Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Накъде ни водят съвременните световни лидери?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Ти по-малко хуманна ли си от предците ти? Очевидно, че имаш много по-динамично ежедневие от тях и си обградена от повече технологии. Да не твърдиш, че прекарваш повече време сред природата и без мрежа от предците си? Мисля си, че не. Също си мисля, че си по-хуманна. Именно благодарение на технологиите
Смятам, че затъпяваме. Как да си обясня иначе последния инцидент на 153 умрели идиота в Южна Корея? Почитатели на измислен празник, който дори не е част от традиционната им култура.
И това ме притеснява.Last edited by Arana; 30.10.2022, 21:10.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Това след време неминуемо ще доведе до така предричаната война между хора и хуманоиди/роботи. Неслучайно човек, колкото повече приближава към края си, гледа да е в унисон с природата. Всичко е закодирано и на подсъзнателно ниво се знае, че тя е неговият реален произход, неговата майка. Така, че съм на мнение, че технологиите трябва да се използват за запазване на баланса в природата, а не за развитие НАД възможностите й.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Хммм, проблемът е доколко ще умеем да съхраним хуманизма в цялото това бързане за все по-нови и все по-ефективни технологии.
Аз пък смятам, че време сред природата и без мрежи е добре и за физиката и за психиката.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хммм, проблемът е доколко ще умеем да съхраним хуманизма в цялото това бързане за все по-нови и все по-ефективни технологии.
Аз пък смятам, че време сред природата и без мрежи е добре и за физиката и за психиката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Харесах. Защо не са и други така мъдри?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
В момента, на Украйна, току и цъкат цалтера с перспектива съвсем да го дръпнат за ЧНГ. Така, на "Свръххората", им предстои да избират как да замръзнат.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Звучи като справедливо наказание - вместо затвор, да изключат провинил се от мрежата. Ще е като първобитен човек, сред богове.
Коментар
-
Звучи като справедливо наказание - вместо затвор, да изключат провинил се от мрежата. Ще е като първобитен човек, сред богове.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Всяко внуче с телефон в ръка, коренува по-бързо от баба си. Имплантите вече са тук. Скоро, че се поставят масово. Всичко, което ти казва някой, може автоматично да се проверява срещу базата на уикипедия, която както знаеш е най-голямата енциклопедия в света. Едно време дядо ми трябваше да се пресяга по библиотеката си, за да вземе конкретен том - тухла от Британика и да рови там няколко минути, за да разобличи опонент в спор. Ставаме и ще продължим да ставаме свръх хора, сравнено с нашите предци. По-бързи, по-умни и по-дълголетни.
Коментар
-
От ренесанса насам, идеята е всяко следващо поколение да живее по-лесно и по-добре от предходното. Съжалявам, ако при теб не са се развили така нещата. Но те уверявам, че следващите ще живеят по-добре от нашето поколение.
- 1 like
Коментар
-
До момента, в който техниката не даде сбой и щепселът не прекъсне тока…
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеЦецкоооо, Цецко...
Още вчера ти намекнах за това, че си в сериозно противоречие - сам със себе си - с онзи твой "Рай", към който ни водели (според теб) - световните "лидери"...
Сега, Цецко - още повече дълбаеш дъното!
То, не бяха "неизброими благини", бе Цецко, не бяха "хирургически операции от разстояние", не бяха "умни и щастливи хора"...
За кого, бе, Цецко, За кого благини? ОТКЪДЕ благини? С тая комунистическа риторика..., даже в Китай няма да те харесат...
Цецко, затънал си до гуша в л...., Опссс, щях да сгреша - в утопията на Томазо Кампанела.
Ти ли си, бе Томазо? Че обади се, де! От 400 години не си писал нищо такова!
...........
Цецко, моля в новото издание на "Градът на слънцето" да се спреш подробно на сериозния въпрос за това, колко хора (освен теб) биха могли да се ползват от така формулираните от теб "неизброими благини" в "Рая", който строиТЕ с ония, които ни "водят" (за ЕС става въпрос)
Томазо..., пардон - Цецко, някак НЕ. върви да кажеш, че всички хора ще бъдат в "Рая" с "неизброимите благини", които - ОТ КЪДЕ ли ще бликат, а?
Томазо, може да предложиш на ония, които ни "водят нанякъде" малко утопични идеи, че съвсем го подкараха през просото...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Всяко внуче с телефон в ръка, коренува по-бързо от баба си. Имплантите вече са тук. Скоро, че се поставят масово. Всичко, което ти казва някой, може автоматично да се проверява срещу базата на уикипедия, която както знаеш е най-голямата енциклопедия в света. Едно време дядо ми трябваше да се пресяга по библиотеката си, за да вземе конкретен том - тухла от Британика и да рови там няколко минути, за да разобличи опонент в спор. Ставаме и ще продължим да ставаме свръх хора, сравнено с нашите предци. По-бързи, по-умни и по-дълголетни.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар