Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Накъде ни водят съвременните световни лидери?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Инцидентът в Корея говори, за липса на самоконтрол. Т.е. надделява стадният инстинкт пред мозъка. Не ти ли се струва леко притеснително?
Тука при мене също най-простите ходеха по партита като отвързани. Самоконтролът и разумната преценка са ти границата между цивилизацията и варварството.
Те утре и за други решения няма да могат да се контролират и да си ползват главите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Всяко поколение мисли следващо за по-лошо. И за твоето поколение едно време са се притеснявали. Инцидента в Корея се дължи на бруталните ограничения. Хората бяха на полусъединител 2,5 години. Това беше първото разхлабване на каишката. И както съм виждал да става и тук в Студентски град - като развързани кобили са.
Тука при мене също най-простите ходеха по партита като отвързани. Самоконтролът и разумната преценка са ти границата между цивилизацията и варварството.
Те утре и за други решения няма да могат да се контролират и да си ползват главите.
- 1 like
Коментар
-
Това, което ме притеснява е не моето поколение, което е все още с единия крак в хартиения свят. Това което ме притеснява са децата ни, които са перманентно зомбирани в мрежата, притеснява че, че носят в джоба си цялото познание на члвечеството, а не знаят да си напишат името, съответно книги не се четат, и един тип по-концентрирано дълбинно мислене се губи. Щото в тик-ток е по-весело…
Смятам, че затъпяваме. Как да си обясня иначе последния инцидент от 153 умрели идиота в Южна Корея? Почитатели на измислен празник, който дори не е част от традиционната им култура.
И това ме притеснява.
- 1 like
Коментар
-
Всеки път като ходя сред природата установявам, че цялото човечество се е изходило там. Никой не го е*е за природата. Никой не е държан насила в цивилизацията. Но се броят на пръсти, завърналите се към природата. Никой не е луд да бяга от хубавото
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ти по-малко хуманна ли си от предците ти? Очевидно, че имаш много по-динамично ежедневие от тях и си обградена от повече технологии. Да не твърдиш, че прекарваш повече време сред природата и без мрежа от предците си? Мисля си, че не. Също си мисля, че си по-хуманна. Именно благодарение на технологиите
Смятам, че затъпяваме. Как да си обясня иначе последния инцидент на 153 умрели идиота в Южна Корея? Почитатели на измислен празник, който дори не е част от традиционната им култура.
И това ме притеснява.Last edited by Arana; 30.10.2022, 21:10.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Това след време неминуемо ще доведе до така предричаната война между хора и хуманоиди/роботи. Неслучайно човек, колкото повече приближава към края си, гледа да е в унисон с природата. Всичко е закодирано и на подсъзнателно ниво се знае, че тя е неговият реален произход, неговата майка. Така, че съм на мнение, че технологиите трябва да се използват за запазване на баланса в природата, а не за развитие НАД възможностите й.
Коментар
-
Хммм, проблемът е доколко ще умеем да съхраним хуманизма в цялото това бързане за все по-нови и все по-ефективни технологии.
Аз пък смятам, че време сред природата и без мрежи е добре и за физиката и за психиката.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хммм, проблемът е доколко ще умеем да съхраним хуманизма в цялото това бързане за все по-нови и все по-ефективни технологии.
Аз пък смятам, че време сред природата и без мрежи е добре и за физиката и за психиката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Харесах. Защо не са и други така мъдри?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
В момента, на Украйна, току и цъкат цалтера с перспектива съвсем да го дръпнат за ЧНГ. Така, на "Свръххората", им предстои да избират как да замръзнат.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Звучи като справедливо наказание - вместо затвор, да изключат провинил се от мрежата. Ще е като първобитен човек, сред богове.
Коментар
-
Звучи като справедливо наказание - вместо затвор, да изключат провинил се от мрежата. Ще е като първобитен човек, сред богове.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Всяко внуче с телефон в ръка, коренува по-бързо от баба си. Имплантите вече са тук. Скоро, че се поставят масово. Всичко, което ти казва някой, може автоматично да се проверява срещу базата на уикипедия, която както знаеш е най-голямата енциклопедия в света. Едно време дядо ми трябваше да се пресяга по библиотеката си, за да вземе конкретен том - тухла от Британика и да рови там няколко минути, за да разобличи опонент в спор. Ставаме и ще продължим да ставаме свръх хора, сравнено с нашите предци. По-бързи, по-умни и по-дълголетни.
Коментар
Коментар