евро/кв.м. Окончателните
                                продажби трябва да се осъществят до края на ноември 2017г. При подписването на
                                договорите Купувачът е платил задатък в общ размер от 20,78% от покупната цена,
                                която сума служи като гаранция по двете сделки."
                                Средна цена 360 евро, продава се отново на 250. Старата продажба от Младост намали осезаемо дивидента за тази година. Получава се някъде - 3 млн. догодина, честито. При очаквани приходи от 3 млн.,100 %, понеже някой много умно е купил преди години, няма дивидент.

А догодина, ако продадат останалите заспали имоти на загуба, пак няма да има дивидент, то от Младост има още, други трънаци също. Това бе единственото, което ме притесняваше тук, случи се. Поне всичко да бе в една година, а така 2016, 2017 и може би 2018 акционерите тук ще сърбат попарата от горчиви грешки, правени преди години.

Извинявам се, ако съм допуснал грешка в бързите сметки, но това получих. Моля за допълнителна информация от дружеството относно тази сделка, предполагам Мариян ще пусне статия с по - подробно инфо за това какво ще се случи с дивидента и има ли възможност да се раздадат повече пари и да бъдат компенсирани акционерите. За мен има начини, но дали ще бъде направено, това е важно.

Коментар

Working...
                                X