If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
... странно, че сте я проспали, ма нали сте загледани в разни жребчета и екселски печалби в молдова
...
Дупенце сладко, тъжно ми е че пропуснатата възможност за 100% доходност в рамките на 2 месеца от жребчето Алтерко, толкова дълго те измъчва.. Но ето че си си взел поука.. бъди нащрек за да не пропуснеш отново
Знаете, че следя тук, макар да нямам акции, но лоща дума досега не съм казал за хартията (за разлика от други балоняци, така де - ракети и жребчета), та ми е чудно как сте пропуснали новината, а тя е мега важна:
Ми може би това обяснява бида от тези акции вчера? А новината е перфектна за акцията, просто перфектна, по-добра от нея ще е само новината къде ще е точно спирката на метрото и кога ще го пуснат (според мен не преди 2026, колкото и тук да чакат да е по-рано), както и онази, чаканата, за новите наематели - странно, че сте я проспали, ма нали сте загледани в разни жребчета и екселски печалби в молдова
Айде успех и все с добри новина по позицията!
+1 Благодаря и успех и на теб!
Не познавам района, но разбирам че ще заобградят тех парка с читава инфраструктура...
Знаете, че следя тук, макар да нямам акции, но лоща дума досега не съм казал за хартията (за разлика от други балоняци, така де - ракети и жребчета), та ми е чудно как сте пропуснали новината, а тя е мега важна:
Ми може би това обяснява бида от тези акции вчера? А новината е перфектна за акцията, просто перфектна, по-добра от нея ще е само новината къде ще е точно спирката на метрото и кога ще го пуснат (според мен не преди 2026, колкото и тук да чакат да е по-рано), както и онази, чаканата, за новите наематели - странно, че сте я проспали, ма нали сте загледани в разни жребчета и екселски печалби в молдова
Айде успех и все с добри новина по позицията!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
До 1,60 има видими бидове за 260 000 броя. Дали продавачът не е пред компа или са му на свършване
Мда, рядко се виждат на БФБ такива висящи единични бидове за по 400 К лв. Може би купувача не е фен на телефонната любов и се опитва по този начин да си напълни желаното количество.. Да видим дали ще проработи
Разбира се, че в момент на несигурност Адванс е логично да е по-добре представящия се АДСИЦ. Все пак земеделската земя е доста по-нециклична от офис площите. В нормални времена обаче смятам, че БРЕФ е по-добрата инвестиция. Могат да осигурят прилична дивидентна доходност от наемите, които събират, което въобще не е вярно за Адванс. Там не продават ли земя, дивидента ще е 3-4 стотинки, което се задава отново и за следващата година. Остана им един декември да направят нещо в посока увеличаване на дивидента за догодина.
не го приемай като заяждане - просто обичам точните сметки
Коментарът ми беше за преди 12 години, но нека сметнем и за твоят 5 годишен срок!
ФНИБ купуваме на 31.12.2016 /след сплита Цената е 2.22 лв
Цена затваря от днес 1.66
Получени дивиденти през периода 0,34 лв общо, бруто
Себестойност на инвестицията, с приспаднати кеш флоус през периода 1,88лв
загуба 0,22 лв. (-10%) -> 1,88-1,66
Адванс Терафонд АДСИЦ купуваме на 31.12.2016 Цената е 2.09 лв
Цена затваря от днес 1.75
Получени дивиденти през периода 0,46 лв общо, бруто
Себестойност на инвестицията, с приспаднати кеш флоус през периода 1,63 лв
печалба 0,12 лв. (+5,7%) -->>1,63 -1,75
Това е разликата!
Един + от мен. Разликата между ФНИБ и АТЕРА е усетихме в последните месеци. Без офиси може, без храна - не.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
точната дата е различна за всеки, според това кога е купил. За това смятах края на годината, в която беше сплита. Ако се вземе Септември 2018, когато беше увеличението на капитала на 1.90 е по-зле!
Но не е това идеята!
Ако очакваш, че ФНИБ ще платят дивиденти 0,50 през следващите 5 години /не е амбициозно - 0,10 на година/ и към 2025 ще почнат да разпродават от НСА 2,60 на акция, с отбив 0,20-0,40, т.е. около .2.20 и няма инфлация, и няма много други алтернативи да се изкарват пари, то към днешна дата си струва да "сложиш" малко и в този АДСИЦ!
Както каза един приятел "тъпите банки не инвестират в бъдещи проекти на компаниите, а в минали, защото гледат баланси и хистъри, а не потенциала в бъдещето"
е, ние не сме тъпи банки!!!
Аз смятам НСА 25-29 г. 5.77 лв и 1 лв. дивидент общо за 9-те години. Само Тех Парк я смятам 65-70 мил. евро.
Естествено, че няма да го приема като заяждане, още повече че предпочитам абстрактните идеи и липсата на ограничения (в това число и да търгувам акции на точно определена дата).
П.С. И като човек изпитващ досада от точните сметки, разбира се съм объркал периода. За което се извинявам! Имал съм предвид 10.03.2014 - 10.03.2020г., ма кой ти гледа...
точната дата е различна за всеки, според това кога е купил. За това смятах края на годината, в която беше сплита. Ако се вземе Септември 2018, когато беше увеличението на капитала на 1.90 е по-зле!
Но не е това идеята!
Ако очакваш, че ФНИБ ще платят дивиденти 0,50 през следващите 5 години /не е амбициозно - 0,10 на година/ и към 2025 ще почнат да разпродават от НСА 2,60 на акция, с отбив 0,20-0,40, т.е. около .2.20 и няма инфлация, и няма много други алтернативи да се изкарват пари, то към днешна дата си струва да "сложиш" малко и в този АДСИЦ!
Както каза един приятел "тъпите банки не инвестират в бъдещи проекти на компаниите, а в минали, защото гледат баланси и хистъри, а не потенциала в бъдещето"
е, ние не сме тъпи банки!!!
Естествено, че няма да го приема като заяждане, още повече че предпочитам абстрактните идеи и липсата на ограничения (в това число и да търгувам акции на точно определена дата).
П.С. И като човек изпитващ досада от точните сметки, разбира се съм объркал периода. За което се извинявам! Имал съм предвид 10.03.2014 - 10.03.2020г., ма кой ти гледа...
Къде е разликата? Който е купил през април 2015г, след 5 години е имал 1/2 от парите си.
Коментарът ми беше за преди 12 години, но нека сметнем и за твоят 5 годишен срок!
ФНИБ купуваме на 31.12.2016 /след сплита Цената е 2.22 лв
Цена затваря от днес 1.66
Получени дивиденти през периода 0,34 лв общо, бруто
Себестойност на инвестицията, с приспаднати кеш флоус през периода 1,88лв
загуба 0,22 лв. (-10%) -> 1,88-1,66
Адванс Терафонд АДСИЦ купуваме на 31.12.2016 Цената е 2.09 лв
Цена затваря от днес 1.75
Получени дивиденти през периода 0,46 лв общо, бруто
Себестойност на инвестицията, с приспаднати кеш флоус през периода 1,63 лв
печалба 0,12 лв. (+5,7%) -->>1,63 -1,75
Това е разликата!
Коментар