IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Хубаво е, че цитирате Курта, че да мога да се посмея на глупостите му, щото ми е блокиран и не го виждам.

Курта, ако пишеш с другия си ник, че този съм ти го блокирал, ти предлагам бас на по 500 лева - парите ще ги пратим на Мариан, за да е сигурна работата - няма как да видим цени под 1 лев на акция през 2022 година. Навит ли си? Или ще си останеш с празнословието и главните букви?
    500лв са малко .Вади повече.И начина ще е аз както кажа.С ескроу сметка и нотариус
    И другото условие е да кажеш ,как и кой си блокирал,като такъв бутон няма хаха

едит: и друго...ние тези пари като ги заключим до 31.12.2022 кой знае каква ще им е стойността тогава ?
    Last edited by petrg5s; 18.10.2021, 16:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

И аз не мисля прекалено розово за тук, но това ти изречение ми се струва пресилено и съм готов да се обзаложа, че няма да се случи
      Става ,но зависи и как !

Коментар

• Хубаво е, че цитирате Курта, че да мога да се посмея на глупостите му, щото ми е блокиран и не го виждам.

Курта, ако пишеш с другия си ник, че този съм ти го блокирал, ти предлагам бас на по 500 лева - парите ще ги пратим на Мариан, за да е сигурна работата - няма как да видим цени под 1 лев на акция през 2022 година. Навит ли си? Или ще си останеш с празнословието и главните букви?
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
          Вижте,пак повтарям. И ще го повтарям нон-стоп,и во-веки веков.

2022 ще видим цени под 1 лв тук !!!
          !
          И аз не мисля прекалено розово за тук, но това ти изречение ми се струва пресилено и съм готов да се обзаложа, че няма да се случи
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
            Вижте,пак повтарям. И ще го повтарям нон-стоп,и во-веки веков.

Офис сградите са БИТА КАРТА след КОВИД-а.

Тука виждам някакъв оптимизъм все едно София е центъра на Вселената,с инфраструктура не на западноевропейско,а даже на извънземно ниво,тепърва в света започва икономически цикъл на растеж,България е водеща икономика, както и финансов хъб в Европа , няма Ковид криза,политически сме супер стабилни, заплатите са по 5000 евро,света е много спокойно място,демографията е ОК и българите правят по 5-6 деца и всичко е цъфнало и вързало ......Не,нито едно от тези неща не е вярно, а точно обратното, и затова

Добрата новина е ,че всеки ще има още един ,последен шанс да излезе до Нова Година от този балон.2022 ще бъде тежка година и офис сектора ще бъде един от най-губещите !

Коментар

• Вижте,пак повтарям. И ще го повтарям нон-стоп,и во-веки веков.

Офис сградите са БИТА КАРТА след КОВИД-а.

Тука виждам някакъв оптимизъм все едно София е центъра на Вселената,с инфраструктура не на западноевропейско,а даже на извънземно ниво,тепърва в света започва икономически цикъл на растеж,България е водеща икономика, както и финансов хъб в Европа , няма Ковид криза,политически сме супер стабилни, заплатите са по 5000 евро,света е много спокойно място,демографията е ОК и българите правят по 5-6 деца и всичко е цъфнало и вързало ......Не,нито едно от тези неща не е вярно, а точно обратното, и затова

Добрата новина е ,че всеки ще има още един ,последен шанс да излезе до Нова Година от този балон.2022 ще бъде тежка година и офис сектора ще бъде един от най-губещите !
              Last edited by petrg5s; 18.10.2021, 14:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                Тук голямата въпросителна са незапълнените сгради и висящите имоти и проекти. Просто цената на акцията може да се отплесне и в двете посоки.
                Може, разбира се, че може. Тук проблем и в две други насоки - от една страна това е адсиц и акто такъв, хората, вкарали кинти тук, си искат доходността под формата на дивидент и не очакват особена капиталова доходност (тя е на втори план, при мен не на първи за тази акция, затова и влязох тук). А от друга, родните инвеститори не обичат да държат дадена акция с година, а са просто трейдъри - ерго, тази акция не е в радара им с дребната си доходност. Хората търсят хайп и ръстове по 100%+, за да си вкарат 5-те бинки и да ги направят 10 Борса, какво да я правиш...

Не успях да отида уикенда до тех парка, но ще ида следващата седмица да нагледам инвестицията. От снимката на тони обаче ми прави впечатление, че са обурудвани 5-6 етажа - тези с белите радиатори на снимката. Това не знам как да го тълкувам:
                - че чакаме още 3 етажа да отдадем под наем и сме на финалната права,
                - че повече от 3 етажа е нереалистично към момента да отдадем, затова не оправяме горните
                - или просто засега сме оправили само толкова, щото това е момента снимка и процесът си тече

Апропо, както казах и преди, от другата страна на Тех парка, откъм Окръжна, се строи жилищно строителство - цената е 1600 евро за кати картинка (още не е започнало), като почти няма останали апартаменти. Колко пък да струва наш'та сграда, след като вече е изградена, а и цените на материалите, както отчете един колега, вече са с ръст над 50%? Дали предлага защита от инфлацията

Айде, че имам задачи - успехи и все нагоре
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Тук голямата въпросителна са незапълнените сгради и висящите имоти и проекти. Просто цената на акцията може да се отплесне и в двете посоки.

