Първоначално изпратено от new_investor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
Английския ти хумор не пасва, ако визираш други бизнес отношения на един от съдружниците! Въпросът не е само колко дивидент се очаква, а какви са шансовете за успех и релативни, т.е. алтернативни варианти за инвестиции, съизмерени с риска на инвестиция! Софарма - САЩ проекта червено/черно. Монбат - голям потенциал, голяма задлъжнялост-огромен риск! Химимпорт, ЦКБ - без коментар! БФБ, Стара Планина Корадо, Сирма и т.н. гемблинг! ПИБ - много неизвестни? Ако излезем от СОФИК става място за 5 хил. лв. портфейл, но поне в 3 дружества, за да е диверсифициран ликвидния риск! е какво? Скачай в Ес енд П 500, но да знаеш, че ВИКС е на 15 и срива е иминънтdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Дискусията не е за цена на акции, за влизане/излизане. Цената на БФБ акциите е само предупреждение - като температурата при болния. Иначе вече много колеги излязоха (от БФБ по принцип) и признавам, че ми липсват като събеседници. За мен значимото е начина на определяне на подлежащия за разпределяне дивидент от АДСИЦ (считам, че правилата трябва да са част от отчетите) и възможностите и ефектите от намаляване на капитал Ако знае някой -да споделиMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
- 1 like
Коментар
-
И аз мисля че малко се преекспонира колко "лоша е евентуална инвестиция" в тех-парка. Първо, не мисля че някой реално е очаквал по-висок дивидент от 4-5 стотинки. Второ, новите офис сгради трябва да имат екологични сертификати за да привличат сериозни наематели. Това разбира се оскъпява строителството. Трето, нали не мислите че в момента някой ще продава работеща и печеливша офис сграда, че ФНИБ да я купи и веднага да започне да печели. Разбирам че има причини за недоволство, или по-скоро несъгласие с политиката на дружеството, но тази информация не се знае от вчера за днес а още когато купиха правото на строеж. Потенциални рискове разбира се има, но те са навсякъде около нас. Който е недоволен, може да излезе, който смята че акцията има потенциал може да купува. Лично аз не смятам да продавам, но и не смятам да купувам. Всеки сам взема решенията какво да прави...Last edited by mancev; 31.01.2018, 15:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
Много съгласен.
В момента в София е пълно със строящи се нови бизнес сгради. Само срещу Бинес Парка в момента виждам 10-тина крана.
Дали ще има достатъчно "бизнес" да се насели в тях като станат готови.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнениеДоста вабанг е този проект по принцип. Иначе, не мога си обясня този вой тук, при положение, че нещата бяха ясни, че отиват в тази посока още със спечелването на правото на строеж. Който не го кефи е трябвало да излезе досега. Едвали някой от вас си е мислел, че ще излезе евтино тази сграда.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Доста вабанг е този проект по принцип. Иначе, не мога си обясня този вой тук, при положение, че нещата бяха ясни, че отиват в тази посока още със спечелването на правото на строеж. Който не го кефи е трябвало да излезе досега. Едвали някой от вас си е мислел, че ще излезе евтино тази сграда.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Резюмирайки условията и капиталоемката инвестиция на новата сграда, още абсурдните над 60-70 млн. лв., аз съм против. По - добре да се откажат и да продадат спечеленото право на строеж, да взимат акционерите 15 - 20 ст. дивидент при сегашните условия с вече готовите и работещи проекти, което са близо 10% по текущи цени, от колкото разводняване на капитала или емитиране на дълг за такъв огормен и рисков проект, който може да се окаже пагубен за дружеството.
Риска не си заслужава, колегите по - долу извадиха своите аргументи, от цялата ситуация печели единствено със сигурност управляващото дружество.
Преди време се броихме, нека се организираме пак, да изпратим пълномощни, да се проведат и при възможност разговори и с ПФ-тата, които държат акции. В интерес на акционерите е да не се проиграва сигурността на дружеството с такъв проект.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Съгласен съм, но бяха казали че ще търсят проект с текущ доход в който да влязат на готово и ако им трябват пари ще излязат пред акционерите с разчети...а сега изведнъж ако им разрешат ДСК и НН ще изплющят едни 60млн за да падат едни такси и да се удвоят възнагражденията а акционерите какво трябва да правят? Да запишат акции на цена два пъти по ниска от реалната? Пазара им оцени работата!Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеМиналата година на събранието Брешков най-открито си каза, че диввидентът ще е към 3 стотинки. Който е бил, може да потвърди
Проблемът е, че той говори толкова тихо, че трябва да се внимава :-)Няма да се хабя да чета и смятам
Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеМиналата година на събранието Брешков най-открито си каза, че диввидентът ще е към 3 стотинки. Който е бил, може да потвърди
Проблемът е, че той говори толкова тихо, че трябва да се внимава :-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Да не говорим и че има толкова много нови офис сгради които се строят и предлагането рязко ще се увеличи. А това са и минимум две години, в които е напълно възможно да тръгне нова криза или най малкото пазарът на имоти да замръзне.
В момента в София е пълно със строящи се нови бизнес сгради. Само срещу Бинес Парка в момента виждам 10-тина крана.
Дали ще има достатъчно "бизнес" да се насели в тях като станат готови.
Коментар
Коментар