Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Хубава дискусия се е разразила, ако може и от мен 5 стотинки по темата:
1. Фондът е с хоризонт края на 2029, ерго 8 години - нито са 5, нито са 7

2. Аз също съм вкарал акции на жената и децата тук (мои нямам), точно щото не смятам да ги пипам 8 години, а друга такава компания на БФБ не виждам, дето да даде гарантирано по 3 за периода. Ако има, моля, посочете ми я
3. Разбира се, че това с промените в закона е малоумно, но както ми казаха, когато се уших при евереста - ми за теб може да не е гот акцията да слезе от 1,50 на 1,10, ама за мен е гот, щото на 1,50 ми беше скъпа. Та и аз така - миналата година се ослушвах тук и чаках под 1,50, ама не пожела да слезе и тръгна към 2. Тъкмо се бях отказал да я гоня и новото законче ми дойде дюшеш, щото свали цената под 1,80 и там ми бяха първите покупки. Първоначално не мислех да го правя, дразнеха ме тези нови глупсоти, но после решеих, че това пък е шанс за тези, които са бай енд форгет за 8 години, затова и влязох по-мощно. Средната ми е около 2, макар че можеше и да е по-ниска, но купувах още и лятото до 2,30 -доволен съм.
4. И последно, щото май е най-важно - колкото и да ми е непрятно, тук нямаме прахосмукачката, врътките на чичикака или обажданията от яхтата, тук имаме точни и ясни правила, по които се движи фонда, а хората от УД са просто хора от УД - тях моментната цена на акцията не ги вълнува по никакъв начин. И те си го казаха много ясно, щото питах и такъв въпрос в края - що не предлагате акциите на БРЕФ, както Карол предлага Атера, на големи инвеститори -ето, имоти са, има глад за имтои, зашита от ибфлация, дивидент, който със сигурност бие всяка банкова лихва, гарантирани активи по 3 до 8 години и т.н. И те просто казаха, че не са Карол и не предлагат/промотират акцията, щото не им е работа да го правят, тяхната работа е да управляват офис площите.
П.С. Разбира се, че и аз искам дивидентът да не се намалява с плащанията по главниците, ама на, законът вече е такъв. И разбира се, че искам акцията вече да е поне 3,50, щото и прилягат на активите, ама не е и се върти около 2,10 с тенденция да слезе към 2. Обаче аз не съм от вчера на БФБ и съм виждал какво ли не - тази акция не е за спекуланти и който иска да спекулира, по-добре да си търси нещо друго някъде. Тук наистина е за дългорсочни, като догодина ще е ключова в много отношения - преполагам, че ще се разпродадат доста неща.
П.П.С И финално, че се сетих - на уебинара казаха, че у нас няма проблем с търсенето на офис площи, т.е. връщане на хората на работа - в самите хора няма такова силно желание за хоум офис. Проблемът е в учениците - ако затварят училищата, хората волю-неволю си стоят вкъщи, щото няма кой да им гледа децата.
Здраве и успехи желая

Коментар