Коментар

Говорим си различни неща - дивидентът за 2022, който ще е на база резултатите за 2021, ще е подобен на този за 2021, платен на база резултатите за 2020, щото допълнителни плащания по главници през 2021 няма. Договорът е за 8 години, считано от ноември 2020, като главница се плаща от март 2022, дотогава са само лихви, а лихвата е 2.05 - https://brefbg.com/bg/%d1%83%d0%b2%d...d%d0%b2%d0%b5/

Иначе казано, след март 2022 вноската е 542 000 лева, от които 470-480 000 са главница, останалото е лихви - ето, сметнах ти го При отдадени 25 000 квадрата (75%) по 11 евромарки на квадрат, колкото е минимумът за тази локация, кредитът се самоизплаща, проблемът, както казах, е, че до момнта са отдадени само 8000 квадрата. като отдадат повече, цената ще полети, но засега повече няма и цената е такава, каквато е

Сещаш ме за Пурко от филма Господин за един ден.
                    Last edited by abc; 16.10.2021, 11:06.

Коментар

цената ще полети, но засега повече няма и цената е такава, каквато е
                      Тая цена все лети, пък от 2008 все на едно седи .Как стават тези работи..Да не си някакъв бивш пилот ,та все полети сънуваш ?

Коментар

• Да, разбрах те. Мерси!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Хм мерси за тази цифра 420хил главница на месец, интересно вярно ли е, ще се пробвам и аз да посмятам, мерси.
                          Иначе второто определено няма как да е вярно. Печалбата за разпределение (както се смяташе досега), от която ще се определя дивидента догодина трябва да се намали с главнични плащания, които ще са мнооооого повече от таз годишните и съответно не виждам как ще е същия дивидента.
                          Говорим си различни неща - дивидентът за 2022, който ще е на база резултатите за 2021, ще е подобен на този за 2021, платен на база резултатите за 2020, щото допълнителни плащания по главници през 2021 няма. Договорът е за 8 години, считано от ноември 2020, като главница се плаща от март 2022, дотогава са само лихви, а лихвата е 2.05 - https://brefbg.com/bg/%d1%83%d0%b2%d...d%d0%b2%d0%b5/

Иначе казано, след март 2022 вноската е 542 000 лева, от които 470-480 000 са главница, останалото е лихви - ето, сметнах ти го При отдадени 25 000 квадрата (75%) по 11 евромарки на квадрат, колкото е минимумът за тази локация, кредитът се самоизплаща, проблемът, както казах, е, че до момнта са отдадени само 8000 квадрата. като отдадат повече, цената ще полети, но засега повече няма и цената е такава, каквато е

Коментар

Имаме, плаща се от март 2022, т.е. 10 месеца - към 420 000 на месец е главницата,
                            ...
                            за догодина дивидентът, който е на база резултатите от тази година, ще е приблизително равен на таз годишния. Отделно могат да разпределят и печалба от минали периоди, ако искат и имат наличен кеш, с което да заобиколят абсурдния закон
                            Хм мерси за тази цифра 420хил главница на месец, интересно вярно ли е, ще се пробвам и аз да посмятам, мерси.
                            Иначе второто определено няма как да е вярно. Печалбата за разпределение (както се смяташе досега), от която ще се определя дивидента догодина трябва да се намали с главнични плащания, които ще са мнооооого повече от таз годишните и съответно не виждам как ще е същия дивидента.
                            Last edited by BSEtrader; 15.10.2021, 16:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              Имате ли идея колко са главничните плащания през 2022, за да се сметне с колко ще намалее дивидента за разпределение догодина?
                              Имаме, плаща се от март 2022, т.е. 10 месеца - към 420 000 на месец е главницата, около половин милка е цялата сума. Не се знае обаче колко ще е заетостта дотогава, дали няма да има разрочване, дали няма да се продаде нещо и т.н., за да се смята каквото и да било. При 65-70% запълняемост на сградата, тя се самоизплаща в срока на кредита, всичко над тази заетост е чиста печалба. Само дето за момента заетостта е някакви мижави 25% и не стига за нищо, затова и цената на акцията е такава, каквато е - скокът ще е бърз и много рязък, когато се случи

П.С. И няма да е догодина, а по-догодина дивидентът, за догодина дивидентът, който е на база резултатите от тази година, ще е приблизително равен на таз годишния. Отделно могат да разпределят и печалба от минали периоди, ако искат и имат наличен кеш, с което да заобиколят абсурдния закон

Коментар

• Момци.по време на Ковид кризата от миналата и тази година света се ориентира към работа от вкъщи.Офисите са бита карта много отдавна,но сега с тази криза която изобщо не и се вижда края,пък хептем.

Само тотален СЕРСЕМИН би инвестирал в офиси в момента.Прав ли съм, или да?

По време на криза,а тя може да прерастне и в тотален РЕЗЕТ ,никой няма да налива милиони за някакви нискокачествени кочини в ГЕТОТО на Европа.И то на цени около и над европейските

Кой разбрал,разбрал,другите ще лапат мухи
                                Last edited by petrg5s; 16.10.2021, 07:49.

Коментар

Working...
                                X